Görüş Bildir
Haberler
Çocuklara Fiziksel ya da Psikolojik Zararlar Verdiği İçin Piyasadan Kaldırılan 20 Garip Oyuncak

etiket Çocuklara Fiziksel ya da Psikolojik Zararlar Verdiği İçin Piyasadan Kaldırılan 20 Garip Oyuncak

Penny
09.07.2017 - 13:07 Son Güncelleme: 13.07.2021 - 13:32

Oyunlar ve oyuncaklar çocukların hem psikolojik hem fizyolojik gelişiminde önemli bir yer tutuyor. Bazı üreticiler oyuncakları üretirken bunu asla hesaba katmazken bazıları ise bu durumu kendi amaçlarına uygun bir şekilde kullanmış.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Lil Monkey Doll

1. Lil Monkey Doll

Bu bebek belki ilk bakışta size bir şey ifade etmeyebilir ama bu bebekten bir önce üretilen bebeğe baktığımızda, oyuncağın açık bir ırkçılık göstergesi olduğunu anlayabiliyoruz. Bu bebekten önce üretilen bebek beyaz ve şapkasında Pretty yazıyor. Bu bebeğin şapkasında ise 'Maymun' yazıyor. Yanında ise maymun yerine sevimli bir panda var. Bu bebeği üreten firma, gelen tepkiler üzerine özür dileyerek bu bebeği derhal piyasadan toplatmış.

2. Aqua Dots

2. Aqua Dots

Bu oyuncak suyla tepkimeye girerek boncuk haline gelen bir madde içeriyormuş. Bu madde ise güçlü bir sakinleştirici etkiye sahipmiş ve bu baloncukları yutan çok sayıda çocuğun komaya girmesinin ardından acilen piyasadan toplatılmış.

3. İğne Yapıldığında Ağlayan Bebek

3. İğne Yapıldığında Ağlayan Bebek

Bu bebek ilk bakışta bir doktorluk seti gibi görünüyor. İçinde şırınga, iğne gibi parçalar bulunuyor ve bebeğe iğne yapılıyor. Fakat bebek iğne yapılır yapılmaz feryat figan ağlıyor. İğne, zaten çocukların korkulu rüyası. Hatta bazı çocuklarda yarattığı travmalardan dolayı bu korkuları ilerki yaşlarında da devam ediyor. Durum böyle iken, böyle bir bebeğin üretilmesi haliyle tepki çekmiş.

4. Direk Dansı Yapan Barbie

4. Direk Dansı Yapan Barbie

'Bu bebek yetişkinler için üretilmiştir' gibi bir izlenim verse de kutusu, tasarımı ve satıldığı yerlerden dolayı çok sayıda çocuğun ilgisini çekmiş. Bir süre sonra bebeğin amacı fark edilince derhal toplatılmış.

5. Çim Dartı

5. Çim Dartı

Bildiğimiz dartın dev boyutlarda ve hedefin çim üzerinde belirlenen bir yer olanı. Dev dartlar havaya fırlatılarak hedefe isabet ettiriliyor. Bu oyuncak da oldukça keyifli görülse de bir çok çocuğun ve yetişkinin büyük yaralar almasına sebep olunca piyasadan toplatılmış.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Gökyüzü Dansçısı Barbie

6. Gökyüzü Dansçısı Barbie

Altındaki ip çekildiğinde kanatları bir pervane gibi açılan bu bebek oldukça sevimli görünse de pervaneleri bir çok çocuğun yaralanmasına sebep olmuş. Kafa yarılmaları, kaş açılmaları, diş kırılmalarından sonra bir çocuk geçici görme kaybı yaşayınca hemen piyasadan toplatılmış.

7. Marangozluk Seti

7. Marangozluk Seti

Günümüzde her meslek grubuna ait ürünlerin set halinde oyuncakları üretiliyor. Bu da o setlerden biridir diyecekseniz değil. Buradaki malzemelerin hepsi gerçekleri gibi çalışıyor ve tabii ki yaralanmalar da kaçınılmaz oluyor. Sadece çocuklar değil yetişkinler de yaralanınca piyasadan derhal toplatılan oyuncakların arasına giriyor.

8. Fırın

8. Fırın

Bu fırın da marangozluk seti gibi, gerçeği gibi çalışıyor. Hatta gerçeğinin ulaşabileceği en yüksek ısının 3 katı yükseğine çıkabiliyor. Birçok çocuğun kendini yakmasına sebep olan bu oyuncak da derhal toplatılıyor.

9. Rus Ruleti Silahı

9. Rus Ruleti Silahı

Çocuklar bu silahı alınlarına dayıyor, içindeki ok çıkmazsa sıra bir sonraki çocuğa geçiyor, yani bildiğiniz Rus ruleti. Çocukları intihara teşvik ettiğinden toplatılmış.

10. Su Kaydırağı

10. Su Kaydırağı

Bu kaydırak yere seriliyor, üzerine bir miktar su dökerek kaygan hale getiriliyor ve üzerine hızla atlayıp kayılıyor. Sonular tabii ki facia. Fakat henüz piyasadan toplanmadı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Lego Toplama Kampı

11. Lego Toplama Kampı

Mesaj gayet açık fakat toplatılmış mı toplatılmamış mı bilgimiz yok.

12. Bağıran Oyuncak

12. Bağıran Oyuncak

Listedeki en garip oyuncak olabilir. Bu oyuncağın boynunu salladığınızda bağırmaya başlıyor ve ancak ondan daha yüksek sesle bağırdığınızda susuyor. Sonra da büyüdüğünde, karşısındakini yüksek sesle etkisi altına alabileceğini düşünen çocuklarınız oluyor.

13. Kasa Soyma Oyuncağı

13. Kasa Soyma Oyuncağı

:/

14. CSI: Olay Yeri İnceleme Seti

14. CSI: Olay Yeri İnceleme Seti

Bu setle gerçekten içinde bulunan bir tozla parmak izi alınabiliyormuş fakat bu toz yüksek miktarda kanserojen ve uyuşturucu etkisi olan madde içerdiğinden ve bir çok çocuk bu tozu soluduğundan piyasadan çekilmiş.

15. Tıraş Edilebilen Bebek

15. Tıraş Edilebilen Bebek

'Daha Neler?' oyuncağı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Plastik Pişirerek Böcek Yapma Oyuncağı

16. Plastik Pişirerek Böcek Yapma Oyuncağı

Bu oyuncağın içerisinde demir kalıplar ve bir sıvı bulunuyor. Bu sıvılar kalıplara dökülerek pişiriliyor ve çeşitli böcek figürleri oluşturuluyor. Hem kalıba dökülen sıvının kanserojen madde içermesi hem de demir kalıpların piştikten sonra 300 dereceye kadar ısınabilmesinden ötürü birçok kişi yaralandığından bir süre sonra yasaklanmış.

17. Sigara Şeklinde Şekerler

17. Sigara Şeklinde Şekerler

Küçük yaşlarda babalarını rol model alan çocukları sigaraya bir adım daha yaklaştırmak için üretilmiş olan sigara şeklindeki şekerler de gelen tepkiler üzerine toplatılan oyuncaklar arasında.

18. Amerikan Güreşi Figürü

18. Amerikan Güreşi Figürü

Bu oyuncak belki çocuklar için üretilmiş olmayabilir diyebiliriz ama yine de yanındaki kesik kadın başıyla amacından çokça sapmış bir oyuncak.

19. Gilbert'ın Atomik Enerji Laboratuvarı

19. Gilbert'ın Atomik Enerji Laboratuvarı

Bu oyuncak seti çocukları bilime yönlendirmek için birebir gibi gözükebilir fakat içinde gerçekten de radyoaktif uranyum bulunduğundan bir çok çocuğun sağlığını tamamen bozduğu fark edilir fark edilmez piyasadan çekilmiş.

20. Casus Bebekler

20. Casus Bebekler

Bu bebekler ise hemen hemen bir kaç ay önce toplatıldı. Çocukların görüntülerini ve ses kayıtlarını bir merkeze ilettiklerinden şüphelenilen bebekler büyük bir sansasyon yaratmış ve apar topar piyasadan kaldırılmıştı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1259
275
185
126
118
107
58
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın