Görüş Bildir
Haberler
Dell Laptop Patladı, Yaşlı Kadını Yaraladı

Dell Laptop Patladı, Yaşlı Kadını Yaraladı

Pchocasi
04.07.2014 - 15:45 Son Güncelleme: 04.07.2014 - 17:06

Dell Laptop Patladı Yaşlı Kadını Yaraladı

Geçtiğimiz hafta Samsung Galaxy S4′ün patlamasından sonra bu sefer laptoplar fire vermeye başladı. Detaylar haberimizde.

Elektronik cihazların patlama olaylarını son aylarda çok sık duymaya başladık. Bu nalet olası elektronik aletler Çin mallarının yan etkilerinden dolayı insanlara zarar vermeye başladı.

En son yaşanan olan İstanbul’da bir evde Galaxy S4′ün patlayarak ciddi hasar verebilecek düzeyde sorun teşkil etmesi olmuştu. Bu cihazların neden patladığı konusunda herhangi bir açıklamalar yapılmazken, son yaşanan olay ise ABD’nin Pensilvanya eyaletinde görüldü.

E-POSTALARI KONTROL EDERKEN

72 yaşındaki Lorette Luff isimli teyzemizin laptop ile o yaşta ne işi varsa patlaması sonucu yaralandı. Yaşlı kadının yaptığı açıklamalarda E-postalarını kontrol ederken dizüstü bilgisayarının bataryasında ilk olarak bir alevlenme ve ardından şiddetli bir patlamanın olduğunu belirtti.

Patlama sonucu alevler çıkarken, yaşlı teyzemiz kendisinin bu durumda şanslı olduğunu ve yüzünde, kolunda, göğsünde, ayaklarında ikinci dereceden yanıkların oluştuğunu belirtti. Hastaneye kaldırılan yaşlı kadının burun deliklerinden bile parçaların çıkartıldığı belirtildi.

DELL AÇIKLAMA YAPTI

Yangına müdahale eden itfaiye şefi daha önceden bu tarz bir patlamanın hiç yaşanmadığını ve şimdiye kadar karşılaşılan ilk olay olduğunu belirtti.

Patlamanın yaşanmasından sonra olay kısa süre içerisinde yayılırken, Dell ekibi açıklama yaparak “Bu olayın neye sebep olduğunu araştıracağız ama Luff’un bataryasının Dell tarafından onaylı olup olmadığı bilinmiyor.” dedi.

72 yaşındaki internet kurdu teyzemiz Luff ise 6 yıldır aynı dizüstü bilgisayarı kullandığını ve 3 yıl önce bataryanın değiştirildiğini belirtti.

BİR ELEKTRONİK CİHAZ NEDEN PATLAR

Malum son zamanlarda yaşanan patlamalar giderek artarken, bu patlamaların şebekeden gelen elektriğin prizden alınması ile bir kaçak olabileceği, kullanılan elektronik aletlerin çok fazla yüklenmeden dolayı ısınabileceği, telefonların şarj sürelerinin gereğinden fazla yüklenilerek aşırı bindirme yapıldığı ve hiç aralıksız olarak çalıştırılan elektronik cihazların bu patlamalara neden olduğunu belirtelim.

Özellikle ülkemizde telefonları şarja takarken genelde geceleri bu işlemleri uyguluyoruz. Telefonu gece şarja taktığımızda sabaha kadar dolmasının ardından kullanım için tekrar şarjdan çıkartıyoruz.

Bu gibi durumlara dikkat edilmemesinin sonuçları patlamalara kadar gidebiliyor. Birde kullanılan cihazlar orjinal olmayıp, sahte malzemelerden üretilmiş ise iş daha ciddi duruma bürünebiliyor.

Pchocasi - Merve AYGÜN

Kaynak: http://www.pchocasi.com/dell-laptop-p...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın