Görüş Bildir
Haberler
Cem Uzan, Yeni Vaatleriyle Sahnede: 'Tüm Maçlar Televizyonda Ücretsiz Olacak'

etiket Cem Uzan, Yeni Vaatleriyle Sahnede: 'Tüm Maçlar Televizyonda Ücretsiz Olacak'

Genç Parti'nin 5. Olağan Kongresi'nde Cem Uzan'ın kardeşi Murat Hakan Uzan genel başkan seçildi. Fransa'da yaşayan ve kongreye telekonferans ile bağlanan Uzan 'Alnım açık başım dik' dedi. Uzan, 'asgari ücret, emekli ve işsizlik maaşı euro endeksli olacak', 'Tüm futbol müsabakaları televizyondan ücretsiz yayınlanacak' ve 'Tekirdağ, Eskişehir ve Samsun'da yapay zeka merkezi kurulacak' gibi vaatlerde bulundu. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Genç Parti 5. Olağan Kongresi, Ankara’da Yenimahalle Belediyesine bağlı Dört Mevsim Salonu’nda yapıldı. Partinin kurucu genel başkanı olan ve 10 yıldır Fransa’da yaşayan Cem Uzan kongreye telekonferansla katıldı. Kongrede, ağabeyi gibi yurt dışında yaşayan Murat Hakan Uzan yeni genel başkan seçildi.  İki hilal, ortada yıldız altında Genç Parti yazan parti logosuna Cem Uzan’ın imzası dahil edildi.

"İlk kumpas Uzan ailesine kuruldu"

"İlk kumpas Uzan ailesine kuruldu"

Cem Uzan kongrede şunları söyledi:

“Ben sizleri çok özledim umarım sizler de beni özlemişsinizdir. Türk insanı için Türk milleti için kolları sıvadık tekrardık. Bazı gerçekleri çırılçıplak konuşmakta fayda var. 17 senedir büyük bir mağduriyet yaşamaktayım. Ergenekon kumpasını balyoz kumpasını herkes biliyor. Nerede o Ergenekon’un savcısı? Takdir Türk milletinindir. İlk kumpas Uzan ailesine kurulan kumpastır. Telsim’i yağmaladılar, barajları çaldılar. Hepsinin belgesi var. Star TV yandaşlara bedavadan verildi. Ben hayatımla tehdit edildiğim için sürgüne gittim. Benimle ilgili bir tane mahkumiyet kararı yoktu ben çıktığımda. Alnım açık başım dik!”

İçeriğin Devamı Aşağıda

"İşsizlik ve emekli maaşıyla asgari ücret euroya endeksli olacak"

"İşsizlik ve emekli maaşıyla asgari ücret euroya endeksli olacak"

Cem Uzan sosyal medya hesabından vaatlerini de sıraladı. Uzan 2002 seçimleri öncesinde olduğu gibi iddialı vaatlerde bulundu. Vaatler şöyle:

  • Gençlik Projesi: Türkiye Varlık Fonu, İstanbul Borsası’nda halka açılacaktır. 70 milyar euro değerindeki hisselerin %45’i, 18-40 yaş arasındaki tüm gençlerimize bedelsiz olarak verilecektir.

  • Türkiye’deki tüm futbol müsabakaları televizyondan şifresiz olarak yayınlanacaktır.

  • Almanya ve Fransa ile mevcut olan ekonomik bağlar en üst seviyeye çıkarılacaktır.

  • İşsizlik maaşı, emeklilik maaşı ve asgari ücret euroya endeksli olacak ve 3 ayda bir otomatik kur ayarlamasından geçecek.

  • Vatandaşımız zenginliği tadacak. Nasıl mı? Türkiye soyulmazsa zaten zengin bir ülke!

  • Adalet yok! Genel af şart. Çocuk ve kadına karşı işlenen taciz suçlarından mahkum olanlar, cinayet ve cinayete teşebbüs sebebiyle mahkum kimse asla af kapsamında olmayacak.

  • Türkiye’nin Yapay zeka merkezleri: Eskişehir, Tekirdağ ve Samsun.

  • Kripto para önümüzdeki yılların para birimidir. İzmir’de Kripto Para Borsası kurulacaktır. Avrupa’da Kripto Para’nın merkezi İzmir olacak.

  • Nasıl Amerika’nın Las Vegas’ı varsa Türkiye’nin de böyle bir turizm merkezi olacak. Buraya milyonlarca turist gelecek ve milyarlarca dolar Türkiye’ye akacaktır.

  • 18 yaşın altındaki kimse anne-baba izni olsa bile evlenemeyecek!

  • Türkiye’nin ikinci büyük borsası Diyarbakır’a kurulacak.

Yüzde 7'nin üzerinde oy almıştı

Yüzde 7'nin üzerinde oy almıştı

Cem Uzan 'ın başında bulunduğu Genç Parti, AKP’nin yüzde 34 oy oranıyla tek başına iktidara geldiği 2002 seçimlerinde yüzde 7.25 oy alarak dikkatleri üzerine geçmişti. Genç Parti yüzde 10 seçim barajını geçemediği için TBMM'ye girememişti.

Uzan hakkındaki davalar

Uzan hakkındaki davalar
İçeriğin Devamı Aşağıda

Uzan ailesinin yönetiminde bulunduğu Çukurova ve Kepez Elektrik’te imtiyaz sözleşmeleri Haziran 2003’te iptal edildi, 3 Temmuz 2003’te de İmar Bankası ve Adabank’a el konuldu. Şubat 2004’te, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Uzanlar’ın, İmar Bankası soruşturması çerçevesinde birçoğu hakkında ihtiyati tedbir kararı bulunan 219 şirketinin yönetimine el koydu. Uzan ailesine ait Rumeli Holding ve İmar Bankası’nda ortaya çıkan yolsuzluklar nedeniyle Cem Uzan’ın babası Kemal Uzan ve kardeşi Hakan Uzan, 2003’te Türkiye’den kaçtı.

İkinci Ergenekon iddianamesinde, Uzan’ın, Şener Eruygur’u askeri darbeye teşvik ettiği iddia edildi. Daha sonra ise, Eylül 2009’da gizli yollardan Türkiye’yi terk etti ve bir süre Interpol tarafından arandı. 12 Ekim 2009 tarihinde, Fransa’ya yaptığı siyasi sığınma başvurusu kabul edildi. İktidar tarafından siyasi lince uğradığını iddia eden Cem Uzan'ın siyasi sığınma başvurusu kabul edildi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
465
205
101
63
47
20
7
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
begonvila

Hamilelik üç aya inecek.

ventolin

Yorumlara bakıyorum da bizim millet hiçbir zaman adam olmaz. Düzgün siyasetçiye oy veren yok, nerede geçmişi öyle ya da böyle kirli adam var baş tacı ediliyo... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

"Alnım açık başım dik" dedi sarı saçlı uzun adam ve elinde ki beyaz şaraptan bir yudum aldı.Yeni aldığı görevini düşünüyordu Fransız Rivierasında ki tatilin... Devamını Gör