Görüş Bildir
Haberler
Bu 6 Davranışa Özellikle Dikkat! Fark Etmeden İnsanları Kendinizden Uzaklaştırıyor Olabilirsiniz

Bu 6 Davranışa Özellikle Dikkat! Fark Etmeden İnsanları Kendinizden Uzaklaştırıyor Olabilirsiniz

Astrophel
12.02.2018 - 15:01

Doğru kişilerin ne olursa olsun yanımızda olacağını düşünürken bazı davranışlarımızla fark etmeden en doğru kişileri bile kendimizden uzaklaştırabiliyoruz. Yoğun hayat temposu ve değişen öncelikler derken ilişkilerimizin gerilmesi oldukça normal fakat insanlarla olan bağlarımızın gittikçe gevşemesi ve uzaklığın büyümesinin bir diğer nedeninin de rahatsız edici hareketlerimiz olabileceğini kabul etmemizde fayda var. Bu içeriğimizde, insanları istemeden kendinizden uzaklaştırıyor olabileceğiniz bazı davranış biçimlerinden bahsedeceğiz.

Kaynak: http://thezoereport.com/living/wellne...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Her şeyi üzerinize alınmak

Hayat zor! Ve her şeyi içerlemek hayatı daha da zorlaştırmaktan başka bir işe yaramaz. Bu alışkanlık genellikle, durumlara göre kendinize değer biçmeniz şeklinde gelişir. Mesela, patronunuzun istediğiniz bir işi başkasına vermesi sizin kötü bir çalışan olduğunuz anlamına gelmez, ya da yakın bir arkadaşınızın bir konuda size değil de başkasına danışması size güvenmiyor demek değildir. İlişkiler üzerinde yıkıcı bir etkiye sahip olmasının yanı sıra, negatif düşünmek kendinize olan güveninize de zarar verir. Başınıza gelen şeyler sizin doğrudan bir yansımanız değildir, ve kendi değerinizi başkalarının davranışlarına göre biçmek mutsuzluğa giden yoldur. Unutmayın, düşüncelerinizden sorumlu tek kişi sizsiniz ve onları koruyabilecek tek kişi de.

Tavsiyeler:

  • Bir adım geri gidin ve karşınızdaki insanın sizin için ne ifade ettiğini düşünün.

  • Hemen sonuca varmaktan kaçının.

  • Olaya bir de diğer taraftan bakmaya çalışın.

  • Eğer durumun tartışılması gerekiyorsa önceden hazırlanın ve temiz bir zihinle yaklaşın.

2. Sürekli kıskançlık yapmak

Doğal miktarda kıskançlık insanları daha iyi olmaya iterken, kronik hale gelmiş sürekli hissedilen kıskançlık hissi insanların sizden uzaklaşması için mantıklı bir nedendir. Kuzeniniz iyi bir okula kabul edildi diye de kıskanıyor olsanız, kız kardeşiniz harika bir ilişkiye sahip diye de fark etmez. Karşınızdaki insan ne kadar yakınınız olursa olsun bu özelliğiniz onların rahatsız hissetmelerine neden olacaktır.

Tavsiyeler:

  • Kendinize dürüst olun ve bu kıskançlığın kaynağını anlamaya çalışın.

  • Hayatınızda memnun olduğunuz şeyler için bir liste hazırlayın.

  • Hissettiğiniz kıskançlığı daha iyi bir insan olmak için araç olarak kullanın.

  • Güvendiğiniz bir dostunuzla bu hislerinizi paylaşın.

3. Durmadan onaylanma ihtiyacı hissetmek

Her şeyi üzerinize alınmak gibi, karşınızdakinden sürekli tasdik beklemek de kendinize biçtiğiniz değerle ilgili. İnsanlar tarafından doğrulanma ihtiyacını ne kadar çok hissederseniz o kadar az kendiniz olabilirsiniz. İnsanlar tarafından algılanma biçiminiz belli bir ölçüde bir şeyler ifade etse de bütün iyiliğiniz itibarınızdan ibaret değildir, yani sosyal medyada aldığınız beğeniler doğrultunda sevilmiyorsunuz. Sonuç olarak kabul edilme ve sevilme ihtiyacınız diğer insanların sizin hakkınızda ne hissettiğiyle alakalı değil, tam tersine sizin kendinizi nasıl hissettiğinizle ilgilidir.

Tavsiyeler:

  • Kendinizi geliştirmek için çaba sarf edin. Yeni bir hobi edinmek veya sevdiğiniz bir konuda ustalaşmak bu konuda size yardımcı olabilir.

  • Bu şekilde bir tasdik edilme ihtiyacı hissettiğinizi fark ettiğinizde bu düşüncelere yenilmeyin ve kendinizi bu zehirli durumdan uzaklaştırmaya çalışın.

4. Eleştiriye katlanamamak

Kimse mükemmel değildir, bizi insan yapan şey bu! Bu noktaya varabilmek için kusurlarınızı kabullenmenin getirdiği acıyla başa çıkabilmeniz gerekir. Eleştirileri reddederken kendinizi geliştirme potansiyelinizi engelliyor olmanızın yanında, çevrenizdeki insanları da dış kapının mandalı gibi hissettiriyor olabilirsiniz. Her çeşit ilişkide başarılı olmanın sırrı iletişim becerisinden geçer ve hem pozitif hem negatif her türlü eleştiriyi kabul etmek de ilişkilerinizi güçlendirecektir. 

Tavsiyeler:

  • Eleştirinin iyi bir yerden geldiğinin ve karşınızdaki insanın yardımcı olamaya çalıştığının farkına varın.

  • Savunmaya geçmeden önce sohbeti içinizde baştan sona tekrardan değerlendirin.

  • Eleştiri alırken vücut dilinizi kontrol altına alın.

  • Ne söylendiğini dikkatlice dinleyin ve yanlış anlaşılmaları önlemeye çalışın.

5. Hep mağduru oynamak

Dünya sizi yok etmeye çalışmıyor! Neden bir işe başvuramadığınızdan tutun da sürekli kötü partnerlerle karşılaşmanıza kadar her şeye bir bahane bularak ve şikayet ederek bunlarla baş etmek için ihtiyacınız olan gücü de kendinizden uzaklaştırıyorsunuz. Eğer bunlar tanıdık geliyorsa, sürekli mağdur hissetmenizin nedeni sürekli mağduru oynamanız olabilir. Hayatlarımızın kontrol edemediğimiz bir sürü yönü varken negatif ve çaresiz tutumunuz, harekete geçmenizi ve ilerlemenizi engelleyen asıl unsur olabilir.

Tavsiyeler:

  • Başınıza gelen talihsizliklerin nedenini başkalarına yıkmaktan kaçının.

  • Yaşananları değiştirmek elinizde olmasa da durumu düzeltmek için çabalamaktan vazgeçmeyin.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Dedikodu yapmak

Hayatınızda olmasından memnun olduğunuz pozitif insanlar diğer insanlarla ilgili negatif şeyler konuşmaktan zevk almıyor ve aslında siz de almamalısınız. Her şeyden dedikodu malzemesi çıkması sizin suçunuz değil tabii ama kendi hedeflerinize odaklanmak ve aynı şeyi yapan insanlarla zaman geçirmek size, aslında dedikodu yapmaya zamanınız olmadığını fark ettirecek.

Tavsiyeler:

  • Dedikodunun ilginizi çekmediğini sürekli kendinize hatırlatın.

  • Dedikodu yapmanızın altında yatan asıl sebebi araştırın.

  • Bulunduğunuz ortamda dedikodu yapılıyorsa konuyu değiştirin.

7. Peki sizin insanlarda katlanamadığınız davranışlar neler?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
136
22
12
9
8
8
6
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Uygar Aytun

Bir çoğu kişilerin yaşadıkları ile orantılı diye düşünüyorum. Aşmanın yolu ise yaşanmışlıkardan doğru sonuçlar elde etmektir.

benimadm13

Bencillikleri sanki bu Dünya da sadece kendileri yaşıyormuş gibi davranmaları Duyarsızlıkları Karşısındakinin duygularına önem vermemeleri Herkesin arkasınd... Devamını Gör

cookielyon

hepsini yapıyorum