Görüş Bildir
Haberler
Danimarka’da Tokalaşmayı Reddeden Kişi Vatandaşlık Belgesini Alamadı

Danimarka’da Tokalaşmayı Reddeden Kişi Vatandaşlık Belgesini Alamadı

Batuhan
27.02.2020 - 12:23

Kopenhag Belediyesi'nde gerçekleşen Danimarka vatandaşlığı için zorunlu 'tokalaşma töreni'nde bir kişinin tokalaşmayı reddettiği ve vatandaşlığa alınmadığı açıklandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kopenhag Belediyesi Meclisi Üyesi Pakistan asıllı Badar Shah, bahsi geçen kişinin erkek olduğunu ve prensip olarak tokalaşmayı reddettiğini bildirdi.

Vatandaşlık belgesini almadan salondan ayrıldı

Vatandaşlık belgesini almadan salondan ayrıldı

Shah, ismi açıklanmayan kişiyi ikna etmek için çok fazla çaba harcamasına rağmen, söz konusu kişinin tokalaşmadan ve vatandaşlık belgesini almadan salondan ayrıldığını bildirdi.

2 yıl süresi var

2 yıl süresi var

Tokalaşmayı reddeden kişi, iki yıl içinde fikrini değiştirerek Danimarka vatandaşlığı için zorunlu tokalaşma töreninde yetkililerle tokalaşırsa vatandaşlık belgesini alabilecek.

Yasa 2018’de yürürlüğe girdi

Yasa 2018’de yürürlüğe girdi

Danimarka Parlamentosu, 2018 yılının sonra günlerinde, ülke vatandaşı olabilmek için 'tokalaşmayı' zorunlu kılan yasal düzenlemeyi kabul etmişti.

Yasanın kabul edilmesinin ardından, dönemin Danimarka Göç ve Uyum Bakanı İnger Stöjberg tarafından, vatandaşlığa geçmeye hak kazananlar için geçen yıl ocak ayında basının önünde 'tokalaşma töreni' düzenlenmişti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

“Nazi dönemini hatırlatıyor”

“Nazi dönemini hatırlatıyor”

Danimarka vatandaşlığı için 'tokalaşma' zorunluluğuna Aabenraa Belediye Başkanı Thomas Andresen geçtiğimiz günlerde tepki göstermişti.

Danimarka devlet radyo ve TV yayıncısı DR'ye konuşan Aabenraa Belediye Başkanı Thomas Andresen, tokalaşma törenlerini eleştirerek şunları söylemişti:

'Bana Nazizm dönemini hatırlatıyor. İnsanlar çalışarak ekmeklerini kazanabilmek için belli bir politik ideoloji ve onun fikirlerine selam durmak zorundaydı. Bu kural bence başka insanlar için güç gösterisi uygulamaktan başka bir şey değil ve bana insanlara sağ ellerini kaldırarak selam vermelerini zorlayan güç gösterisini anımsatıyor.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
192
71
48
33
19
8
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
helcaraxe

oh cok guzel olmus ögrensinler medeni olmayi

Buse Kutlu

Allah tokalaşmayı mı yasaklamış? Biraz araştırılmalı. Kadının erkeğe vebalı gibi davranıp nezaket gereği olan tokalaşma eylemini gerçekleştirmemesi hoşgörü d... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

Ben de hijyenik kaygılarla mı tokalaşmak istemedi acaba diye düşündüm. Yobazlığındanmış. Vatandaşlık vermedikleri iyi olmuş.

sarmaşıklar

Beğenmeyen gitmesin siktirsin gitsin el sıkılmayan müslüman ülkelerine, gavur ülkesinde ne bok işin var. İyi olmuş sonun kadar arkandayım .