Görüş Bildir
Haberler
Blade Runner İzleyen Herkesin Oynaması Gereken ve Oyuncuları Distopik Dünyalara Götüren 10 Oyun

Blade Runner İzleyen Herkesin Oynaması Gereken ve Oyuncuları Distopik Dünyalara Götüren 10 Oyun

1982 tarihli Blade Runner'ı izleyen ve sevenler kendilerini siberpunk evrenlerle haşır neşir etmiştir. Ridley Scott imzalı film izleyicileri daha önce bir benzerini görmedikleri bir dünyaya davet etmiş ve bize 'insan nedir' sorusunu sormuştu. Neuromancer, Androidler Elektrikli Koyun Düşler mi? ya da daha güncel bir örnek olarak Değiştirilmiş Karbon gibi eserleri tüketenler bu listede derlediğimiz oyunları çok sevecek.

İşte Blade Runner izleyenlerin oynaması gereken oyunlar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Deus Ex

1. Deus Ex

Oyun dünyasının en yaşlı serilerinden olan Deus Ex ise Human Revolution ve Mankind Divided bizi yakın bir geleceğe götürüyor. Sibernetik eklentilerle kendilerini üst insan olarak tanımlayan bireylerin bulunduğu distopik bir dünyada gizemleri ortaya çıkarıyor ve Adam Jensen'e hayat veriyoruz.

2.

3. BioShock

3. BioShock

BioShock serisi teknolojik eklentilerin bulunduğu ve teknolojinin insan hayatının önüne geçtiği bir dünya sunmuyor. Fakat BioShock serilerinde tasvir edilen şehirler distopya konseptine tam ortasından dalarak müthiş bir anlatım vadediyor.

4. Cyberpunk 2077

4. Cyberpunk 2077

Çıkış sonrası süreçle kıyaslandığında büyük gelişmeler kaydettiğini söyleyebileceğimiz Cyberpunk 2077'de siberpunk bir distopyada yaşayabileceğiniz en geniş çaplı maceralara sahne oluyor. Night City adındaki parlak ve tehlikeli şehirde Blade Runner göndermelerine bile denk gelebilirsiniz.

5. I Have No Mouth, and I Must Scream

5. I Have No Mouth, and I Must Scream

GOG.com'un geçtiğimiz aylarda ücretsiz olarak dağıttığı I Have No Mouth, and I Must Scream listemizdeki en eski oyunlardan biri oldu. 1996 yapımlı üzerine tıklamalı macera oyunu bizi beş farklı insanın gizli geçmişlerine götürüyor. Bir yapay zekaya karşı mücadele ettiğimiz oyun Steam üzerinde Çok Olumlu notuna sahip.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Blade Runner 2049: Replicant Pursuit

6. Blade Runner 2049: Replicant Pursuit

Bir VR oyunu olan Blade Runner 2049: Replicant Pursuit ise sizi bizzat Blade Runner'ın yerine koyacak. Replikant avına çıktığınız oyunda kendisiniz Deckard gibi hissedebilir ve VR setinizin aracı olacağı en ilginç maceralardan birine atılabilirsiniz.

7. The Ascent

7. The Ascent

Siberpunk türünün oyun dünyasındaki en güncel örneklerinden olan The Ascent oyuncuları izometrik bir RPG deneyimine çağırıyor. Nefis görsel kalitesi ve bol aksiyonuyla Cyberpunk 2077'den bu konuda daha başarılı bir iş çıkaran The Ascent Xbox Game Pass kütüphanesinde yerini aldı.

8. observer_

8. observer_

Siberpunk korku türündeki observer_ oyuncuları 2084 yılına götürerek bir dedektife hayat verme fırsatı sunuyor. Daniel Lazarski olarak beyin dedektifliği yaptığımız oyunda kanıt toplamalı, ölü beyinlerin çürük anılarına dalarak görevinizi tamamlamalısınız. Sevilen bilimkurgu türünü tüm sertliğiyle yansıtan oyun bizden geçer not aldı.

9. Cloudpunk

9. Cloudpunk

Legoları andıran grafiklerine rağmen müthiş bir görsel kaliteye sahip olan Cloudpunk'ta oyuncular Rania adındaki bir kargo sürücüsüne hayat veriyor. Nivalis şehrindeki ilk gününde Cloudpunk kargo servisinde çalışmaya başlayan Rania, oldukça basit görünen yeni işinde kendini hiç beklemediği maceralara atılırken buluyor. 

Siberpunk türünün tek potada erittiği birçok konsepti işleyen oyunda araç sürmek ve distopik şehrin binaları arasında süzülmek de harika hissettiriyor.

10. Ruiner

10. Ruiner

Steam'de aldığı binlerce incelemeyle Çok Olumlu notuna erişen Ruiner ise sizi 2091'in Rengkok'una götürecek. Siber metropolde izometrik bir aksiyona atıldığımız oyunda yozlaşmış bir sisteme karşı mücadele ediyor ve gizemleri açığa çıkarıyoruz. Türün tüm elementlerini bünyesinde barındıran oyunun geliştirici koltuğunda Reikon Games, yayıncı koltuğunda da pek sevdiğimiz Devolver Digital oturuyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Blade Runner

11. Blade Runner

Filmi izleyenlerin en çok seveceği oyun elbette doğrudan filmi temel alan Blade Runner oyunu olacaktır. Point-and-click türündeki 1997 yapımlı macera oyunu filmin atmosferini pek başarılı bir şekilde video oyun formatıyla birleştiriyor. Blade Runner'ın karanlık havasını sevenler bu eski oyuna bayılacak.

İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın