Görüş Bildir
Haberler
Daha Önce Duymadığınız Şok Eden 10 Gelenek

etiket Daha Önce Duymadığınız Şok Eden 10 Gelenek

Meraklı Kanal
22.03.2015 - 16:47 Son Güncelleme: 24.03.2015 - 17:59

Farklı Kültürler Farklı Hikayeler

Dünyamızın yaşamaya elverişli her bölgesinde insanlar,bulundukları  coğrafyalarının da etkisiyle bir kültür oluşturmuşlar ve bunu ritüellerle süslemişlerdir. Bu paylaşımımızda dünyanın çeşitli bölgelerinde yaşayan       birçok toplumun, akıllara durgunluk veren ve sizi hayretlere düşürecek 10 geleneğini anlatacağız. Çok şaşıracağınız gelenekler turumuza uzatmadan başlayalım.  :)

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Dünyanın En İlginç Adetleri

2. Kuzey Kore

2. Kuzey Kore

Kuzey Kore'de kadınlarda 25, erkeklerde ise 27yaşın altında evlenmek kanunen yasak. Evlenmeden önce bireylerin askerlik ve devlete karşı diğer yükümlülüklerini yerine getirmiş olması gerekiyor.

3. Hindistan ,Nepal ,Bangladeş

3. Hindistan ,Nepal ,Bangladeş

·        

Shiva’ya tapan gizli Hint örgütü üyeleriShiva’yı en üstün tanrı olarak görüyorlar.Shiva’nın her şeyi yarattığına inandıkları için hiçbir şeyin kötü olduğuna inanmıyorlar. Bu yüzden her türlü cinsel aktiviteye katılıyor, uyuşturucu kullanıp alkol tüketiyorlar ve et yiyorlar. Tabu anlayışları yok. Garip olan gelenekleri yamyam olmaları ve bunun için özel tapınakları var. Kıyafetlerini ölülerden temin ediyor, ölüyü yakıp ısınıyor ve yemeğini nehirden temin ediyorlar. Nehir üstünde sürüklenen kadavralar yakalanıyor ve uzuvlar kesildikten sonra çiğ olarak yeniyor.

4. Endonezya

4. Endonezya

·        

Torajanlar Endonezya’da bir kabile. Cenaze törenleri Torajan insanları için yaşamın önemli bir anı. Yokluk içinde yaşadıkları için bir ailenin masrafları karşılayabilmesi aylar sürüyor. İşte bu paranın birikmesi gereken aylar boyunca cesede kıyafet giydiriliyor ve ölü beden evde tutuluyor. Torajanlar ölünün ruhunun gömülünceye kadar evde kaldığına inanıyorlar.

Ölü gömülmeye hazır hale geldiğinde de tabutlar genellikle mağaraya yerleştiriliyor. Ölünün heykelleri de tabutun yanında dışarı bakacak şekilde yerleştiriliyor.

5. Hindistan

5. Hindistan

 Hindistan'da evlere gündeliğe gelen kadınlar evdeki bekar gencin seksüel ihtiyacını karşılamak zorunda.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. İngiltere

6. İngiltere

 Liverpool'da dükkan dekoratörleri, çocuklar vitrini seyrederken kadın vitrin mankenini soyamaz ya da giydiremez.

7. Amboyna Adası

7. Amboyna Adası

Amboyna Adası'nda ürünün az olacağı belirlenirse, erkeklerin güneş batımında çıplak olarak tarlaya gidip ekinlerin arasında mastürbasyon yapmaları gerekiyor.

8. Moritanya

8. Moritanya

Moritanya'da obezite bir gelenek olmuş. Evlenme çağına gelen kızların en az 60,en fazlada 100 kilo olması gerekiyor.Eğer yemek yemezlerse de kızlar cezalandırılıyor.

9. Çek Cumhuriyeti

9. Çek Cumhuriyeti

·        

Çek Cumhuriyeti'nde bira banyosu çok moda! Çekler bira banyosunun sağlığa çok iyi geldiğini düşünüyorlar. Sinir sistemi üzerinde rahatlatıcı etkisi olduğuna inanıyorlar.

10. Venezuela , Brezilya

10. Venezuela , Brezilya

Yanomamö,Venezuela ve Brezilya’dan kökenini almış büyük bir kabile. Modern yaşamdan uzakta eski geleneklerine sıkı sıkıya bağlı bir kabile. Bu kabilenin insanları dini geleneklerinden dolayı ölü insanın vücudundan herhangi bir parçayı saklamayı yasaklıyor. Bu kabilede biri öldüğü zaman tamamen yakılıyor. Küller ise aile bireyleri arasında paylaştırılıyor ve yeniyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
515
254
176
89
70
62
42