Görüş Bildir
Haberler
Cinsel İlişkiye Girmeyi Bıraktığınızda Vücudumuzda Neler Değişiyor?

Cinsel İlişkiye Girmeyi Bıraktığınızda Vücudumuzda Neler Değişiyor?

Rinascita
16.05.2017 - 00:30

Bir İngiliz'in hayatı boyunca ortalama 5.778 kez cinsel ilişkiye girdiği söyleniyor. Bunun az veya çok olması tamamen kişinin rutinine bağlı. Fakat kesin olan bir şey varsa o da; en seks düşkünü insanın bile cinsel ilişkilerinin bittiği bir dönem vardır. Seks eksikliği insanın psikolojisinde ve bedeninde zincirleme bir etki yaratıyor. 

Düzenli seksi bıraktığınız zaman olabilecekleri Mirror'dan sizler için derledik.

Kaynak: http://www.mirror.co.uk/news/weird-ne...

1. Cinsel dürtünüzü kaybedersiniz.

1. Cinsel dürtünüzü kaybedersiniz.

Evet, konu cinsel dürtüye geldiğinde mevzu biraz da 'kullan ya da kaybet' şeklinde oluyor.

'Seksten kaçınan bazı insanlar daha halsiz, daha cansız ve cinsel konuda daha az istekli hissediyorlar.' diyor seks terapisti Sari Cooper.

'Müşterilerimden bazıları bu durumu, 'Gözden uzak olan gönülden de uzak olur.' şeklinde tanımlıyor.'

Bu elbette herkes için geçerli bir durum değildir. Bazı insanlar seksin fikrini bile fazlasıyla çekici bulur bu dönemde.

2. Vajina duvarı incelebilir.

2. Vajina duvarı incelebilir.

Bu, genellikle menopoza giren kadınların başına geliyor. 

Sari 'Düzenli bir şekilde cinsel ilişki yaşamadığınızda, yaşınız ilerledikçe vajina duvarınız incelir ve cinsel ilişkiye girmeye başladığınızda canınız acır.' diyor.

Bu amaçla Kuzey Amerikan Menopoz Toplumu menopozda iken vajinanın sağlığı için düzenli olarak seks öneriyor.

3. Vajinal kuruluk yaşayabilirsiniz.

3. Vajinal kuruluk yaşayabilirsiniz.

Özellikle yaşı ileri olan kadınların yaşadığı bir diğer yan etki de, bir süre ara verdikten sonra yeniden cinsel ilişkiye girdiklerinde vajinada ıslanma problemidir. Buna sebep olan da vajina duvarının incelmesinin yanı sıra östrojen hormonu eksikliğidir. 

'Eğer 20-30 yaşlarındaki bir kadını ele alırsak, cinsel ilişkisi olmasa da vücudunda vajinanın sağlıklı, esnek ve ıslak kalması için yeteri miktar östrojen salgılandığını göreceksiniz. Eğer 60 yaşında bir kadını ele alırsak, bunun bir kısmının artık var olmadığını göreceksiniz.' dedi Dr. Lauren Streicher. 

Yaşlanmanın ve seks eksikliğinin bu etkilerini azaltmak için ise;

'Vajinal ıslaklık yaşa bağlı olarak azalır ve eğer mastürbasyon, erotik kitaplar, videolar veya aktif bir partner ile cinsel isteğinizi yeniden uyandırmazsanız, vajinanız çok daha hızlı bir şekilde kuruyacaktır.'

diyor Dr. Lauren.

4. Regl ağrılarınız artabilir.

4. Regl ağrılarınız artabilir.

Genel kanının aksine, regl döneminde cinsel ilişkiye girmek regl ağrılarını azaltabilir. 

'Rahim bir kastır ve birçok kadın orgazm olduklarında kanın çok daha hızlı atılmasına, dolayısıyla da regl ağrılarının azalmasına yardımcı olan uterus kontraksiyonu durumunu yaşarlar.' diye açıklıyor Dr. Streicher.

'Ayrıca regl ağrılarının azalmasına yardımcı olan endorfinde de artış olabilir.'

5. Fakat bütün bunların yanı sıra idrar yolları enfeksiyonuna yakalanma riskiniz azalır.

5. Fakat bütün bunların yanı sıra idrar yolları enfeksiyonuna yakalanma riskiniz azalır.

Sonunda bir güzel etkisinden bahsedebiliyoruz. Bu durumda yalnızca cinsel yollarla bulaşan hastalıklara yakalanma riskiniz değil, idrar yolu enfeksiyonuna yakalanma riskiniz de azalıyor. 

'Tekrar eden idrar yolları enfeksiyonu riskinin artmasından sorumlu olan da cinsel ilişkidir.' diyor Dr. Streicher.

Menopoz öncesindeki kadınlardan idrar yolları enfeksiyonlarına yakalananların yüzde sekseninde bu durum seksten sonraki 24 saat içinde gerçekleşiyor. 'Cinsel ilişkinin sıklığı, sürekli tekrar eden idrar yolları enfeksiyonuna zemin hazırlayan en güçlü etmendir.' diyor American Family Physician'da.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
151
72
37
36
36
27
23
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Mavi Kedi

Erkekler hemen verme muhabbetine girmişler ' Ver kurtul ' muş... Sizin gibi haysiyetsiz, güvenilmez ve ' iki zevk alayım ' gözüyle kadınların peşlerinde koşa... Devamını Gör

Büşra Küçük

cinsel ilişki için 'verme' yazıyorlar ya uyuz oluyorum Teknik olarak alan kadın neyi verelim? Ayrıca toplum sevişen kadını kaşar olarak görmese bakire değil... Devamını Gör

Mavi Kedi

Haklısınız, tam anlamı ile haklısınız. Ailemden bir erkek, sevdiği kadının bakire olmadığını bile bile onunla evlendi. Ve bilin bakalım, o kadının zaten baki... Devamını Gör

Salomom

şimdiden vermeye başla çünkü ilerde en çok sevdiğin canını vereceksin