Görüş Bildir
Haberler
Cem Garipoğlu'nun Mezarına İlişkin Mahkemeden Karar

etiket Cem Garipoğlu'nun Mezarına İlişkin Mahkemeden Karar

Ulaş
10.04.2023 - 09:39

Cem Garipoğlu'nun ölmediği iddialarına üzerine mezarının açılması için yapılan itiraz mahkeme tarafından reddedilmişti. 14 yıl önce Münevver Karabulut'u vahşice öldüren Garipoğlu'nun mezarı için bir üst mahkemeye başvurulmuştu. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Üst mahkemeye yapılan itiraz da reddedildi.

Üst mahkemeye yapılan itiraz da reddedildi.

Habertürk muhabiri Mustafa Şekeroğlu’nun haberine göre, Cem Garipoğlu’nun cezaevinde intihar etmediğini savunarak, kaçtığını veya kaçırıldığını öne süren Münevver Karabulut'un babası Süreyya Karabulut, avukatı Dr Rezan Epözdemir aracılığı ile 10 ay önce ilk kez suç duyurusunda bulunmuştu. Yapılan ilk başvuru savcılık tarafından 'kovuşturmaya yer olmadığına' kanaat getirilerek reddedilmişti.

Yapılan itirazlar da sonuçsuz kaldı ve mahkeme Cem Garipoğlu’nun mezarının açılmasına izin vermeyerek takipsizlik kararı verdi.

Yapılan itirazlar da sonuçsuz kaldı ve mahkeme Cem Garipoğlu’nun mezarının açılmasına izin vermeyerek takipsizlik kararı verdi.

Cem Garipoğlu’nun mezarının açılması için bir üst mahkemeye yapılan başvurunun ve itirazın reddedilmesi üzerine, bu kez Adalet Bakanlığı’na başvuruda bulunuldu. Karabulut ailesinin avukatı Dr. Rezan Epözdemir konuyla ilgili açıklamada bulundu.

Epözdemir yaptığı açıklamada 'Müvekkil Süreyya Karabulut talebi üzerine tarafımıza Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 309. Maddesi uyarınca Adalet Bakanlığı’na, kanun yararına bozma başvurusu yapılmış olup, süreç halihazırda derdesttir. Gereği kamuoyunun bilgilerine saygılarımızla sunulur' dedi.

Savcılık "DNA uyumlu" dedi.

Savcılık "DNA uyumlu" dedi.
İçeriğin Devamı Aşağıda

Cem Garipoğlu’nun mezarının açılması talebi reddeden savcılık, Adli Tıp Kurumu Biyoloji İhtisas Dairesi'nce yapılan incelemede ölen kişiden alınan DNA profili ile Cem Garipoğlu'nun anne ve babasından alınan DNA örnekleri arasında yüzde 99.99 uyum olduğunu belirtti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
222
60
14
6
5
3
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Berçem Keleş

Ülkedeki iğrençliklerin başlangıç noktası bu olay... Ben öldüğüne inanmıyorum.

mamamia

adaletin olmadığı, parasını vererek her türlü suç işlenen, yolsuzluk yapılan, dilediği gibi at koşturan ülkelerde insanların öldüğüne inanmamasi kadar normal... Devamını Gör

kyle-reese

Ultra zengin çocuğunu yedirirmi ne ölmesi??Dünyanın bilmem neresinde yaşıyor hayatını saf olmasın kimse