Görüş Bildir
Haberler
Çizgi Filmlerde Yapılan Yemeklerin Karnımızı Acıktırdığı ve Bizi İştahlandırdığının Kanıtı Olan 18 Yiyecek

Çizgi Filmlerde Yapılan Yemeklerin Karnımızı Acıktırdığı ve Bizi İştahlandırdığının Kanıtı Olan 18 Yiyecek

yasin vural
12.08.2020 - 06:45

Çizgi filmlerdeki yemeklerin, gerçek olmadığını bilseniz bile, sizi iştahlandırdığı oldu mu? İşte çizgi filmlerde yer alan ve kokusu ekrandan bize ulaşan 18 yemek.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Ratatuy (Ratatouille)

1. Ratatuy (Ratatouille)

Ratatuy filminin hemen hemen her sahnesi ağız sulandırıcı özelliğe sahip olmakla beraber Remy'nin hazırladığı Ratatuy yemeğine son dokunuşu ve Anton Ego'nun yemeği tattıktan sonraki verdiği tepkiler aşırı merak uyandırıcı ve iştah açıcı.

2. Shrek'deki kurabiye adam

Lord Farquaad'ın Kurabiye Adama sütle işkence ettiği sahne ne kadar zalimce dursa da ister istemez kurabiye adamın tadını merak edenler olmuştur.

3. Rick and Mort'deki Szechuan sos

3. Rick and Mort'deki Szechuan sos

Rick'in adeta bir takıntı haline getirdiği bu sos aslında gerçekte var olan bir McNugget sosu. Mc Donald's 1998 yılında Mulan filmine özel olarak üretmiş fakat tutmayacağını düşünmüş olmalılar ki sonradan üretmeyi durdurmuşlar. Yine de Mc Donald's Rick and Morty'nin Amerika'daki hayranlarına jest yapıp bu sosu bir günlüğüne geri getirmiş.

4. Şirinler'deki Obur Şirin'in yaptığı pastalar

Aklı fikri yemekte olan Obur Şirin'in büyük bir iştahla yaptığı pastaları izlerken ağzımızın suları akmıyor değil. Ayrıca yemeğe çok düşkün olduğundan dolayı Gargamel kendisini kek, pasta ve böreklerle defalarca kandırmıştır.

5. Şirin çileği

5. Şirin çileği

Şirinlerden bahsetmişken Şirin Çileğini atlamak olmaz. Çocukken bu minik meyvelerin tadının nasıl olduğunu merak etmeyen yoktur herhalde. Ayrıca şirin çileğinin dağ çileği olduğunu düşünmüş olanlar varsa el kaldırsın.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Pingu

Her ne kadar hamurdan yapıldığını bildiğimiz bir stop motion animasyonu olsa da mideye indirdikleri balıkların tadını merak etmemek elde değil.

7. Avatar: Son Hava Bükücü'deki Iroh Amca

Ciddi bir münakaşa sırasında her an ciddiyetini bozup kendini yemeğe verebilen çay düşkünü Iroh Amca'nın iştahı ve rahatlığı çok iyi değil mi sizce de. :)

8. Temel Reis'in ıspanağı

8. Temel Reis'in ıspanağı

Bu yemeği çocukken çok sevmemiş olmakla beraber Temel Reis ıspanağı yalayıp yuttuğu zaman 'Acaba mı?' diye düşünmedik değil. Özellikle yedikten sonraki arka fonda birden hızlanarak gaza getiren müzik sayesinde büyüdüğümüzde karşılaştığımız zorlukların hepsini böyle kolay bir şekilde çözeceğimizi düşünürdük. Hey gidi günler.

9. Tom ve Jerry

Okuldan geldikten sonra yemek hazırlanırken izlediğimiz Tom ve Jerry'deki et, tavuk , biftek ve delikli peynir'i kahramanlarımızın büyük bir iştahla yediği sahnelerden sonra daha çok karnımızın açıktığı doğrudur.

10. Aslan Kral'daki Rafiki'nin yediği meyve

Rafiki'nin sulu sulu yediği meyve aslında Baobab meyvesiymiş ve bu meyve güç ve bilgeliği temsil ediyormuş.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Sünger Bob Jelly burger

Yengeç burgerin tadını en çok merak ettiğimiz çizgi film yemeklerinden biri olduğuna şüphe yok. Buna ilave olarak Sünger Bob bir bölümde yaptığı yengeç burgere deniz analarını inek gibi sağarak elde ettiği sosu ekliyor ve herkes bayılıyor. Şahsen en çok merak ettiğim çizgi film burgeridir kendisi. :)

12. Jetgiller

Jetgiller'deki her şeyin otomatik ve pratik olması. Yemek üzerine fazla uğraşmadan menünün iki tuşla masaya gelmesi çok büyük bir kolaylık. Günümüzde böyle bir imkanımız olsa yarım saatte bir yemek yiyecek insanlar çoğunlukta olacaktır.

13. Wallace and Gromit'deki peynir

13. Wallace and Gromit'deki peynir

Çocukken Cnbc-e kanalında yayınlanan Wallace ve Gromit aya yolculuk yaptıklarında aydaki kraterleri peynir gibi kesip bunu karakterin üstüne sürüp yedikleri sahne. Özellikle çıkan sesler insanın iştahını kabartıyor.

14. Rugrats'deki Reptar çikolatası

Yedikten sonra dili yeşile boyayan Reptar çikolatası o kadar merak edilmiş ki yabancı alışveriş sitelerinden Reptar bar çikolatalarını satın alabilirsiniz.

15. Hey Arnold'daki bu hamburger

Eskiden Cnbc-e de yayınlanan diğer bir çizgi film olan Hey Arnold'daki fast food sahneleri oldukça ağız sulandırıcıydı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Buz Devri'ndeki karpuz

16. Buz Devri'ndeki karpuz

Sid her ne kadar karpuzu mahvetmiş olsa da bebek olan Roshan'ın karpuzu afiyetle yediği sahneyi de unutmamak lazım.

17. Ruhların Kaçışı'ndaki yemek sahnesi

Chihiro'nun annesi ve babasının kontrol edilemez bir şekilde yemek yemeye kapıldığı bu sahne bayağı ağız sulandırıcıydı.

18. Garfield'in lazanyası

Son olarak: Garfield'in Lazanyası en meşhur çizgi film yemeklerinden biridir. Filminde ise daha bir iştah açıcı olmuş.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
104
62
46
24
8
6
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Alper Ondur

tom ve jerry de ki biftek...

Kzlt

Hayao Miyazaki'nin Spirited Away filmindeki tüm yemek sahneleri. Film yemekten ibaret.

Selenophilee

Heidi'nin ekmeğini bu listede görmemek beni biraz üzdü...