Görüş Bildir
Haberler
Sepp Blatter Yeniden FIFA Başkanlığına Seçildi

Sepp Blatter Yeniden FIFA Başkanlığına Seçildi

Batuhan
29.05.2015 - 13:20 Son Güncelleme: 29.05.2015 - 20:20

FIFA Başkanı Sepp Blatter, 65.FIFA Kongresi'nde yapılan seçimde Ürdün Prensi Ali bin el-Hüseyin'in ikinci tur oylaması öncesi adaylıktan çekilmesiyle yeniden başkan oldu.

İsviçre'nin Zürih kentinde düzenlenen 65. FIFA Kongresi'nde yapılan başkanlık seçiminde, 209 ülkenin delegesi oy kullandı.

Blatter seçimin ardından yaptığı konuşmada, kendisine destek verenlere teşekkür ederek, 'Önümüzdeki 4 sene içerisinde çözülmesi gereken birçok problem var. Organizasyonda ve yönetim kurulunda yaşanan sorunları çözmeye çalışacağız. Yaşananlardan sorumlu tutuldum. O halde bu sorumluluğu üstlenerek FIFA'yı sizinle birlikte düzeltmeye çalışacağım. Benden sonra gelecek kişiye güçlü bir FIFA bırakacağıma söz veriyorum. Bunun için birlikte çalışmaya devam etmeliyiz' ifadelerini kullandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

FIFA başkanlığı seçiminde 4 dönemdir görevini sürdüren 79 yaşındaki Blatter ile 39 yaşındaki Ürdün Prensi Ali bin el-Hüseyin yarıştı.

İlk tur oylamasında Blatter 133, Ali bin el-Hüseyin 73 oy aldı, 3 oy ise geçersiz sayıldı. Adaylardan birinin üçte iki çoğunluk anlamına gelen 140 oya ulaşamaması nedeniyle oylama ikinci tura kaldı.

İkinci tur oylaması öncesi Ürdün Prensi Ali bin el-Hüseyin yaptığı açıklamayla adaylıktan çekildiğini belirtti. Böylece 5. kez yeniden FIFA başkanlığına seçilen Blatter, görevine 4 yıl daha devam etme hakkı kazandı.

Adaylıktan çekildiğini açıklamasının ardından Ali bin el-Hüseyin'i UEFA Başkanı Michel Platini olmak üzere birçok üyenin teselli ettiği gözlendi.

Başkanlığa yeniden seçilen Blatter ise ayakta alkışlandı ve tebrikleri kabul etti.

AA, Mutlu Demirtaştan

Zürih'te gerçekleştirilen 65. FIFA Kongresi'nde görüşülecek konular 18 başlık altında toplandı. Kongrede son olarak başkanlık seçimine geçilecek. Elektronik oylama sistemiyle yapılacak seçimde FIFA Başkanlığı için halihazırda bu görevi sürdüren Sepp Blatter ile Prens Ali bin al-Hussein yarışacak.

Blatter'in açılış konuşmasından satırbaşları

'Çarşamba günü meydana gelen olayların yarattığı fırtına, bu kongrenin ertelenmesini bile gündeme getirdi. Bugün ileriye adım atabilmemiz için birlik ve takım ruhu çağrısı yapıyorum. Problemleri çözmek için buradayız. Tüm sorunları bir günde ortadan kaldırmak mümkün değil, ancak futbolun elçileri olarak bu işe başlamamız gerek. Sizler FIFA'nın imajını değiştirme gücüne sahipsiniz. Bu, yüreğinizde yatan, parayla satın alınamayacak bir güç.'

'Sorunlar hakkında konuşmakla yetinmeyelim, çözümler üretelim. En önemli konu şeffaflık. FIFA'nın ve futbolun dünyadaki yerini belirlemeliyiz. Futbolun içinde yozlaşma, şike ve ırkçılık hala mevcut ve bu bizi üzüyor.'

'Bu kongrenin FIFA'nın disiplin ve saygı ilkelerine sadık biçimde yapılmasını arzu ediyorum. Yaptığımız işin futbol oynamaktan farkı yok. Yalnızca bizim süre limitimiz yok. Bu geceye veya yarına kadar devam edebiliriz. Oyunun kuralları belli. Hakem ise sizlersiniz (delegeler). Gelin tüm dünyaya bu kurumu birlik içinde yönetebileceğimizi gösterelim.'

FIFA Kongresi'nde Filistin protestosu

FIFA Kongresi'nde Filistin protestosu
İçeriğin Devamı Aşağıda

FIFA'nın yeni başkanını seçeceği kongrenin ilk dakikalarına Filistinli protestocuların eylemi damga vurdu.

https://twitter.com/pkelso/status/604195271090814976

Blatter'in açılış konuşması sırasında salona girmeyi başaran bir grup Filistinli, İsrail'in ırkçı politikalarını protesto etti. Salona 'FIFA'ya kırmızı kart' sloganlarıyla giren eylemciler, güvenlik görevlileri tarafından kısa sürede dışarı çıkarıldı.

Filistinlilerden İsrail'e Kongre salonu dışında tepki

Devam eden diğer eylemde ise Filistin bayrakları taşıyan yaklaşık 100 kişilik bir grup, İsrail Futbol Federasyonu'nu protesto ederek FIFA'nın söz konusu federasyona yaptırımda bulunmasını istedi. Kongre çevresindeki göstericilerin sesi, zaman zaman kongre salonu içinden de duyuldu.

https://twitter.com/harryfear/status/604274118670848000

Kongre salonunda Blatter'in konuşması sırasında ise birkaç kadın gösterici salona girerek İsrail aleyhine sloganlar attı. Bunu üzerine Blatter, salon çevresinde güvenliğin artırılması talebinde bulundu.Filistinli futbolculara ayrım yapıldığı gerekçesiyle İsrail'in FIFA üyeliğinin askıya alınması, kongrede görüşülmesi planlanan gündem maddeleri arasında yer alıyor.

Bomba İhbarı Asılsız Çıktı

Bomba İhbarı Asılsız Çıktı

Toplantıya ara verildiği sırada yapılan bomba ihbarı, kongrede tedirginliğe yol açtı. Kontrollerin ardından ihbarın asılsız olduğunun ortaya çıkması üzerine, kongreye devam edildi.

AA & Eurosport

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0