Görüş Bildir
Haberler
2023'e Damga Vurup İsmini Sinema Tarihine Yazdıran IMDb'de En Yüksek Puanı Almış Etkileyici Filmler

etiket 2023'e Damga Vurup İsmini Sinema Tarihine Yazdıran IMDb'de En Yüksek Puanı Almış Etkileyici Filmler

2023 yılında gösterime giren ve IMDb puanlarıyla dikkat çeken en iyi filmleri bir araya getirdiğimiz bu liste, uluslararası arenada büyük ses getiren, izleyicileri derinden etkileyen efsanevi yapımlardan oluşuyor. Sinema tarihine damgasını vuran bu filmler, uzun yıllar boyunca hatırlanacak nitelikte. Her biri kendine has özellikleriyle öne çıkan bu eserler, sadece bu yıl değil, gelecek yıllarda da sinema severlerin gözdesi olmaya aday. İyi seyirler! 👇

Kaynak: Filmlerle ilgili bilgiler, IMDb ve TMDB sitelerinden alınmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

21. Killers of the Flower Moon

21. Killers of the Flower Moon

IMDb: 8.0 

Özet: 1920’lerde, Oklahoma'daki Kızılderili birliği olan Osage’in üyeleri, petrolün kendi topraklarının altında olduğunu keşfeder. Artık varlık içinde olan üyeler, şoförlü araçlara binmeye, konaklar inşa etmeye, çocuklarını Avrupa’ya okumaya göndermeye başlar. Ancak bu zenginlik, birçok cinayeti de beraberinde getirir. 

Oyuncular: Leonardo DiCaprio, Robert De Niro, Lily Gladstone 

Yönetmen: Martin Scorsese

20. Past Lives

20. Past Lives

IMDb: 8.0  

Özet: Birbirine derinden bağlı iki çocukluk arkadaşı olan Nora ve Hae Sung, Nora'nın ailesi Güney Kore'den göç edince ayrılmak zorunda kalır. Yirmi yıl sonra, kader ve aşk kavramlarıyla ve hayatı oluşturan seçimlerle yüzleşirken, önemli bir hafta boyunca New York'ta yeniden bir araya gelirler.  

Oyuncular: Greta Lee, Teo Yoo, John Magaro  

Yönetmen: Celine Song

19. Radical

19. Radical

IMDb: 8.0 

Özet: İhmal, yolsuzluk ve şiddetle boğuşan bir Meksika sınır kasabasında, hayal kırıklığına uğramış bir öğretmen, öğrencilerinin ilgisizliğini kırmak ve meraklarını, potansiyellerini... hatta belki de dehalarını ortaya çıkarmak için radikal yeni bir yöntem dener. 

Oyuncular: Eugenio Derbez, Daniel Haddad, Jennifer Trejo 

Yönetmen: Christopher Zalla

18. Perfect Days

18. Perfect Days

IMDb: 8.0  

Özet: Hirayama, Tokyo'da tuvalet temizleyicisi olarak sürdürdüğü basit hayatından son derece memnun görünüyor. Oldukça yapılandırılmış günlük rutininin dışında müzik ve kitap tutkusundan keyif alıyor. Ağaçları çok sever ve onların fotoğraflarını çeker. Bir dizi beklenmedik karşılaşma, yavaş yavaş geçmişine dair daha fazla şey ortaya çıkarır.  

Oyuncular: Kôji Yakusho, Yumi Asô, Tokio Emoto  

Yönetmen: Wim Wenders

17. Postcard from Earth

17. Postcard from Earth

IMDb: 8.0 

Özet: Film, yenilikçi ve sürükleyici bir film olarak, iki insanın gözünden Dünya gezegeninin keşfini anlatıyor. Bilim kurgu temasıyla başlıyor ve iki karakterin uzay gemisiyle yeni bir gezegene inişiyle devam ediyor. Gemideyken, bir ses onları terk ettikleri Dünya hakkında hatırlatmalarda bulunuyor. 

Oyuncular: Brandon Santana, Zaya 

Yönetmen: Darren Aronofsky

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. The Monk and the Gun

16. The Monk and the Gun

IMDb: 8.0 

Özet: Bhutan Krallığı, 2006. Modernleşme nihayet geldi. Bhutan dünyada internete ve televizyona bağlanan son ülke olur ve şimdi de en büyük değişim gerçekleşir: demokrasi. Yetkililer halka nasıl oy kullanacaklarını öğretmek için sahte bir seçim düzenler, ancak yerel halk ikna olmamış görünmektedir. Dinin siyasetten daha popüler olduğu Bhutan kırsalına seyahat eden seçim sorumlusu, bir keşişin seçim günü için gizemli bir tören planladığını keşfeder. 

Oyuncular: Harry Einhorn, Tandin Wangchuk, Tandin Phubz 

Yönetmen: Pawo Choyning Dorji

15. Kensuke's Kingdom

15. Kensuke's Kingdom

IMDb: 8.0 

Özet: Genç bir çocuk olan Michael, ailesi tarafından dünya çapında bir yelken gezisine götürülür. Ancak bir fırtına çıktığında Michael ve köpeği Stella denize sürüklenir ve uzak bir adaya düşerler. Hayatta kalma mücadelesi verirler ancak bir gün Michael uyandığında mağarasının yanında taze balık ve hindistan cevizi sütü bulur. Gizemli hayırseverinin eski bir Japon askeri, ağaç tepesindeki krallığın yaratıcısı ve orangutanların koruyucusu olan Kensuke olduğunu keşfeder. Yavaş yavaş, kelimeler yerine çizimlerle iletişim kuran Michael ve Kensuke arasında bir dostluk oluşur. Ancak bir şey Kensuke'nin yarattığı kırılgan dünyayı yok etmekle tehdit eder. 

Oyuncular: Cillian Murphy, Sally Hawkins, Raffey Cassidy 

Yönetmenler: Neil Boyle, Kirk Hendry

14. Still

14. Still

IMDb: 8.1 

Özet: Sevilen aktör ve avukat Michael J. Fox'un hayatını takip ederek, kişisel ve profesyonel zaferlerini ve sıkıntılarını ve tedavi edilemez bir iyimserin tedavi edilemez bir hastalıkla yüzleştiğinde neler olduğunu keşfediyor. 

Oyuncular: Tracy Pollan, Sam Fox, Aquinnah Fox 

Yönetmen: Davis Guggenheim

13. Kuru Otlar Üstüne

13. Kuru Otlar Üstüne

IMDb: 8.1 

Özet: Türkiye’nin Doğu Anadolu bölgesinde zorunlu şark görevini yapmakta olan genç bir resim öğretmeni üzerinden, bir bireyin iç dünyasına, bölgede yaşayan insanların zorlu hayat mücadelelerine ve onları kuşatan coğrafi, etnik ya da sosyal dokunun dinamiklerine göz atmayı deneyen bir film.  

Oyuncular: Deniz Celiloğlu, Merve Dizdar, Musab Ekici  

Yönetmen: Nuri Bilge Ceylan

12. The Zone of Interest

12. The Zone of Interest

IMDb: 8.1  

Özet: Auschwitz kumandanı Rudolf Höss, eşi Hedwig, çocukları ve hizmetkarlarıyla rüya gibi bir hayat sürmektedir. Öyle ki, ölüm kampının duvarına bakan muhteşem evleri tam da tren raylarıyla gaz odaları arasındadır. Martin Amis'in aynı adlı romanından uyarlanan bu çarpıcı film çiçekli, geniş bahçeleri, seraları ve havuzlarında keyif süren Höss ailesinin başlarına ölüm külleri serpilirken süregiden sıradan gündelik yaşamını gözlemliyor.  

Oyuncular: Sandra Hüller, Christian Friedel, Freya Kreutzkam  

Yönetmen: Jonathan Glazer

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. The Peasants

11. The Peasants

IMDb: 8.2 

Özet: Köylü kızı Jagna, oğlu Antek'e olan aşkına rağmen kendisinden çok daha yaşlı, zengin çiftçi Boryna ile evlenmeye zorlanır. Jagna zamanla köylülerin kıskançlık ve küçümseme nesnesi haline gelir ve bağımsızlığını korumak için mücadele etmek zorunda kalır. 

Oyuncular: Kamila Urzedowska, Robert Gulaczyk, Miroslaw Baka 

Yönetmenler: DK Welchman, Hugh Welchman

10. Leo

10. Leo

IMDb: 8.2 

Özet: 74 yaşındaki bıkkın kertenkele Leo, teraryum arkadaşı kaplumbağayla birlikte on yıllardır Florida'daki aynı sınıfta sıkışıp kalmıştır. Yaşamak için sadece bir yılı kaldığını öğrendiğinde, dışarıdaki hayatı deneyimlemek için kaçmayı planlar ama bunun yerine, inanılmaz derecede kaba bir yedek öğretmen de dahil olmak üzere endişeli öğrencilerinin sorunlarına yakalanır. 

Oyuncular: Adam Sandler, Bill Burr, Cecily Strong 

Yönetmenler: Robert Marianetti, Robert Smigel, David Wachtenheim

9. The Dirty South

9. The Dirty South

IMDb: 8.3 

Özet: Sue Parker, babasının ihmali yüzünden yıkımın eşiğine gelen ailesinin batmakta olan işini kurtarmak için umutsuz bir mücadelenin içine sürüklenir. Çekici bir gezginin gelişiyle, barlarının acımasız yerel iş adamı tarafından ele geçirilmesini önlemek için onu tek umutları olarak görür. 

Oyuncular: Laura Cayouette, Laquan Copeland, Cruz Esparza 

Yönetmen: Matthew Yerby

8. Taylor Swift: The Eras Tour

8. Taylor Swift: The Eras Tour

IMDb: 8.3 

Özet: Film, 2006 yılında çıkardığı ilk albümüyle müzik kariyerine başlayan Gɾammy Ödülü şarkıcı Taylor Swift'in nefes kesen turnesinin sinematik yorumunu gözler önüne seriyor. Yapım, Swift'in 57'den fazla etkinlikte biletlerinin tamamen tükendiği ve hayranlarının 17 yıllık sanat kariyeriyle buluştuğu ünlü uluslararası turnesini deneyimleme fırsatı sunuyor.  

Oyuncular: Taylor Swift, Amanda Balen, Taylor Banks 

Yönetmen: Sam Wrench

7. The Holdovers

7. The Holdovers

IMDb: 8.4 

Özet: New England'daki bir hazırlık okulunda çalışan, kimsenin sevmediği huysuz bir öğretmen, gidecek yeri olmayan birkaç öğrenciye nezaret etmek için Noel tatili boyunca okulda kalmak zorunda kalır. Birkaç gün sonra okulda kalan tek öğrenci, -15 yaşındaki zeki ve baş belası Angus- ve oğlunu Vietnam’da yeni kaybetmiş olan okulun şef aşçısı Mary ile beklenmedik bir bağ kurar. 

Oyuncular: Paul Giamatti, Da'Vine Joy Randolph, Dominic Sessa 

Yönetmen: Alexander Payne

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. A Little Life

6. A Little Life

IMDb: 8.5 

Özet: New York'taki dört üniversite arkadaşını takip ediyor: hevesli aktör Willem, başarılı mimar Malcolm, mücadele eden sanatçı JB ve dahi avukat Jude. Hırs, bağımlılık ve gurur grubu birbirinden ayırmakla tehdit ederken, kendilerini her zaman Jude'a olan sevgileri ve onun geçmişindeki gizemlerle bağlı bulurlar. Ancak bu sırlar gün ışığına çıktığında, sonunda Jude St Francis'i tanımanın, hayat karşısında aşkın sınırsız potansiyelini anlamak olduğunu öğrenirler. 

Oyuncular: James Norton, Luke Thompson, Omari Douglas 

Yönetmenler: Ivo van HoveNick Wickham

5. Oppenheimer

5. Oppenheimer

IMDb: 8.5  

Özet: Oppenheimer, II. Dünya Savaşı döneminde nükleer silah üretmek için başlatılan Manhattan Projesi kapsamında ilk atom bombasını icat eden Los Alamos Laboratuvarı direktörü, teorik fizikçi J. Robert Oppenheimer’a odaklanır. 

Oyuncular: Cillian Murphy, Emily Blunt, Matt Damon  

Yönetmen: Christopher Nolan

4. Poor Things

4. Poor Things

IMDb: 8.5  

Özet: Zavallılar, bir bilim insanı tarafından hayata döndürülen genç bir kadının hikayesini konu ediyor. Genç bir kadın olan Bella, trajik bir şekilde ölür. Ancak sıra dışı bir bilim insanı olan Dr. Godwin Baxter beynini, bir bebeğin beyni ile değiştirerek onu hayata döndürür. Bexter’ın koruması altında olan Bella, etrafındaki dünyayı keşfetmek için kendini keşfetme yolculuğuna çıkar. Bu sırada onun yolu, becerikli ve ahlaksız bir avukat olan Duncan Wedderburn ile kesişir ve ikisi kıtalar arası çılgın bir maceraya atılır  

OyuncularEmma Stone, Mark Ruffalo, Willem Dafoe  

Yönetmen: Yorgos Lanthimos

3. Guardians of the Formula

3. Guardians of the Formula

IMDb: 8.6 

Özet: Ekim 1958, Soğuk Savaş zirvede. Nükleer savaş korkusu her geçen gün artmaktadır. Yugoslavya'daki Vinča devlet nükleer enstitüsünde gizli bir deney üzerinde çalışan Profesör Dragoslav Popović liderliğindeki bir grup genç komünist bilim insanı ölümcül dozda uranyumla ışınlanır. Gizlilik perdesi altında, gece yarısı özel bir uçakla Paris'e, saygın doktor Georges Mathé tarafından yönetilen deneysel tıbbi tedavi için Institut Curie kliniğine gönderilirler. Nükleer silahların ateşli bir karşıtı olan Doktor Mathé, Profesör Popović ve ekibinin çalışmalarına karşı gerçek bir küçümseme hisseder. Öte yandan, Mathé'nin onları iyileştirme konusundaki gerçek niyetinden şüphe duymaktadırlar.  

Oyuncular: Alexis Manenti, Radivoje Bukvic, Lionel Abelanski 

Yönetmen: Dragan Bjelogrlic

2. Spider-Man: Across the Spider-Verse

2. Spider-Man: Across the Spider-Verse

IMDb: 8.7 

Özet: Film, radyoaktif bir örümcek tarafından ısırılmasıyla bambaşka bir dünyaya adım atıp, özel yeteneklerle donanan Miles Morales'in maceralarını konu ediyor. Gwen Stacy ile yeniden bir araya gelen Miles, Çoklu Evrenleri geçer. Miles bu sırada ne olursa olsun orayı korumakla yükümlü olan Örümcek - İnsanlarla karşılaşır. Büyük bir tehdit ile karşı karşıya olan kahramanlar, ne yapacaklarını bilemeyince Miles, kendisini diğer Örümcekler’in karşısında bulur. Miles, en sevdiği insanları büyük bir tehdite karşı koruyabilmek için yeteneklerini kullanmak zorundadır. 

Oyuncular: Shameik Moore, Hailee Steinfeld, Brian Tyree Henry 

Yönetmenler: Joaquim Dos Santos, Kemp Powers, Justin K. Thompson

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. 20 Days in Mariupol

1. 20 Days in Mariupol

IMDb: 8.8 

Özet: Rus işgali başladığında, kuşatma altındaki Mariupol kentinde mahsur kalan Ukraynalı gazetecilerden oluşan bir ekip, savaşın acımasızlıklarını belgeleyen çalışmalarına devam etmek için mücadele ediyor. 

Oyuncular: Mstyslav Chernov 

Yönetmen: Mstyslav Chernov

Bu içerikler de ilginizi çekebilir. 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
2
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın