Görüş Bildir
Haberler
TV
Charlie Chaplini tanıyın

Charlie Chaplini tanıyın

Ser Na
09.01.2015 - 16:24 Son Güncelleme: 18.01.2015 - 00:56

Charlie Chaplin gibi bir Sinema devini en kısa ve net biçimde size anlatmaya çalışacam . 

Charlie Chaplin'in ister bir hayranı olun isterse Genel kültür olarak hayatımızda sürekli karşımıza çıkan biri olduğundan dolayı tanımak istersin her türlü tanınması gereken bir dev.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Londra'da doğdu.

1. Londra'da doğdu.

16 Nisan1889‘da WalworthLondra‘da doğdu .Yani İngiliz'dir. Annesi Hannah ve babası Charles müzikhol oyuncularıydı. 

Küçük yaşlarda annesi babası sayesinde bazı oyunlarda rol almışlığı vardır.

C.Chaplin 12 yaşındayken babası öldü , anneside Şizofreni olduğu için akıl hastanesine yatırıldı. Tabi Charlie de Yetimhaneye.

2. Amerika'lı oldu .

2. Amerika'lı oldu .
www.biyografi.net.tr

Katıldığı bir toplulukla Turne için 23 yaşında herkes gibi büyük hayallerle ABD’ye gitti. Chaplin’i herkesten farklı kılansa, hayallerini gerçekleştirmiş olmasıdır.

3. Charlot ( Şarlo )

3. Charlot ( Şarlo )
www.biyografi.info

Chaplin'in özdeşleştiği , büyük ihtimalle sizin bildiğiniz şeklin adıdır Şarlo . 

Amerikada yapımcı tarafından keşfedilip bir kaç filmde rol aldıktan sonra “Kid Auto Races at Venice” adlı filmde rol aldı. Bu filmde bol pantolonlu, melon şapkalı, büyük ayakkabılı, bastonlu sakar bir tip olan “Şarlo” tiplemesini yarattı.

Bazı söylentilere göre Chaplin Şarlo karakterini tanıdığı bir evsiz yada deli birinden esinlenerek yaratmıştır. ( Tam olarak hatırlamıyorum adını ama Chaplinle ilgili izlediğim bir belgeselden bu bilgiye ulaşmıştım )

4. Büyük şöhret ve başyapıtlar

4. Büyük şöhret ve başyapıtlar
www.merakname.com

Takip eden yıllar içinde aralarında The Immigrant (1917),

The Adventurer (1917) gibi ünlü filmlerinin de bulunduğu altmıştan fazla kısa filmde oynayarak yeni gelişmekte olan sinemanın da etkisiyle dünya çapında görülmemiş bir üne kavuştu.

1918 yılında çektiği A Dog’s Life filmi ile uzun metrajlı filmlere de başlayan Chaplin, Mary Pickford, Douglas Fairbanks ve D. W. Griffith ile birlikte kurdukları United Artists film şirketinin ortağı olduktan sonra Altına Hücum, Şehir Işıkları, Büyük Diktatör, Asri Zamanlar, Sirk ve Sahne Işıkları gibi başyapıtlara imza attı.

5. Amerika'ya veda ( Kovulma )

5. Amerika'ya veda ( Kovulma )
www.haberdukkani.com

The Immigrant filminde bir ABD memurunu tekmelediği sahne ve son olarak Altına Hücum filmindeki bazı sahnelerin komünizm propagandası olarak yorumlanması gibi olayların etkisiyle sözde bir başarıya ulaştı ve Chaplin’in ABD’ye girmesi yasaklandı. Bunun üzerine karısı ve çocuklarıyla birlikte hayatının sonuna kadar yaşayacağı İsviçre’ye yerleşen Chaplin, ancak 1972 yılında Oskar Özel Ödülü’nü almak için yıllar sonra ABD’ye geri döndü. Takip eden yılda City Lights adlı filme bir kez daha Oscar ödülünü kazanmıştır. 1975 yılında 86 yaşında iken İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth tarafından şövalye unvanına layık görülmüştür.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Tarzı ve işlediği konular

6. Tarzı ve işlediği konular
www.haberdukkani.com

Filmleri sessiz çekmesinin nedeni kesinlikle Evrensel olmalarını sağlamak istemesindendir. Buna şüphemiz yok . Birde kendi kişisel düşüncem ilk başlarda sesli film çekilemediğinden dolayı Chaplinin sessiz konular üzerine düşünmesi ve bu alana yoğunlaşması ve başarıyı yakalaması . Sonrada teknoloji gelişince Filmleri sessiz olunca Evrensel olduğu için böyle devam etmesidir.Ayrıca filmlerinde işlediği duygusal sahnelerin etkililiğini görünce bu konuda ki becerisini görebilirsiniz. Bunun yanında işlediği konular genellikle Siyasi ve yaşam tarzı eleştirilerdir. Bu konuda büyük cesaret göstermiştir.

7. 4 evlilik ve 11 çocuk

7. 4 evlilik ve 11 çocuk

Chaplin sürekli kendisinden genç kadınlardan hoşlanmış ve onlara aşık olmuştur. Evlendiklerinin hepsinin o zaman 18 yaş altı olduğu söylenir. Evlilik konusunda dikiş tutturamamıştır bir türlü. 

Lita Grey le boşanırken o ana kadar ki en yüksek nafaka olan bir milyon doları ödemeyi kabul etmiştir. Ayrıca bir sevgilisi doğurduğu çocuğun ondan olduğunu iddia etmiştir. Ama daha sonra ondan olmadığı kanıtlanmıştır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın