Görüş Bildir
Haberler
Dışişleri Bakanlığı: 'Göçmenlerin Batı'ya Hareketi İdlib'deki Durumun Kötüleşmesi Halinde Sürebilir'

Dışişleri Bakanlığı: 'Göçmenlerin Batı'ya Hareketi İdlib'deki Durumun Kötüleşmesi Halinde Sürebilir'

Batuhan
28.02.2020 - 13:10

Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'deki bazı sığınmacı ve göçmenlerin Batı'ya hareketinin İdlib'deki durumun kötüleşmesi halinde sürebileceğini bildirdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy’un mültecilerin Avrupa geçebilmesi için Türkiye'nin sınır kapılarını açmasına ilişkin açıklama yaptı.

"Ülkemizin mülteciler ve sığınmacılara yönelik politikasında bir değişiklik yoktur"

"Ülkemizin mülteciler ve sığınmacılara yönelik politikasında bir değişiklik yoktur"

Açıklamada, 'İdlip’te yaşanan ve yüzbinlerce insanın yerlerinden edilmesine neden olan son gelişmeler, ülkemiz üzerindeki mevcut göç baskısını daha da artırmıştır. Bu gelişmeler, halkımız ve dünya kamuoyu tarafından takip edilmektedir, ülkemizdeki sığınmacılar ve göçmenleri de derinden etkilemektedir. Nitekim gelişmelerden endişeye kapılan ülkemizdeki bazı sığınmacı ve göçmenler Batı sınırlarımıza doğru hareketlenmeye başlamışlardır.'

'Durumun kötüleşmesi halinde bu risk artarak devam edecektir. Dünyada en fazla mülteciye evsahipliği yapan ülkemizin mülteciler ve sığınmacılara yönelik politikasında bir değişiklik yoktur.' ifadeleri kullanıldı.

Dün yapılan saldırı sonrası Türk yetkililer sınır kapılarının açılacağını açıklamıştı

Geceden itibaren geçişler başladı

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
43
22
17
6
2
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Yaşlılar, kadınlar (bana kalsa onlar da savaşmalı ) ve çocuklar savaşta ölmesin diye göçmenler ülkelere alınır. Resme bir daha bakın. Bir tane çocuk var sadece.

Jey

Para istiyor para. Bi ayakkabı kutusuna bakar bütün iş. Ama yarına sayı avrupayı rahatsız edecek boyuta ulaşmazsa, yine avuçlarını yalarlar.

Kadri Abi

"salarım ha surileri"