Görüş Bildir
Haberler
Diyarbakır'daki IŞİD Protestosunda Olaylar Çıktı

Diyarbakır'daki IŞİD Protestosunda Olaylar Çıktı

Fatih UZUN
27.09.2014 - 22:45

Diyarbakır'da Kobani'ye saldıran IŞİD'i protesto etmek için Ak Parti binasına yürümek isteyen DBP'lilere polis izin vermeyince olaylar çıktı. Polis havai fişek ve taş atan göstericilere gaz bombası ve tazyikli su ile müdahale etti.

Diyarbakır'da DBP, Suriye 'de Kürtlerin yaşadığı Kobani'ye saldırmasını protesto etmek için yaklaşık bir kilometre mesafedeki Ak Parti il binasına yürüyüş düzenledi. DBP önünde toplanan kalabalık sık sık YPG lehine sloganlar attıktan sonra grup yürüyüşe geçti. Ana cadde üzerinde önlem alan polis, protestocuların geçişine izin vermedi. DBP İl Başkanı Zübeyde Zümrüt, polis yetkilileriyle görüşerek yolun açılmasını istedi. Ancak polis müdürleri yürüyüşe valilik tarafından izin verilmediğini bildirince Zümrüt, daha sonra parti otobüsü üzerine çıkarak, toplanan kalabalığa yürüyüşe izin verilmediğini söyledi. IŞİD katliamlarını protesto etmek amacıyla toplandıklarını belirten Zümrüt, 'Biz burada halka yapılan zulmü protesto etmek ve IŞİD'e yadım eden onlara silah, tank veren AKP 'yi deşifre etmek istedik. Halkımız ve biz bu katliamlara sessiz kalmayacağız' dedi.

Zübeyde Zümrüt'ün konuşmasının ardından kalabalık arasında bulunan bazı kişiler polise molotof ve taş attı. Polis de bu gruba gaz bombası ve tazyikli su ile müdahalede bulundu. Bir süre devam eden olayların ardından göstericiler ara sokaklara kaçıp dağıldı.

DİYARBAKIR - DHA

İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0