Görüş Bildir
Haberler
LGS
Birinci de İçinde: Okulun 273 Öğrencisinden 260'ı Bir Liseye Yerleşemedi!

etiket Birinci de İçinde: Okulun 273 Öğrencisinden 260'ı Bir Liseye Yerleşemedi!

Emre Ordu
02.08.2018 - 21:00 Son Güncelleme: 03.08.2018 - 11:30

Geçtiğimiz günlerde açıklanan LGS sonuçları öğrenciler ile velilerde büyük bir şaşkınlık ve öfke yarattı. Çok sayıda öğrenci aldığı yüksek puanlara karşı hiçbir okula yerleşemedi. İzmir'de bulunan Şehit Erkan Er Ortaokulu’ndaki 273 öğrenciden de 13'ü meslek liselerine yerleşebildi, geri kalanlar ise açıkta kaldı. İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde toplanan öğrenciler takdir ve teşekkür belgelerini müdürlüğün bahçesine atarak tepkilerini gösterdi. 99.6 ortalama ile hiçbir okula yerleşmediğini belirten okulun birincisi Aleyna Kantar,  'Ben bu sonucu hiç beklemiyordum, görünce elim ayağım titredi.  Ne yapacağımızı bilemiyoruz. Umarım her şey düzelir' dedi.

Eğitim İş İzmir 2 Nolu Şube Özlük Hukuk Sekreteri Oğuz Eminoğlu, FETÖ soruşturmaları sonucu el konulan kolejlerden biri olan bu okulun adının değiştirildiğini, Ergenekon Ortaokulu, Doktor Cavit Özyeğin Ortaokulu ile Necmiye Bilgin Ortaokulu öğrencilerinin, kendi okullarından alınarak yaklaşık 1,5 yıl önce Şehit Erkan Er Ortaokulu’nda eğitime başlatıldıklarını söyledi. Okulun yeni kurulduğuna dair veri işlemesinin yapılmadığını, sorunun da büyük çoğunlukla buradan kaynaklandığını savunan Oğuz Eminoğlu, 'Burada eğitime başlatılan öğrenciler, nakil gibi kabul edildi. Böyle olunca çocuklar dezavantajlı duruma düştü. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve okul idaresinin eksik, yanlış yönlendirmesi sonucu sorun doğdu' ifadelerini kullandı.

"60 puan alanlar iyi okullara yerleşirken, 90 üstü alanlar açıkta kaldı"

"60 puan alanlar iyi okullara yerleşirken, 90 üstü alanlar açıkta kaldı"

Okul birincisi olan Aleyna Kantar da tercih ettiği Anadolu liselerinden hiçbirine yerleşemedi. Kantar, '99.6 not ortalaması ile mezun oldum. 3 tane Anadolu lisesi için tercih yaptım. Fakat hiçbiri tutmadı. Adrese dayalı hiçbir okula da yerleşemedim. Not ortalaması 60 olan bazı öğrenciler iyi okullara yerleşirken, buradaki birçok arkadaşımız 90 ve üstü ortalama ile dışarıda kaldı. Ben bunu hak ettiğimizi düşünmüyorum. Hakkımızı aramak için buradayız. Ben bu sonucu hiç beklemiyordum, görünce elim ayağım titredi. Ne diyeceğimi bilemedim. Özel okulu da ailem istemiyor. Ne yapacağımızı bilemiyoruz. Umarım her şey düzelir' diye konuştu.

"5 tercih yaptım, hiçbiri olmadı"

"5 tercih yaptım, hiçbiri olmadı"

Öğrencilerden Emre Özdoğan ise 93 not ortalamasının olduğunu, sınavdan da yüksek puan aldığını, ancak herhangi bir bölüme yerleşemediğini belirtti. Özdoğan, 'Benden daha düşük puanı olanlar benim istediğim okullara yerleşti, fakat ben yerleşemedim. 5 tercih yaptım, hiçbiri olmadı. Zorunlu olduğu için 2 de meslek lisesi yazdım, ama onlar bile gelmedi. İş puana kalmadı, tüm kriterler çöktü. 5 tercihten hiçbirine yerleşemedim' dedi.

"Adalet istiyoruz"

"Adalet istiyoruz"

Öğrenci velilerinden Tuğba Helvacı ise oğlu Efecan Helvacı’nın herhangi bir liseye yerleşememesi nedeniyle gözyaşlarına boğuldu. 3 çocuğu ile birlikte Milli Eğitim Müdürlüğü önünde tepkisini dile getiren Helvacı, 'Oğlum 350 puanla 8 tercih yaptı. Ortalaması 97 ve buna rağmen hiçbir okula yerleşemedi. Adalet istiyoruz. Benim çocuğum mağdur. Çocuklarımızın hak ettikleri okullara yerleştirilmesini istiyoruz. Bu başarı ile ortada kaldı. Adalet bunun neresinde' şeklinde konuştu.

Efecan Helvacı ise istemediği halde zorunlu olduğu için okul tercihleri arasına meslek lisesini de yazdığını, bu okula bile yerleştirilemediğini söyledi.

Açıklamanın ardından öğrenciler, takdir ve teşekkür belgelerini İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün bahçesine attı.

Açıklamanın ardından öğrenciler, takdir ve teşekkür belgelerini İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün bahçesine attı.

Veliler, öğrenciler ve eğitimciler, açıklamanın ardından dağıldı.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1004
334
217
65
37
29
13
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
tosarık

türkiye gibi gelismemis ülkelerde okuyarak ölye iyi yerlere gelemessin, en iyisi okumamak. Allahin ilkokul terk kekolari mercedese biniyor, lüks icinde yasiy... Devamını Gör

endorphine

insanların amacı zaten başka ülkeye gidip çalışmak

Bahadır Yalçın

Verin Akpye oyları sonra ağlar çocuklarınızda böyle :DDD

Pasif Kullanıcı

"bize okumayan nesil lazım" demenin alternatif yolları