Görüş Bildir
Haberler
Dev Araştırma Yanıtladı: Herkesin Arzuladığı İdeal Partner Olabilmek İçin Hangi Özelliklere Sahip Olmak Şart?

Dev Araştırma Yanıtladı: Herkesin Arzuladığı İdeal Partner Olabilmek İçin Hangi Özelliklere Sahip Olmak Şart?

Güzel görünen, nazik mi yoksa sert mizaçlı biri mi? İdeal partnerin nasıl biri olması gerektiği bin kişinin dahil olduğu araştırmayla artık çok net.

Kaynak: https://www.sciencedirect.com/science...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Belki hayatınızın aşkını buldunuz, belki de onun nerede olduğunu bilmiyorsunuz...

Ama zihninizde şu soruyu en az bir kez yanıtlamaya çalıştınız: Nasıl biri olsam karşımdakinin ilgisini çekebilirdim? Bunun için herkesin bir yanıtı var ve bunlar kişiden kişiye değişen yanıtlar. Yani tek bir yanıt, herkese uyan tek bir 'partnerlik kuralı' yok.

Daha doğrusu olmadığı düşünülüyordu.

Saygın bir araştırma grubu binden fazla katılımcıyla bu sorunun yanıtını buldu.

Araştırmada insanların ne tip insanlardan hoşlandıkları hem direkt olarak soruldu hem de verdikleri cevaplardan, ilişkilere dair beklentilerinden analiz edildi. Öyle birkaç özellik de değil, 95 ayrı kategoride değerlendirme yapıldıktan sonra tüm bu veriler özenle incelendi ve ideal partneri arayan yahut kendini ideal partner olarak evirmek isteyenler için sunuldu.

Büyük bir kısmının farkındaydınız belki ama en önemli ilk on tanesini, önem sırasına göre şöyle bir hatırlayalım dedik.

1. Espri yeteneği, mizah anlayışı.

İnsanlar partnerlerinde en fazla buna dikkat ediyor. Katılımcıların %12'si bu özellik olmadan karşısındaki kişiye partner gözüyle bakamayacağını söylüyor, hatta partner seçiminde bunun hayati olduğu düşünülüyor.

İyisi mi ketumluğu bir kenara bırakın, güzel birkaç şaka yapmak için kendinizi geliştirin. Zaten iyi şakalarınız varsa problem yok.

2. Zeki olmak.

2. Zeki olmak.

İnsanlar zeki biriyle birlikte olmak istiyor, bunu biliyorduk ama fiziksel görünüşten daha önemli olduğunun farkında değildik. Kendimizi olabildiğince geliştirmek, okumak, araştırmak şart. Hem kendimize hem de gelecekteki partnerimize büyük iyilik.

3. Dürüstlük.

Kimse dürüstlükten ödün vermek istemez, araştırmaya katılanların %7'si için biri dürüst değilse o ilişkinin yürüme ihtimali yok.

4. Çekicilik.

Bunu zaten tahmin ediyorduk, daha şık biri olmak, kendimize bakmak... Artık bu önerileri vermek çok sıkıcı değil mi?

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Naziklik.

5. Naziklik.

Belki size insanların maço tavırları sevdiği söylendi ama içten içe herkes nazik birini arıyor. Bunun kişinin güvenilir karakterini bile etkilediğini düşünenler var.

6. Anlayışlılık.

Derde derman olmasa bile karşısındaki insanın anlayışlı olması, yeri geldiğinde alttan alabilmesini kim istemez? İnsanların bir partnerde aradığı en önemli altıncı özellik, işte bu.

7. Hayata karşı heveslilik.

7. Hayata karşı heveslilik.

Şu hayata bir kez geliyoruz, doğru ve bunu olabildiğince iyi yaşamak gerek. Kişiler partnerlerini seçerken hayattan bezgin olmamalarını, hevesli olmalarını istiyor ve bu çok normal. Cool tavırlar tamam ama hayat enerjinizi yüksek tutun.

8. Sadakat

Sadık biri olmak her zaman kazandırır, hem iç huzurunuzu hem de karşınızdaki insanın gönlünü.

9. İlgili olmak.

İnsanlar bu özelliğe sahip olmayan kişilere ısınamadıklarını söylüyorlar, haklılar. 1000 katılımcının % 4'e yakını için ilgi göstermeyen kişiler ideal bir partner olma konusunda sınıfta kalıyor.

10. Sevgi dolu olmak.

Bu son sırada gibi görünse de ilk dokuz özelliği tamamlayan, kilidi açan özellik bize kalırsa bu. Birini seviyor olmak ayrı, ona bunu hissettirebilmek, gönlünün derinliklerine dokunabilmek ayrı.

İşte, insanların bu araştırmada ideal partnerden beklentileri böyle. Hiçbiri zor değil ama karşınızdaki insan için özveride bulunmanızı gerektirecek mühim detaylar.

Peki, araştırma bunları söylüyor ama sizin için ideal bir partnerde olmazsa olmaz özellik ne? Yorumlarda tartışalım!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
55
36
21
15
8
3
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Nisan Özdamar

bence en önemli kriter ne olursa olsun karşısındakini öldürmeyecek olması

sleepyoyku

Ozber sen Türkiye'de yaşamıyorsun galiba???

Brida

Bayağı bilgilendirici bir post, iyi ki varsın Onedio

Halil Değerli

Zekâ hepsini kapsar...