Görüş Bildir
Haberler
Can Sıkıntısından Patlayanlar Toplansın: Evde Yapabileceğiniz ve Çok da Masrafa Sokmayan Hobiler

Can Sıkıntısından Patlayanlar Toplansın: Evde Yapabileceğiniz ve Çok da Masrafa Sokmayan Hobiler

20.11.2021 - 07:30

Pandemiydi, karantinaydı, hafta sonu kısıtlamalarıydı derken iyice evlere kapandık son dönemde. Eh, haliyle kimi zaman can sıkıntısından patlama noktasına geldik. Eğer siz de evde çatlayıp patlayanlardansanız, işte size dev hizmet! Evde rahatlıkla yapabileceğiniz, elinizde ne varsa kullanabileceğiniz ve sizi masrafa sokmayan ilginç hobileri araştırdık. Oyuncak bebek yapımından teraryuma, atık kavanozları dönüştürmekten kağıt hamuru kullanarak heykel yapmaya kadar yaratıcılığınızı konuşturabileceğiniz bu hobiler sayesinde ürettiklerinizi hediye edebilir ya da internette satarak ek gelir elde edebilirsiniz. Gelin, bu farklı hobilere göz atalım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Hepimizin içinde bir heykeltıraş olabilir: Atık kağıt hamurundan heykel yapmak

1. Hepimizin içinde bir heykeltıraş olabilir: Atık kağıt hamurundan heykel yapmak

İçinizdeki heykeltıraşı ortaya çıkarın! Birkaç basit malzemeyle siz de ufak çaplı sanat eserleri yaratabilirsiniz. Nasıl mı? 'Paper mache' olarak da bilinen, kağıt hamurundan heykellerle elbette. Ev ekonomisi derslerinden de hatırlayabileceğiniz kağıt hamurundan heykel yapma tekniğiyle dekoratif objeler üretebilirsiniz. Hayal gücünüz ve el beceriniz elverdiğince değişik tasarımlara imza atabilirsiniz. Bu ekonomik hobi için ihtiyacınız olan malzemeler yalnızca gazete kağıtları veya süpermarket fişleri gibi atık kağıtlar ve biraz da su.

2. Eski salça kavanozlarını atmayın: Atık şişe ve kavanozlardan geri dönüşüm objeleri

2. Eski salça kavanozlarını atmayın: Atık şişe ve kavanozlardan geri dönüşüm objeleri

Bir türlü atmadığınız, bir gün lazım olur diye sakladığınız ama gittikçe çoğalan cam şişe ve kavanoz yığınından kurtulmak istemez misiniz? Öyleyse onları dekoratif objelere dönüştürmeyi düşünebilirsiniz. Yalnızca cam şişe veya kavanozlar ve evdeki birkaç basit malzemeyle hem can sıkıntısına bir son verebilir hem de yeni bir hobi edinebilirsiniz. En çok yapılanlar ise eski kavanozlardan vazo ve cam şişelerden başucu lambası modelleri! Hemen hemen her evde bulunan renkli iplikler, halat ya da boncuk gibi malzemelerle cam atıkları birleştirerek farklı ve yaratıcı tasarımlara imza atmanız mümkün.

3. Meditasyon gibi bir sanat dalı: Kaligrafi

3. Meditasyon gibi bir sanat dalı: Kaligrafi

Kaligrafi aslında güzel yazı sanatı. Yine de kaligrafiyi yalnızca güzel el yazısı olarak düşünmemek gerek. Aynı zamanda çeşitli semboller ve harfleri uyum içinde kullanarak güzel bir bütünlük yaratmak gerekiyor. Biraz sabır ve titizlik isteyen kaligrafi sanatını öğrenmek, mandala boyarkenki gibi bir meditasyon sağlayacak. Çeşitli internet sitelerinden ve videolardan kaligrafiyi çabucak öğrenip sonrasında pratik yaparak kendinizi geliştirebilirsiniz. Yeterince konsantre olduğunuzda zamanın nasıl geçtiğini anlamayacaksınız bile!

4. Sihir öğrenin ve ev halkını şaşırtın!

4. Sihir öğrenin ve ev halkını şaşırtın!

Tabii ki David Copperfield misali tavandan tavana uçmanızı kastetmiyoruz. Ama siz de basit kart numaraları başta olmak üzere farklı numaralar öğrenerek hem zaman geçirip hem de ev halkını ve konu komşuyu şaşırtabilirsiniz. Bu ekonomik hobi için bir deste kart bile yetiyor! Ayrıca internet üzerinden pek çok numaraya kolayca ulaşmanız mümkün. Fakat sihir öğrendikten sonra evdeki eşyaları kaybetmemeye dikkat edin!

5. Amigurumi tekniği ile şirin mi şirin örgü bebekler yapmayı öğrenin!

5. Amigurumi tekniği ile şirin mi şirin örgü bebekler yapmayı öğrenin!

İsmine bakınca neler olacağını az da olsa haber veriyor bu eğlenceli hobi: Amigurumi, Japoncada oyuncak bebek yapım sanatı anlamına geliyor. 'Ami' örülmüş, 'nuigirimi' ise doldurulmuş oyuncak demek. Tığ örgü ve iğne tekniğiyle yapılan el işi oyuncaklar, tüm dünyada epey popüler hale geldi. Evde canı sıkılanların yardımına koşan bu bebeklerin yapımı çok da zor değil. İnternette pek çok sitede bulabileceğiniz kolay yapım videolarıyla siz de şirin mi şirin bebekler örerek çok eğlenebilirsiniz. Üstelik, yalnızca birkaç malzeme gerektiren bu hobi bütçenizi de yormayacak. Konu komşunun çocuklarını sevindirmek veya yaptığı oyuncakları internet üzerinden satıp biraz para kazanmak isteyenler, hemen tığ ve iplikleri ellerine alsın!

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Evinizde bulabileceğiniz malzemelerle avize yapın!

6. Evinizde bulabileceğiniz malzemelerle avize yapın!

Kendin yap projelerinin belki de en keyiflisi evde avize yapmak. İster kendi evinize, ister sevdiklerinize hediye olarak üretin, bu eğlenceli hobi yeni favoriniz olmaya aday! İnternette değişik siteler üzerinden belki de binlerce farklı modele ulaşabilir veya kendi tasarımlarınızı üretebilirsiniz. Avize yapımı için gerekli olan ana malzeme ise elektrikli duyu sistemi. Çok ucuza bulabileceğiniz gibi varsa evdeki eski duyu sistemlerini de kullanabilirsiniz. Bunun dışında gerekli olan malzemeler hayal gücünüze ve yaptığınız tasarımlara bağlı! Halat, boncuk, cam ve hasır gibi çeşitli malzemelerle otantik avizeler yapabilirsiniz. Uygun ampullerle tasarımınızı tamamlayın ve ev dekorasyonunuza el yapımı yaratıcı bir dokunuş katın.

7. Teraryum yapımı ile minik dünyalar tasarlayın!

7. Teraryum yapımı ile minik dünyalar tasarlayın!

Sadece bir cam fanus, biraz toprak, çakıl taşları, teraryum bitkileri ve birkaç figür ile muhteşem bir teraryum tasarlayabilirsiniz! Son dönemde iyiden iyiye popüler hale gelen teraryumlar, evde canı sıkılanlara hızır gibi yetişiyor. Yalnızca birkaç malzemeyle hem yeni bir hobi edinip evde sıkıntıdan patlamaya son verebilirsiniz hem de sevdiklerinize el yapımı yaratıcı hediyeler verebilirsiniz. 'Ben bu işten para da kazanırım' diyenler, tasarımlarını internet üzerinden satışa çıkarabilir.

8. Ahşapla uğraşmaya ne dersiniz: Filografi

8. Ahşapla uğraşmaya ne dersiniz: Filografi

Filografi, önceden tasarlanmış motif veya desenlerin, ahşap üzerine  çivilerle çakılmasıyla oluşturulan bir el sanatı. Çiviler çakıldıktan sonra aralarından çeşitli renklerde ipler ya da teller geçiriliyor ve sonuç olarak çok değişik motif ve desenler ortaya çıkıyor. Aslında bize çok da yabancı değil bu sanat dalı. Filografi ilk olarak Orta Doğu'da ortaya çıkmış ve buradan tüm dünyaya yayılmış. Hemen hemen her türlü deseni filografi yöntemini kullanarak oluşturmanız mümkün. Floral desenlerden sembollere, amblemlerden çizgi film karakterlerine kadar pek çok motif seçeneğine sahipsiniz. İhtiyacınız olan malzemeler yalnızca bir ahşap panel, çiviler, çekiç ve rengarenk iplikler. İnternette pek çok desene ulaşabilirsiniz. Yaratıcılığınızı ve çizim becerilerinizi kullanarak siz de farklı desenler yaratabilirsiniz.

Bu içerikler de ilgini çekebilir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
26
10
9
3
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Hatice Özdemir

Amigurumi yapan biri olarak söylüyorum malesef iplere, her şeye olduğu gibi art arda zam geldi. Bir çok ören bırakma derecesine geldi. İpimden ziyade emeğimi... Devamını Gör

Gamze Tuzluca

Ohaaa el insaff 250 TL ne sanki eskiden onlar vardı.masrafsiz ve uykusuz gecelermiş. O bebeğe o parayı versem ben uyuyamam bu defa iyice bokunu çkrdnz... Ne ... Devamını Gör

tontikke

İyi de bunlar masraflı hobiler mesela kaligrafi iyi bir kalem ve mürekkebin fiyatından haberiniz var mı ben en iyisini almak için ataköyden bahçeşehire kadar... Devamını Gör