Görüş Bildir
Haberler
Birbirinden Eşsiz Senaryoları ve Harika Oyuncularıyla 2023 Yılına Damga Vurarak En Çok İzlenen Filmler

Birbirinden Eşsiz Senaryoları ve Harika Oyuncularıyla 2023 Yılına Damga Vurarak En Çok İzlenen Filmler

Geçtiğimiz yıl sinema sektörü için epey verimli bir yıldı. 2023 yılı da aynı şekilde devam etti. İzleyicide heyecan ve merak yaratan pek çok yapım göze çarpıyor.

'Oppenheimer', 'Barbie', ' Örümcek Adam: Örümcek Evrenine Geçiş' filmleri yıla damga vuran filmlerden bazıları.

Bizde sizler için 2023 yılında sinemada en çok izlenen filmleri listeledik. Hadi buyurun içeriğe geçelim. 👇

İçeriğin Devamı Aşağıda

20. Kutsal Damacana 4

20. Kutsal Damacana 4

IMDb: 2.8

Özet: Kutsal Damacana 4, yanlışlıkla papaz olan Fikret'in hikayesini konu ediyor. Fikret, yanlışlıkla girdiği papazlık yolunda kendisini tahmin edemeyeceği bir konumda bulur. Beklenmedik bir şekilde Vatikan'a kadar yükselen Fikret, artık yurduna geri dönmeye karar verir.

Yönetmen: Kamil Çetin

Oyuncular: Müjde Uzman, Şafak Sezer, Onur Büyüktopçu

19. Cehennem Melekleri 4

19. Cehennem Melekleri 4

IMDb: 4.8

Özet: Cehennem Melekleri 4, deniz açıklarında bulunan bir nükleer füze gemisinin teröristlerce ele geçirilmesi sonucu başlatılan operasyon konu ediyor. Cehennem Melekleri, her türlü silahı kullanma becerisi ile donanmış dünyanın son savunma hattıdır. ABD ile Rusya arasında nükleer bir çatışma çıktığında Barney Ross'un liderliğindeki paralı asker grubu, olaya müdahele etmesi için çağrılır. Ancak onların bu görevin üstesinden gelebilmesi için ekibin genişletilmesi gerekir. Ekine katılan yeni üyeler, yeni tarz ve taktiklerle gruba yeni bir anlam kazandıracaktır.

Yönetmen: Scott Waugh

Oyuncular: Jason Statham, Sylvester Stallone, Andy Garcia

18. Meg 2: Çukur

18. Meg 2: Çukur

IMDb: 5.1

Özet: Meg 2: Çukur, tarih öncesi köpek balığı Meg’lere karşı mücadele eden bir araştırma ekibinin hikayesini konu ediyor. Bir araştırma ekibinin görevleri, kötü niyetli bir maden operasyonu nedeniyle sekteye uğrar. Kendilerini zorlu bir durumla karşı karşıya bulan ekibin yolculukları bir kaosa dönüşür. Hayatta kalmak için tehlikeli bir savaşa dahil olmak zorunda olan ekip, zamana karşı yarışırken acımasız yırtıcıları zekalarıyla alt etmeye çalışır.

Yönetmen: Ben Wheatley

Oyuncular: Jason Statham, Jing Wu, Shuya Sophia Cai

17. Murder Mystery 2

17. Murder Mystery 2

IMDb: 5.7

Özet: Özel dedektifler Nick ve Audrey Spitz, artık kendi ajanslarını kurmuştur. İki dedektif, bir arkadaşlarının kaçırılmasıyla kendilerini uluslararası bir soruşturmanın içinde bulur.

Yönetmen: Jeremy Garelick

Oyuncular: Adam Sandler, Jennifer Aniston, Mark Strong

16. Hızlı ve Öfkeli 10

16. Hızlı ve Öfkeli 10

IMDb: 5.8

Özet: Hızlı ve Öfkeli 10, Dom Torretto’dan intikam almak için onu sevdiklerini hedef alan bir kötüye karşı zorlu bir mücadeleye girişen Dom ve ekibinin hikayesini konu ediyor. Yıllarca karşılarına çıkan onca düşmanı zekice, hızlı sürüşleriyle arkalarında bırakan Dom Toretto ve ailesi, bu defa bu zamana kadarki en ölümcül rakipleriyle karşı karşıyadır. Geçmişten gelen bu tehlikeli düşmanın en büyük amacı Dom Toretto’dan intikam akmaktır. Bu amaçla da gözünü Dom’un sevdiklerine diker ve onları sonsuza dek yok etmek için harekete geçer.

Yönetmen: Louis Leterrier

Oyuncular: Vin Diesel, Michelle Rodriguez, Jason Momoa

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Rafadan Tayfa Galaktik Tayfa

15. Rafadan Tayfa Galaktik Tayfa

IMDb: 6.0

Özet: Akın, astronomi kulübünün en parlak üyelerinden biridir. Yörüngemize yerleşmiş olan bir uzay gemisi keşfeden Akın, bu keşfiyle dünyanın gündemine oturur. Hayri de keşfin yapılmasına katkı sağlamıştır ve bu onun ufak da olsa şöhret kazanmasını sağlar. Hayri’nin fotoğraflarının gazetelerde gören ve dikkatini çeken geminin gerçek sahibi olan bir uzaylı, kendisine yardım etmesini sağlamak için onu bulmaya karar verir. Kader arkadaşını bulmak için yola koyulan uzaylı, bu sırada niyetleri hiç de iyi olmayan bir grup insanın peşinde olduğundan bihaberdir.

Yönetmen: İsmail Fidan

Oyuncular: Şirin Giobbi, Levent Kol, Emine Sergen Kazbek

14. Çığlık 6

14. Çığlık 6

IMDb: 6.5

Özet: Çığlık 6, Hayalet Maskeli cinayetlerinden kurtulduktan sonra Woodsboro kasabasını geride bırakıp New York'ta yeni bir hayata başkayan dört kişinin hayatına odaklanıyor. Son Hayalet Maskeli cinayetlerinin ardından, hayatta kalan dört kişi, artık hayatlarında yeni bir sayfa açmak ister ve bu amaçla Woodsboro kasabasından ayrılır. New York'ta kendilierine yeni bir düzen kuran 4 kişi, her ne kadar kasabayı arkalarında bırakmış olsalar da maskeli katilden kurtulmayı başarabilecekler midir?

Yönetmen: Matt Bettinelli-Olpin, Tyler Gillett

Oyuncular: Melissa Barrera, Jenna Ortega, Courteney Cox

13. Venedik'te Cinayet

13. Venedik'te Cinayet

IMDb: 6.6

Özet: Venedik'te Cinayet, emekli olmasına rağmen kendisini bir anda gizemli bir cinayet vakasının içerisinde bulan dedektif Hercule Poirot'un hikayesini konu ediyor. Artık emekli olan ve dünyanın en güzel şehirlerinden olan Venedik’e giden dedektif Hercule Poirot, burada terkedilmiş, perili bir binada düzenlenen bir spiritüel seansa gönüsüzce katılır. Misafirlerden biri öldüğünde Poirot, katilin kim olduğunu ortaya çıkarmak için harekete geçer. Cinayeti araştırırken kendisini gölgeler ve sırlarla dolu karanlık bir dünyanın içerisinde bulan Poirot, cinayetin gizemini çözmeyi başarabilecek midir?

Yönetmen: Kenneth Branagh

Oyuncular: Kenneth Branagh, Tina Fey, Camille Cottin

12. Indiana Jones ve Kader Kadranı

12. Indiana Jones ve Kader Kadranı

IMDb: 6.6

Özet: Indiana Jones ve Kader Kadranı, emekliliğe hazırlanırlen kendisini yeni bir maceranın içerisinde bulan ünlü arkeoloğun hikayesini konu ediyor. Arkeoloji profesörü olan saygıdeğer Dr. Indiana Jones, New York'taki Hunter College'da yıllarca öğretmenlik yaptıktan sonra artık emekli olmak üzeredir. Emekli olup, huzurlu bir yaşam sürmek aslında Jones için en idealidir çünkü arkeolog, aklını aşan bir dünyada yolunu bulmak için sürekli mücadele etmektedir. Ancak çok tanıdık bir kötülüğün pençeleri eski bir rakibin kılığında geri dönerken Indiana Jones, eski ve güçlü bir eserin yanlış ellere geçmemesi için şapkasını takmalı ve bir kez daha kırbacını eline almalıdır.

Yönetmen: James Mangold

Oyuncular: Harrison Ford, Phoebe Waller-Bridge, Mads Mikkelsen

11. The Flash

11. The Flash

IMDb: 6.7

Özet: Bir bilim insanı olan Barry Allen, laboratuvarında çalıştığı sırada beklenmedik bir olayla karşı karşıya kalır. Fırtınalı bir gecede düşen yıldırım, Allen'ın kimyasallarını, kendisini ve malzemelerini korkunç bir şekilde çarpar. Barry tam bu esnada kimsenin hayal dahi edemeyeceği süper güçler kazanır. Artık inanılmaz hızlı bir şekilde hareket edebilmektedir. Kendi şehri olan Central City'nin suçlularının karşısında durabilecek bir süper kahramanı vardır.

Yönetmen: Andy Muschietti

Oyuncular: Ezra Miller, Sasha Calle, Michael Shannon

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Testere 10

10. Testere 10

IMDb: 6.7

Özet: Testere 10, kendisini dolandıranlardan intikam almak için harekete geçen Jigsaw’un hikayesini konu ediyor. Kanser hastası olan John, bütün umudunu kaybetmiştir. Deneysel ve çok riskli bir ameliyat olmaya karar veren John, bunun için Meksika’ya doğru yola koyulur. Ancak onun hastalığını tedavi etmeye yönelik bu ameliyat tamamen düzmecedir. En savunmasız anında dolandırılan John, intikam almak için en iyi yaptığı işe geri döner. John, kendisini dolandıranları delice ve usta işi tuzaklarıyla sınamak için harekete geçer.

Yönetmen: Kevin Greutert

Oyuncular: Tobin Bell, Shawnee Smith, Synnøve Macody Lund

9. Barbie

9. Barbie

IMDb: 7.0

Özet: Barbie, uyum sağlayabileceği bir dünya bulma umuduyla yolculuğa çıkan bir kadının hikayesini konu ediyor. Barbie, yaşadığı dünyanın koşullarına uymayan bir kadındır. Yaşadığı dünyanın 'mükemmel kadın' imajına uzak olduğunu farkeden Barbie, yaşadığı fantastik dünyadan dışlanır ve kimsenin iletişim kurmak istemediği biri halini alır. Uyum sağlayabileceği bir dünya bulma umuduyla bizim yaşadığımız gerçek dünyaya bir yolculuğa çıkar. Bu yeni dünyada, onu kendi evinde dışlanmış kılan farklılıkları, onu özel kılan avantajlara dönüşür.

Yönetmen: Greta Gerwig

Oyuncular: Margot Robbie, Ryan Gosling, America Ferrera

8. John Wick 4

8. John Wick 4

IMDb: 7.7

Özet: John Wick 4, büyük suç örgütünü yenmeye çalışırken yeni bir düşmanla yüzleşmek zorunda olan John Wick’in hikayesini konu ediyor. John Wick, High Table olarak bilinen suç örgütünü yenmenin bir yolunu keşfeder. Ancak özgürlüğünü kazanmadan önce, dünya çapında güçlü ittifaklar kuran ve John'un eski arkadaşlarını düşmana çeviren yeni düşmanı The Marquis'le yüzleşmesi gerekiyor. John, hayatta kalmak istiyorsa becerilerinin sınırlarını zorlamak zorundadır.

Yönetmen: Chad Stahelski

Oyuncular: Keanu Reeves, Donnie Yen, Bill Skarsgård

7. Görevimiz Tehlike: Ölümcül Hesaplaşma

7. Görevimiz Tehlike: Ölümcül Hesaplaşma

IMDb: 7.8

Özet: Görevimi Tehlike serisinin 7. devam halkası olan Mission Impossible: Ölümcül Hesaplaşma Birinci Bölüm, ikonik ajan Ethan Hunt ve birlikte çalıştığı IMF ekibinin maceralarını konu ediyor. Tom Cruise’un yeniden Ethan Hunt karakterine hayat vereceği aksiyon türündeki filmde, Rebecca Ferguson üçüncü kez Ilsa Faust karakterini canlandırırken, kadroda Simon Pegg, Angela Bassett, Vanessa Kirby, Ving Rhames gibi isimler de yer alıyor. Filmin yönetmenliğini ise serinin beşinci devam halkasından itibaren yönetmen koltuğunda oturan Christopher McQuarrie üstleniyor.

Yönetmen: Christopher McQuarrie

Oyuncular: Tom Cruise, Hayley Atwell, Ving Rhames

6. Galaksinin Koruyucuları 3

6. Galaksinin Koruyucuları 3

IMDb: 7.9

Özet: Galaksinin Koruyucuları 3, Rocket’in hayatını kurtarmak için yeniden bir araya gelen Koruyucular'ın hikayesini konu ediyor. Sevilen uyumsuzlar takımı Koruyucular, yaşananların ardından kendilerine Knowhere’de yeni bir hayat kurar. Ancak onların sakin yaşamı, Rocket’in çalkantılı geçmişinin izleri nedeniyle pek de uzun sürmez. Gamora’yı kaybetmesinin etkisinden çıkamayan Peter Quill, Rocket’in hayatını kurtarmak için takımı yeniden bir araya getirmeye karar verir. Bu görevin başarıyla yerine getirilememesi durumunda Koruyucular’ın sonu gelecektir.

Yönetmen: James Gunn

Oyuncular: Chris Pratt, Zoe Saldana, Dave Bautista

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Kuru Otlar Üstüne

5. Kuru Otlar Üstüne

IMDb: 8.1

Özet: Kuru Otlar Üstüne, ücra bir kasabada yaptığı zorunlu görevini tamamlayıp tayin olmayı bekleyen bir öğretmenin hikayesini konu ediyor. Genç bir öğretmen olan Samet, Doğu Anadolu'da zorunlu görevini yapmaktadır. Onun en büyük hayali, zorunlu hizmetini tamamlamasının ardından İstanbul'a tayin olmaktır. Ancak onun hayatı, meslektaşı Kenan ile bir kız öğrenci tarafından asılsız olarak tacizle suçlanmasıyla altüst olur. Kendisini bir anda büyük bir sıkıntının içinde bulan Samet için işler, kendisine yardımcı olabilecek meslektaşı Nuray ile tanışmasıyla değişir.

Yönetmen: Nuri Bilge Ceylan

Oyuncular: Deniz Celiloğlu, Merve Dizdar, Musab Ekici

4. Taylor Swift: The Eras Tour

4. Taylor Swift: The Eras Tour

IMDb: 8.3

Özet: Taylor Swift: The Eras Tour, 2006 yılında çıkardığı ilk albümüyle müzik kariyerine başlayan Gɾammy Ödülü şarkıcı Taylor Swift'in nefes kesen turnesinin sinematik yorumunu gözler önüne seriyor. Yapım, Swift'in 57'den fazla etkinlikte biletlerinin tamamen tükendiği ve hayranlarının 17 yıllık sanat kariyeriyle buluştuğu ünlü uluslararası turnesini deneyimleme fırsatı sunuyor. 

Yönetmen: Sam Wrench

Oyuncular: Taylor Swift

3. Örümcek Adam: Örümcek Evrenine Geçiş

3. Örümcek Adam: Örümcek Evrenine Geçiş

IMDb: 8.7

Özet: Spider-Man: Into the Spider-Verse, radyoaktif bir örümcek tarafından ısırılmasıyla bambaşka bir dünyaya adım atıp, özel yeteneklerle donanan Miles Morales'in maceralarını konu ediyor. Gwen Stacy ile yeniden bir araya gelen Miles, Çoklu Evrenleri geçer. Miles bu sırada ne olursa olsun orayı korumakla yükümlü olan Örümcek - İnsanlarla karşılaşır. Büyük bir tehdit ile karşı karşıya olan kahramanlar, ne yapacaklarını bilemeyince Miles, kendisini diğer Örümcekler’in karşısında bulur. Miles, en sevdiği insanları büyük bir tehdite karşı koruyabilmek için yeteneklerini kullanmak zorundadır.

Yönetmen: Joaquim Dos Santos, Kemp Powers, Justin Thompson

Oyuncular: Shameik Moore, Hailee Steinfeld, Oscar Isaac

2. Oppenheimer

2. Oppenheimer

IMDb: 8.5

Özet: Amerikalı fizikçi Julius Robert Oppenheimer'ın hayatına odaklanılan filmde, Julius Robert Oppenheimer’ın, İkinci Dünya Savaşı sırasında atom bombasının geliştirilme sürecindeki rolü gözler önüne seriliyor. Fizikçi Julius Robert Oppenheimer'a 2. Dünya Savaşı sırasında Manhattan Projesi'nin bilimsel liderliği verildiğinde, o ve eşi Kitty, Oppenheimer'ın çalışmasının sadece kendi hayatları üzerinde değil, tüm dünya üzerinde bu kadar etki edeceğini hayal edemezdi. New Mexico'daki Los Alamos Ulusal Laboratuvarında, o ve ekibi, uzun çalışmaların ardından bir nükleer silah geliştirmesinin ardından Oppenheimer 'atom bombasının babası' ilan edilir. Ancak ölümcül icadının Hiroşima ve Nagazaki'de kullanılacak olması, Oppenheimer'ın kendisini projeden uzaklaştırmasına neden olur. Savaş sona ermek üzereyken, Lewis Strauss'un ortak kurduğu ABD Atom Enerjisi Ajansı'nın danışmanı olan Robert Oppenheimer, nükleer enerjinin uluslararası kontrolüne ve nükleer silahlanma yarışına karşı olduğunu savunur ve bu nedenle ABD tarafından hedef haline gelir.

Yönetmen: Christopher Nolan

Oyuncular: Cillian Murphy, Emily Blunt, Matt Damon

1. Atatürk 1881-1938

1. Atatürk 1881-1938

IMDb: 9.0

Özet: Aras Bulut İynemli'nin Mustafa Kemal Atatürk'ü canlandırdığı 'Atatürk 1881 - 1919', yetim bir çocukken bir kahraman dönüşen Atatürk'ün hayat hikayesini konu ediyor. Serinin ilk filminde, Mustafa Kemal'in milli mücadelenin lideri olmaya giden basamakları tırmandığı dönemler konu ediliyor.

Yönetmen: Mehmet Ada Öztekin

Oyuncular: Aras Bulut İynemli, Songül Öden, Mehmet Günsür

İlginizi çekebilir:

👇

👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
7
3
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın