Görüş Bildir
Haberler
Dışişleri: Ortak Çalışma Grubu Gündeme Gelmedi

Dışişleri: Ortak Çalışma Grubu Gündeme Gelmedi

FreiGeist
07.10.2015 - 11:24 Son Güncelleme: 07.10.2015 - 12:05

Rusya Savunma Bakanlığı'nın, 'Türkiye'den ortak çalışma grubu önerisi aldık' iddiasına Dışişleri'nden yalanlama geldi. Açıklamada, 'Herhangi bir çalışma grubu tesisi gündeme gelmemiştir' denildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Rusya Savunma Bakanlığı, Türkiye’nin Rusya’ya Suriye’deki hava saldırılarıyla ilgili eylemleri koordine etmek üzere ortak bir çalışma grubu kurmayı tavsiye ettiğini söyledi. Rus medyasına konuşan bakanlık yetkilisi Igor Konaşenkov, teklifin İstanbul’daki Rusya Büyükelçiliği’nde görev yapan bir ataşeye götürüldüğünü ifade etti.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç konuya, 'Rusya’yla Türk hava sahasının ihlâllerinin önlenmesi konusunda yapılan görüşmelerle ilgili' bir soru üzerine açıklık getirdi.

Bilgiç, 6 Ekim Salı günü Rusya'nın Ankara Büyükelçisi'nin Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldığını ve kendisine Çankaya'da Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında yapılan güvenlik zirvesinden çıkan bildiri ışığında Türkiye'nin tavrının hatırlatıldığını belirtti. Sözcü, 'Esas olanın Türk hava sahasına yönelik ihlâllerin tekrar etmemesi olduğu önemle vurgulanmıştır' dedi.

Bilgiç ayrıca Türk askeri yetkililerinin, ihlâllerin nedenleri ve bir daha tekrar etmemesi için alınan tedbirlerle ilgili Rus askeri makamlarla Ankara'da görüşebileceklerini de Büyükelçi'ye aktardıklarını söyledi.

Dışişleri'ne göre, Rus yetkililerle Ankara'da yapılan görüşmeler ve askeri makamlar arasındaki temaslar sonucunda herhangi bir çalışma grubu kurulması gündeme gelmedi.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamanın tamamı şöyle: 

'RF'nin 3 ve 4 Ekim 2015 tarihlerinde Türk hava sahasına yönelik ihlalleri, Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı tarafından RF'nin Ankara Büyükelçiliği nezdinde kuvvetle protesto edilmiş, ihlallerin tekrar etmemesi istenmiş, bunların tekrarı durumunda doğacak sonuçlardan RF'nin sorumlu olacağı belirtilmiştir. 

Bu hususlar dün (6 Ekim) Dışişleri Bakanlığı'na davet edilen RF'nin Ankara Büyükelçisi'ne, 5 Ekim’de Sayın Başbakanımız başkanlığında yapılan güvenlik toplantısının ardından yayımlanan bildirinin ışığında tekrarlanmış,‎ ayrıca Türk askeri makamlarının ihlallerin nedenlerine dair izahatlarını ve benzer olayların tekrarını önlemek için ne gibi tedbirler aldıklarına ilişkin verecekleri bilgileri dinlemek üzere RF askeri makamlarıyla Ankara'da görüşebilecekleri dile getirilmiştir. Aynı vesileyle, RF Büyükelçisine, esas olanın Türk hava sahasına yönelik ihlallerin tekrar etmemesi olduğu önemle vurgulanmıştır. 

RF Makamlarıyla Ankara'da Bakanlığımızca yapılan görüşmeler ve askeri makamlarımız arasındaki görüşmeler bağlamında herhangi bir çalışma grubu tesisi gündeme gelmemiştir.'

Al Jazeera ve Dışişleri Bakanlığı

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0