Görüş Bildir
Haberler
Bu Hafta Vizyona Girecek Filmleri Fragmanlarına Göre Analiz Ediyoruz!

Bu Hafta Vizyona Girecek Filmleri Fragmanlarına Göre Analiz Ediyoruz!

Dale Cooper
07.12.2017 - 16:25

🎬  8 Aralık tarihinde vizyona girecek olan yerli ve yabancı filmlerden öne çıkanlara biraz yakından bakalım!

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bu haftanın ilk filmi hepimizin çok sevdiği kısırlı börekli altın günlerini iliklerimizde hissettirecek olan "Maide'nin Altın Günü".

Caner Özyurtlu'nun yönetmenliğini üstlendiği Maide'nin Altın Günü'nde, Ezgi Mola yalnızca başrolü canlandırmakla kalmamış öncesinde filmin öyküsünü de kaleme almış. 😇

Ezgi Mola, ev kadınlığında master yapmış, altın günlerinin en iddialı ismi 'Maide Teyze' karakterine hayat vererek, aile yadigârı bir gerdanlığın peşinden soluksuz bir gülme macerasına çıkarıyor.

Yeğeni Yağmur ile kayıp gerdanlığı bulmak için tek tek herkesin peşine düşüyor Maide. Adeta dosta güven, düşmana korku salıyor. 😂

Savaşa hazırlanır gibi hazırlanıyor fragmanda Maide Teyze. Topla tüfekle gidecek. Güzelim gerdanlığı yerin dibine de sokmuş olsalar bulup çıkaracak.

Tüm mahallelerin, tüm altın günlerinin aranan ismini beyaz perdeye görmeye hazır mısınız?! 😂

Bu haftanın önce çeken diğer bir yerli yapımı ise Özcan Deniz'in İspanyol yapımı "La Cara Oculta"dan uyarladığı gerilim türündeki "Öteki Taraf".

Özcan Deniz, Öteki Taraf'ın yönetmenliğini üstlenmekle beraber başrollerini Meryem Uzerli ve Aslı Enver ile paylaşıyor.

Öteki Taraf'ın fragmanında Özcan Deniz ve Meryem Uzerli'nin cesur sahneleri epey dikkatleri çekiyor. 😱

İçeriğin Devamı Aşağıda

Deniz'in hayat verdiği Çetin karakterinin bir iş meselesi için eski sevgilisi Sara ile yeniden bir araya gelmesini ve o sırada sevgilisi Ece'nin ortadan kaybolmasıyla gelişen olayları konu edinen filmin...

fragmanı Aslı Enver'in canlandırdığı Ece karakterinin akıbeti hakkında akla birçok soru getirmesinin yanı sıra büyük merak uyandırıyor. Birdenbire nereye kayboldu bu Ece? Ardında bıraktığı video ne kadar sahiciydi? Bu kayboluşun Sara ile bir bağlantısı var mı?

Bunlar hep cevapsız sorular işte... 👻

Meryem Uzerli'nin fragmandaki bu sahnesi, Öteki Taraf'ın izleyiciye gerilim dolu dakikalar yaşatacağının kanıtı gibi!

Öteki Taraf aynı zamanda Meryem Uzerli'nin üçüncü sinema filmi ve bu filmin de üstesinden başarıyla gelmiş görünüyor.

Artık devamına filmde şahit olacağız. 😉

Bu haftanın öne çıkan ilk yabancı yapımı Coen Kardeşlerin senaryosunu kaleme aldığı ve George Clooney'nin yönettiği "Suburbicon".

Bir dönem filmi olan Suburbicon fragmanın başından da anlaşılacağa üzere Amerikan rüyasını iliklerine kadar hisseden sakin bir kasaba! Ama elbette görünüşte... Oldukça huzurlu görünen bu 'şirin' kasabanın tehlike dolu, karanlık sokakları zamanla ortaya çıkacak ve yeni bir hikâyenin kapısını aralayacak.

Kara mizah ve gerilimi bir arada harmanlayan Suburbicon'da, bir aile babası olan Gardner Lodge ailesinin yaşadıklarından sonra kendi zıvanadan çıktığı gibi kasabanın asıl yüzünü de ortaya çıkarmak için maceraya atılıyor.

Eee sonuçta, her şey er ya da geç ortaya çıkar diye boşuna dememişler! 

Filmde Gardner Lodge karakterine, başrol olarak Matt Damon hayat verirken, arıza insanların hikâyesi Suburbicon birçok yanıyla Fargo ve Burn After Reading filmleriyle benzer özellikler taşıyor.

Mizahi yanıyla oldukça iddialı olan Suburbicon'u izlemek için en önemli sebeplerden biri; iki karaktere birden hayat veren Julianne Moore ihtişamı! 😍

Bizden duymuş olmayın ama Coen Kardeşler bu filmi yıllar önce kendileri çekmek istemiş ve Gardner Lodge başrolü için istedikleri isim George Clooney imiş. Fakat araya başka şeyler girince film çekilmemiş. 

Kısmet Clooney'yemiş demek!

İçeriğin Devamı Aşağıda

Haftanın yeni filmlerinden "Only the Brave", 2013 yılında Arizona'da gerçekleşen korkunç yangının gerçek hikâyesini konu ediniyor! 😥

Joseph Kosinski'nin yönetmen koltuğuna oturduğu Only the Brave,  Arizona eyaletinin Prescott bölgesine bağlı Granit Dağı'nda gerçekleşen ve birçok can alan korkunç yangının gerçek hikâyesiyle beraber kahraman itfaiye ekibine yakın bir mercekten bakma olanağı tanıyor.

Daha fragmandan yangınla mücadelenin ne denli zor olduğu ve başka canları kurtarabilmek için kendi hayatlarını kaybetme riskiyle karşılaşan itfaiyecilerin yaşadığı zorluklar insanın gözlerini doldurmuyor desek yalan olur...

Filmin başrolünü Milk filmindeki performansıyla Oscar'a aday gösterilen Josh Brolin üstleniyor.

Sonuçta herkesin kaçıp kurtulmaya çalıştığı bir mücadelenin içine koşar adım ilerlemek nasıl kolay olsun ki! 😔

Yaşanan tüm bu zorlukların ele alındığı Only the Brave'in kadrosunda Brolin'in yanı sıra Miles Teller, Jennifer Connelly, Jeff Bridges ve Taylor Kitsch gibi isimler de yer alıyor.

Haftanın son filmi ise, Jackie Chan'in zalimler karşısındaki adalet arayışına pata küte daldığı "The Foreigner".

Martin Campbell'ın yönetmenliğini üstlendiği The Foreigner, aksiyonu yüksek olduğu kadar yürekleri de dağlayan bir film.

The Foreigner, terör saldırısında kızını kaybeden acılı bir babanın bireysel adalet arayışı... Ne yapılması gerekiyorsa yapılacak!

Jackie Chan ve Pierce Brosnan'ın başrolleri paylaştığı film bu çağda yaşananlara biraz ayna tutar nitelikte! Adaletsizliğin altını kazdıkça dipsiz bir kuyunun ortaya çıkışı ve aranan, beklenen adaletin asla gereğince yerine getirilemeyişi... 

The Foreigner ile yer yer hüzün ve yer yer öfkeyle, duygudan duyguya koşmaya hazır olun!

İçeriğin Devamı Aşağıda

Filmlere ve fragmanlara bakılacak olursa bu hafta hem ağlayacağız hem güleceğiz. Şimdiden iyi seyirler! ❤️

🎬 Haftaya görüşmek üzere.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
44
23
7
4
3
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

hımm yerli yapımları direk geçebiliriz zira zzgimolanın şu sikko kaşlı karakteri gram içime sinmedi . Yabancı yapımlar daha ilgi çekici.

merve kaya

Öteki Taraf'ın yabancı versiyonunu izlemiştim bence bu daha güzel olacak umutluyum konusu ilginç çünkü

Eda Oğuz

Şu Özcan Deniz'in her yapımda da paylaşılamayan erkek rolü oynamasından gına geldi.La cara oculta'yı da izlememişim onu izleyeyim bari.

Murtaza Kara

Sonunu söyleyeyim mi :)