Görüş Bildir
Haberler
Bu Sene Herkes Bu Kitapları Okudu! İşte 2023'ün En Çok Satan Kitapları

etiket Bu Sene Herkes Bu Kitapları Okudu! İşte 2023'ün En Çok Satan Kitapları

2023 yılı yeni kitapların çıkması ve okunması açısından zengin bir yıl oldu. Özellikle kişisel gelişim kitapları geçtiğimiz yılda çok fazla talep görürken bu istikrarını 2023 yılında da devam ettirerek çok satanlar listesine girmeyi başardı. 

İşte 2023'de en çok satanlar listesine giren en çok okunan kitaplar 👇

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Yarın Yok - Ayşe Kulin

1. Yarın Yok - Ayşe Kulin

Her zamanki ustalıklı ve sürükleyici üslubuyla Ayşe Kulin, yeni kitabı Yarın Yok ile okurlarını bu kez bambaşka bir zamana götürüyor. 2023 yılının ortalarına doğru okurlarla buluşan kitap, bugün hafife aldığımız sorunların olası sonuçlarına işaret ediyor, aynı zamanda da kıymetini bilmediğimiz zenginliklerin altını çiziyor ve umudu asla bırakmamaya çağırıyor.

2. Bunu Sen Oku - İclal Aydın

2. Bunu Sen Oku - İclal Aydın

Üç Kız Kardeş başta olmak üzere kaleme aldığı her kitabıyla çok satan kitaplar listesinden inmeyen İclal Aydın’dan yepyeni bir kitap. Bunu Sen Oku, başarının zirvesini de hayallerinin sayısız defa yerle bir olmasını da görmüş birinin unutuşa direnen ve inancını koruyan sözleriyle yazılmış bir hayat şarkısı.

Bunu Sen Oku kitabı ile ünlü heykeltıraş Ozan Ünal’ın olağanüstü hayal gücüyle yarattığı çizimler eşliğinde anılarının izlerini süren İclal Aydın’ın sıradan olmayan, bir yandan ışıl ışıl bir yandan da yokuşlu, emek verilmiş hayatına farklı bir yolculuk yapabilirsiniz.

3. Benim Adım Kırmızı - Orhan Pamuk

3. Benim Adım Kırmızı - Orhan Pamuk

Orhan Pamuk’un 'En renkli ve en iyimser romanım' dediği Benim Adım Kırmızı, her yıl olduğu gibi 2023’te de en çok okunan kitaplar arasında yer aldı. Yazarın dünyada şimdiye kadar en çok satan romanı olan Benim Adım Kırmızı, Fransa ve İtalya’da yılın kitabı seçildi ve dünyada bir romana verilen en prestijli ödüllerin başında gelen Uluslararası IMPAC Dublin kazandı.

Doğu ve Batı’nın dünyayı görme biçimleri, aşk ve ölümün unutulmaz oluşunu anlatan Benim Adım Kırmızı; herkesin kendi sesiyle konuştuğu, ölülerin, eşyaların dillendiği, ölüm, sanat, aşk, mutluluk ve evlilik üzerine bir roman.

4. Kendi Işığına Yürü - Kemal Sayar

4. Kendi Işığına Yürü - Kemal Sayar

Çok satan kitaplar listesinin olmazsa olmazı, tabi ki, Prof. Dr. Kemal Sayar’ın kitapları. Kemal Sayar yeni kitabı Kendi Işığına Yürü’de zor günlerin içinden selametle çıkabilmek için kendi ışığımızı işaret ediyor. Ümitle tekrar parlatılacak bir ışık.

5. Maça Kızı 8 - Dilara Pamuk

5. Maça Kızı 8 - Dilara Pamuk

2023’te en çok okunan ve en çok satan kitaplardan biri, Dilara Pamuk’un Maça Kızı 8 - 1. Kitap’tır. Wattpad platformunda yayımladığı Maça Kızı 8 hikâyesiyle milyonlarca okura ulaşan Dilara Pamuk, 143 milyondan fazla okunma sayısına sahip. Artemis etiketiyle 2023 yılında raflardaki yerini alan bu kitap, yayımlanır yayımlanmaz satış rekorları kırarak binlerce okurun kitaplığında yer edindi.

Ekim ayında satışa açılan serinin ikinci kitabı Maça Kızı 8 – 2. Kitap da yayımlanır yayımlanmaz satış rekoru kırarak kısa sürede 2023’te çok okunan kitaplar arasındaki yerini aldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Afili Hafiye - Murat Menteş

6. Afili Hafiye - Murat Menteş

Özgün edebiyatıyla milyonlarca okuyucunun kalbinde yer edinen Murat Menteş yeni kitabı ile okurlarıyla buluştu. Kitapseverlerin merakla beklediği bu yeni roman mucizevi suçlarla dolu fantastik bir polisiye ve aynı zamanda paralel evrenleri de içine alan derinlikli bir üst kurmaca. 

Afili Hafiye, okurlarını ilginç karakterlerle dolu görkemli bir maceraya sürüklüyor.

7. Çarpık Yalanlar - Ana Huang

7. Çarpık Yalanlar - Ana Huang

Ana Huang, Twisted serisinin dördüncü kitabı Çarpık Yalanlar’ı 2023 yılının ortalarına doğru okurlarıyla buluşturdu. Bu kitapla seri tamamlanmış oluyor. Çarpıcı, ölümcül fakat bunu saklayacak kadar akıllı bir adam olan Christian Harper, aslında muhteşem takım elbiselerle centilmen suretine bürünen bir canavardı. Hayatında ahlaka ve aşka yer yoktu. Fakat alt katında yaşayan kadına karşı hissettiği tuhaf çekimi de inkâr etmiyordu. Sosyal medyada sahip olduğu şöhretin aksine içine kapanık biri olan tatlı ve kibar Stella Alonso, kalbini yıllardır kafeste tutan bir romantikti. Aynı zamanda uğraşması gereken iki işi olduğu için gönül ilişkisine ayıracak ne zamanı ne de ilgisi vardı. Onlarınki sırlarla çarpılmış ve yalanlarla lekelenmiş bir aşktı. Gerçekler nihayet ortaya çıktığında ise her şey paramparça olacaktı.

8. Bilimin Ucunda - Ömer Kamacı

8. Bilimin Ucunda - Ömer Kamacı

Instagram’ın en büyük bilim hesaplarından biri olan Bilimin Ucunda içeriklerini beğeniyorsanız bu kitap tam size göre! 

Ömer Kamacı’nın Bilimin Ucunda kitabı, doğa algımızın bilimsel devrimlerle dolu evrimini temel olgulara değinerek ve teknik dilden arınmış bir okurlarla paylaşıyor. En iyi bilim kitapları arasında yer alan bu yeni çıkan kitap ile Dünya’nın deli dolu geçmişinde kartopuna döndüğü, volkanlarla cayır cayır yandığı ve bahtsız tiranlar dinozorların makus talihlerine yenildiği zamanlara yolculuk edebilirsiniz. 2023’ün en çok okunan bilim kitabı Bilimin Ucunda, depremlerin yer kabuğunu nasıl şekillendirdiğine bakarak faylarla örülü ülkemizin hareketli jeolojik geçmişine ışık tutuyor.

9. Uyumsuz Defne Kaman’ın Maceraları – Ateş – Buket Uzuner

9. Uyumsuz Defne Kaman’ın Maceraları – Ateş – Buket Uzuner

Çok satan kitapların yazarı Buket Uzuner, 21. yüzyılın önemli sorunu olan iklim değişikliğini merkeze aldığı Tabiat Dörtlemesi serisinin Ateş romanında kadim geleneklerimizde şimdi unutulmuş tabiata saygılı insan modelini günümüze taşıyarak modern bir Türkiye Mitolojisi kuruyor.

2023 yılının ilk ayında serinin son kitabını yayımlayan yazar, Tabiat Dörtlemesi serisi tamamlanıyor. Buket Uzuner’in Tabiat Dörtlemesi’ni Su, Toprak, Hava ve Ateş sıralamasıyla okuyabilirsiniz. 

Mardin’de gerçekleşen nedeni bilinmeyen bir yangında Gazeteci Defne Kaman ve yanındaki bir çocuk kaybolur. Onu aramak için Mardin’e gelen Umay Ninesi ve dostları, Defne Kaman’ın öksüz sığınmacı çocuklara öğretmenlik yaptığı için bir süredir tehdit edildiğini öğrenir. Bu zorlu arama macerası, Mezopotamya Efsaneleri eşliğinde Türkiye’de binlerce yıldır yaşamış insanları birbirine bağlayan hikâyeleri hatırlamalarına yol açacaktır.

10. Huzursuzluğun Kitabı - Fernando Pessoa

10. Huzursuzluğun Kitabı - Fernando Pessoa

Fernando Pessoa tarafından yazılan 1980 li yıllarda karşımıza çıkan nadide eserlerden biridir. Kitabın baş kahramanı Bernardo Soares adlı kişidir. Bernardo muhasebecilik yapan biridir. Olaylar onun ağzı ile okuyucuya anlatılır. Ara ara yazarın kendi hayatından kesitler sunduğu da fark edilen noktalardan biridir. Hem biyografi hemde otobiyografi olarak görülen eser kurmaca olsa da gerçeklikte barındırır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Tanıdık Şeytan - Dr. Gwen Adshead ve Eıleen Horne

11. Tanıdık Şeytan - Dr. Gwen Adshead ve Eıleen Horne

Dr. Gwen Adshead, Britanya’nın önde gelen adli psikiyatrlarından. Seri katilleri, kundakçıları, takipçi sapıkları, çete mensuplarını ve gaddarlıkları karşısında hem dehşete hem de meraka kapıldığımız tüm diğer “canavarları” tedavi ediyor. Yaşamlarının dönüm noktasında tanıştığı hastalarını suçları ne olursa olsun dinliyor, kolayca silinmeyecek kimlikleriyle yüzleşmelerine yardımcı oluyor.

12. Cumhuriyet'in Doğuşu: Kurtuluş ve Kuruluş Yılları - İlber Ortaylı

12. Cumhuriyet'in Doğuşu: Kurtuluş ve Kuruluş Yılları - İlber Ortaylı

Cumhuriyet'in Doğuşu, Gazi Mustafa Kemal Paşa'nın validesi Zübeyde Hanım'ın yeterince ilgilenilmemiş hayatıyla açılıyor. Atatürk'ün doğduğu ve askerlik mesleğine girdiği dönem olan II. Abdülhamid dönemi, Balkan Savaşları, Birinci Dünya Savaşı'na girişimizden evvelki akil ses İsmet Paşa, fedakar askerlerin savaşı Çanakkale, büyük bir direnişi örgütleyen Sultanahmet Mitingleri ile devam ediyor. 19 Mayıs 1919'da kurtuluşun ilk adımı atılarak 'bitti' gözüyle bakılan bir millet yeniden diriliyor.

Zaferin başlama anının paşası Kazım Karabekir, İstanbul'un işgali, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışı, ölüm fermanı olarak nitelendirilebilecek Sevr Antlaşması, Kars'ın kurtuluşu, İnönü Muharebeleri, Sakarya Meydan Muharebesi, Ankara Antlaşması, Başkomutanlık Meydan Muharebesi ve tarihe altın harflerle kazınan bir Milli Mücadele tarihi. Saltanatın kaldırılması, bir kurucu antlaşma vazifesi gören ve pek çok efsaneye konu olan Lozan, cumhuriyet kavramı ve Osmanlı İmparatorluğu'ndan sonra inşa olunan Türklerin yeni devleti Türkiye Cumhuriyeti.

Cumhuriyetin en başarılı ve başarısız dönemleri hangileriydi? Demokrasi serüvenimiz nasıl ilerledi? Milli Mücadele'nin mirasına ne kadar sahip çıkıldı? Eğitim ve sağlık meselelerimize dair geleceğe umutla bakabiliyor muyuz? Halifelik, harf devrimi, On İki Ada, İkinci Dünya Savaşı'ndaki tarafsızlığımız gibi konuları nasıl yorumlamalıyız?

100 yıllık tarihimizin en hassas konularının en anlaşılır biçimde yorumlandığı Cumhuriyetin Doğuşu, kurtuluşun ve kuruluşun tarihini bir araya getiriyor.

13. Vazgeçilmez Olmanın Sırrı - Esra Ezmeci

13. Vazgeçilmez Olmanın Sırrı - Esra Ezmeci

Esra Ezmeci, kitabında bağlanmadan şemalara, zihin ve beden bütünleşmesinden aura yükseltmeye kadar bir dizi konuyu ele alıyor. Afrodizyak yağlar, kristaller, bitkiler ve özel metotlar gibi farklı araçlarla hem bedeninizin hem de yaşam alanlarınızın enerjisini nasıl destekleyeceğinizi anlatıyor. Başarıdan bereket ve cinsel çekime kadar yaşamınızın farklı alanlarına uygulanabilecek pratikleri içeriyor.

14. Gece Yarısı Kütüphanesi - Matt Haig

14. Gece Yarısı Kütüphanesi - Matt Haig

İngiliz edebiyatının önemli isimlerinden Matt Haig; Nora’nın pişmanlıklara, ihtimallere ve yeniden seçme imkânına dair çıktığı bu yolculukta, ona eşlik edecek okurlara sürükleyici ve insanın en temel sorunlarını konu alan bir kurgu sunuyor.

15. Atomik Alışkanlıklar - James Clear

15. Atomik Alışkanlıklar - James Clear

Alışkanlık düzenli olarak tekrarlanan bir rutin ya da uygulama; belli bir duruma otomatik bir tepki anlamına gelmektedir. Atomik ise bir şeyden son derece az miktarda olan, daha büyük bir sistemin en küçük birimi anlamına geliyor. Atomik alışkanlıkları da bizim her geçen gün %1 bile olsa daha iyiye gitmemize yarayan alışkanlıklar olarak tarihleyebiliriz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Yaşadım Demek İçin Ne Yapmalı - Büşra Sanay

16. Yaşadım Demek İçin Ne Yapmalı - Büşra Sanay

Kitapta dünyaca meşhur bir Sümerolog olan Muazzez İlmiye Çığ’ın yaşam tecrübeleri gazeteci Büşra Sanay tarafınca söyleşi şeklinde kaleme alınmıştır. Günlerce devam eden görüşmelerle Muazzez İlmiye Çığ, kendi yaşam motivasyonunu, kendi tecrübelerini, bu ülkenin gençleri ile ilgili görüş ve önerilerini anlatmıştır.

17. Hayır Diyebilme Sanatı - Müthiş Psikoloji

17. Hayır Diyebilme Sanatı - Müthiş Psikoloji

“Özgürlük, sandığınız gibi sınırsız olmak demek değildir, tam tersine net ve güçlü sınırlara sahip olabilmenizle ilgilidir. Hayır diyebildiğiniz ölçüde, özgürlük alanına sahip çıkarsınız. Hayır diyemediğiniz her konuda, sınırlarınızın ihlal edilmesine izin verirsiniz ki, sınırları ihlal edilmiş bir ülke özgür değildir.'

18. Var Mısın? - Doğan Cüceloğlu

18. Var Mısın? - Doğan Cüceloğlu

Öncelikle, Var mısın? Kitabı bir söyleşiden oluşmuş bir kitaptır. Kanal D Ana Haber bülteni sunuculuğu yapan gazeteci Deniz Bayramoğlu'nun sorularına verilen güzel cevapların derlemesi bu güzel eseri meydana getirmiş. 

Birinci Bölüm: Hayatın anlamı nedir?İkinci Bölüm: İnsan kendini nasıl geliştirir?Üçüncü Bölüm: Umutsuzluğu nasıl aşarız?Dördüncü Bölüm: İçimizdeki “Öz’ü nasıl buluruz?Beşinci Bölüm: Çevremiz bizi nasıl etkilerAltıncı Bölüm: Kime akıl danışılır?Yedinci Bölüm: Yaşam neleri ödüllendirirSekizinci Bölüm: Nasıl eş seçilir?Dokuzuncu Bölüm: Zihnimiz nasıl işler?Onuncu Bölüm: Nasıl meslek seçilir?On Birinci Bölüm: Nasıl biz oluruz?On İkinci Bölüm: Toplum nasıl dönüşür?On Üçüncü Bölüm: Nasıl okumalı, gezmeli ve ne dinlemeliyiz?On Dördüncü Bölüm: Neleri okumalı, dinlemeli ve seyretmeliyiz.

19. Beni Neden Sevmedin Anne - Esra Ezmeci

19. Beni Neden Sevmedin Anne - Esra Ezmeci

Esra Ezmeci’nin gerçek bir yaşam öyküsüne dayanan yeni kitabı “Beni Neden Sevmedin Anne” ile geçmiş çatışmalarınızın farkına varacak ve kendinizi bulacak bazen ağlayacak, bazen şaşıracaksınız. Annesi tarafından sevilmeyen kız çocuklarının büyüyünce yanlış adamları sevdiğine şahitlik edeceksiniz.

20. Mücellâ - Nazan Bekiroğlu

20. Mücellâ - Nazan Bekiroğlu

Nazan Bekiroğlu Nar Ağacı’ndan sonra merakla beklenen yeni romanı Mücellâ’da bizleri 1920-1970’li yılların Türkiye’sinde nostaljik bir hikâyeyle buluşturuyor. Mücellâ, genç Cumhuriyet’le yaşıt bir kızın, unutulmuş kumaşların, kokuların, alışkanlıkların, iğne oyalarının, kimi yarım kalmış kimi tamamlanmış aşkların, hayatı seyretmekle yaşamak arasında gelip giden kadınların romanı.

İlginizi çekebilir:

👇

👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
24
18
11
5
3
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın