Görüş Bildir
Haberler
Bu Kez Hendeği Devlet Kazdı; HDP'li Vekil Tepki Gösterdi

Bu Kez Hendeği Devlet Kazdı; HDP'li Vekil Tepki Gösterdi

Onedio Medya
23.08.2015 - 08:50
İçeriğin Devamı Aşağıda

PKK'nın Ağrı Dağı'na götürdüğü 4 otomobile bomba yükleyerek intihar saldırılarında bulunacağı duyumları alınması üzerine, Korhan Yaylası yoluna iş makineleri ile hendek kazılarak önlem alındı.

Korhan Yaylası'na giden yola hendek kazılması üzerine Ağrı Dağı'nın karayolu bağlantısı kesildi. Vali Vekili Mevlüt Özmen, güvenlik nedeniyle önlem aldıklarını söyledi.  Iğdır-Doğubeyazıt karayolundan ayrılan yol, 16 kilometre sonra, deniz seviyesinden yaklaşık 2 bin metre yükseklikteki Ağrı Dağı'nın Korhan Yaylası'na ulaşıyor. 

Ancak Korhan Yaylasına, gasp ettikleri 4 otomobille giden PKK'lıların bombalı intihar eylemleri hazırlığında olduğu duyumları üzerine harekete geçildi.

Korhan Yaylası'na kazılan yola açılan hendeği kapatmak için Iğdır Belediyesi tarafından gönderilen iş makinesinin gitmesine izin verilmedi.

Yaylada bulunan Jandarma Karakolu yakınındaki hendeğin güvenlik önlemleri kapsamında kazıldığına dikkati çeken Vali Vekili Mevlüt Özmen, halkın can ve mal güvenliğini korumak için her türlü önlemi almaya devam edeceklerini söyledi.

HDP'li milletvekilinden tepki

Korhan Yaylası'nda bugün açıklama yapan HDP Iğdır Milletvekili M. Emin Adıyaman ise yaylada yaklaşık 50 bin hayvanın otladığını bildirdi. Güvenlik nedeniyle hendek açılmasına karşı çıkan Adıyaman, 'Bu ülkede güvenlik vatandaşın ulaşım veya seyahat hakkının engellemesi şeklinde sağlanamaz. Ülkede güvenlik ancak barışla, demokratik çözümle ve ancak vatandaşa saygıyla olabilir. Vatandaşı susuz bırakmakla, ulaşım hakkını engellemekle, köyleri ve mezraları açık cezaevi haline dönüştürmekle ne güvenlik, ne de barış oluşur' diye konuştu.

DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0