Görüş Bildir
Haberler
Bilinmezliklerle Dolu Akıl Oyunlarıyla Zihninizi Bir Hayli Zorlayacak Zekice Kurgulanmış Filmler

Bilinmezliklerle Dolu Akıl Oyunlarıyla Zihninizi Bir Hayli Zorlayacak Zekice Kurgulanmış Filmler

Filmlerden beklentiniz yüksek mi? Akıllıca kurgulanmış, ayrıntılarıyla şaşırtan filmler mi arıyorsunuz? Sinemanın en karmaşık ve zihin yoran filmlerini keşfetmek isteyenleri büyüleyecek, derin senaryoları ve sıra dışı karakterleriyle sizleri heyecan verici bir yolculuğa çıkaracak filmleri sizler için derledik. 👇

Kaynak: 1, 2

İçeriğin Devamı Aşağıda

30. The Number 23, 2007

30. The Number 23, 2007

IMDb: 6.4 

Özet: Walter, karısı Agatha ile sıradan bir yaşam sürerken '23 Numara' isimli bir kitabın eline geçmesi ile hayatını korkunç bir tekinsizliğin içine sürükler. Bu kitabı okudukça kitapta yazılanların kendi hayatı ile ilgili olduğunu düşünmeye ve hatta giderek buna saplantılı bir şekilde inanmaya başlar. 

Oyuncular: Jim Carrey, Virginia Madsen, Logan Lerman 

Yönetmen: Joel Schumacher

29. The Da Vinci Code, 2006

29. The Da Vinci Code, 2006

IMDb: 6.6 

Özet: Profesör Robert Langdon gece oteline gelen telefonla polis tarafından Louvre müzesine çağrılır. İsa'nın Son Yemeği'nin sergilendiği salonda cinayet işlenmiştir. Kanının son damlasıyla cinayet mahalline ipucu bırakmış olan kurban, Langdon'u aynı gün arayan müze müdürüdür. Fransız polisi Sophie Neveu olaya karıştığında her şey göründüğünden çok daha karmaşık ve tarihin akışını değiştirebilecek bir sırrın etrafında düğümlenmeye başlar. 

Oyuncular: Tom Hanks, Audrey Tautou, Jean Reno 

Yönetmen: Ron Howard

28. The Thirteenth Floor, 1999

28. The Thirteenth Floor, 1999

IMDb: 7.0 

Özet: Bir gökdelenin 13. katındaki ofislerinde buluşan yüksek teknoloji dahisi Douglas Hall ve iş arkadaşı Whitney henüz, çok gizli olan en son yazılımlarını denemektedirler. Olağanüstü bir sanal ortam simülatöründe Douglas, 1930'ların Los Angeles'ına gidip harikulade bir macera yaşamaktadır. Genç adam biraz tehlikeli ve işlerin yolunda gitmediği bir seansı terk edip gerçek hayata döndüğünde tatsız bir sürpriz onu beklemektedir. 

Oyuncular: Craig Bierko, Gretchen Mol, Armin Mueller-Stahl 

Yönetmen: Josef Rusnak

27. Cube, 1997

27. Cube, 1997

IMDb: 7.2 

Özet: 6 kişi uyandıklarında kendilerini garip bir yerde bulurlar. Burası iç içe geçmiş küp şeklindeki odalardan oluşan bir hapishaneye benzemektedir. Dışarıya çıkmak için birlikte çaba sarf etmeleri ve ölümcül tuzaklardan kurtulmaları gerekir.  

Oyuncular: Nicole de Boer, Maurice Dean Wint, David Hewlett 

Yönetmen: Vincenzo Natali

26. Identity, 2003

26. Identity, 2003

IMDb: 7.3 

Özet: Korkunç bir kasırga dış dünya ile tüm bağlantıları koparır ve on yabancı insan tuhaf bir otele sığınmak zorunda kalır. Kaynağını anlayamadıkları cinayetler başlar. Bir güç, tek tek hepsini öldürmeyi kafasını koymuştur. 

Oyuncular: John Cusack, Ray Liotta, Amanda Peet 

Yönetmen: James Mangold

İçeriğin Devamı Aşağıda

25. Loft, 2008

25. Loft, 2008

IMDb: 7.3 

Özet: Evli beş erkek, lüks bir çatı katı, metresler ve bir kadın cesedi... Metreslerini çatı katına getiren bu beş adam arasında gizli bir anlaşma vardır ama burada genç bir kadının cesedini bulmalarıyla beraber şüphe içinde birbirlerini suçlamaya başlarlar çünkü evin yalnızca beş anahtarı vardır. 

Oyuncular: Koen De Bouw, Filip Peeters, Matthias Schoenaerts 

Yönetmen: Erik Van Looy

24. The Next Three Days, 2010

24. The Next Three Days, 2010

IMDb: 7.3 

Özet: Mutlu bir evlilik sürdüren John ve Laura çiftinin hayatı, Laura’nın bir cinayet soruşturmasında tutuklanması ile alt üst olur. Laura her ne kadar masum olduğunu söylese de hapis cezasına çarptırılır. İntiharın eşiğine gelen Laura'yı kurtarmak için John'un elinde tek bir çare kalmıştır: Karısını hapishaneden kaçırmak. 

Oyuncular: Russell Crowe, Elizabeth Banks, Liam Neeson 

Yönetmen: Paul Haggis

23. Predestination, 2014

23. Predestination, 2014

IMDb: 7.4 

Özet: Gizli servise bağlı çalışan ajanın son görevi 1975 yılında New York'ta yaptığı bir patlamada 11.000 insanın ölümünden sorumlu olan kişiyi bulup bu patlamanın hiç yaşanmamış olmasını sağlamaktır. Görevi için 1970 yılına New York'ta barmen olarak çalışmaya başlayan ajan orada “Evlenmemiş Anne” rumuzlu John isimli bir köşe yazarıyla tanışır. Küçük bir bar sohbetiyle başlayan ikilinin sohbeti, gecenin ilerleyen saatlerinde daha da derinleşir.  

Oyuncular: Ethan Hawke, Sarah Snook, Noah Taylor 

Yönetmen: Michael Spierig, Peter Spierig

22. Source Code, 2011

22. Source Code, 2011

IMDb: 7.5 

Özet: Colter Stevens uyandığında kendini bir banliyö treninde, başkasının bedeninde bulur ve 8 dakika sonra tren infilak eder. Gözlerini açtığında yeniden kendi bedenindedir. Bunu sağlayan, hükümetin geliştirdiği 'yaşam şifresi' isimli bir programdır. Bu program, bir başka kişinin kimliğine geçip onun hayatının son sekiz dakikasını yaşayabilmeyi sağlamaktadır. 

Oyuncular: Jake Gyllenhaal, Michelle Monaghan, Vera Farmiga 

Yönetmen: Duncan Jones

21. Dark City, 1998

21. Dark City, 1998

IMDb: 7.6 

Özet: John Murdock, bir sabah nasıl geldiğini bilmediği yabancı bir otel odasında uyanır ve vahşice işlenmiş cinayetlerin katili olarak arandığını fark eder. Hafızasını kaybetmiş olduğu için cinayetleri işleyip işlemediğini dahi hatırlayamamaktadır.  

Oyuncular: Rufus Sewell, Kiefer Sutherland, Jennifer Connelly 

Yönetmen: Alex Proyas

İçeriğin Devamı Aşağıda

20. Lost Highway, 1997

20. Lost Highway, 1997

IMDb: 7.6 

Özet: Fred Madison, karısının geçmişinden habersiz olarak onunla evlenmiştir ancak bu geçmiş onları rahat bırakmayacaktır. 

Oyuncular: Bill Pullman, Patricia Arquette, John Roselius 

Yönetmen: David Lynch

19. The Game, 1997

19. The Game, 1997

IMDb: 7.7 

Özet: Nicholas Van Orton hem iş hem de özel hayatında kontrolü elinde tutmaya alışkın, zeki ve başarılı bir iş adamıdır. Bu düzenli hayatı, kardeşi Conrad'ın ona verdiği alışılmışın dışındaki doğum günü hediyesi ile köklü değişikliklere uğrar ve bir ölüm kalım savaşı başlar. 

Oyuncular: Michael Douglas, Deborah Kara Unger, Sean Penn 

Yönetmen: David Fincher

18. The Girl with the Dragon Tattoo, 2011

18. The Girl with the Dragon Tattoo, 2011

IMDb: 7.8 

Özet: Asılsız bir iddia ile suçlanan Mikael Blomkvist, adını temize çıkartmak için elinden geleni yapmaya çalışmaktadır. Henrik Vanger ise uzun zamandır kayıp olan yeğeni Harriet’ın ortadan kaybolmasının ardındaki gerçeği aydınlatması için gazeteci Blomkvist'i görevlendirir. Bu sırada, Lisbeth Salander da Blomkvist’in geçmişini araştırmakla görevlendirilir. Yolları kesişen ikili geçmişten bugüne uzanan bir cinayetler zincirini çözmeye çalışırken aralarında hassas bir güven köprüsü oluşur.  

Oyuncular: Daniel Craig, Rooney Mara, Christopher Plummer 

Yönetmen: David Fincher

17. Knives Out, 2019

17. Knives Out, 2019

IMDb: 7.9 

Özet: Harlan Thrombey 85. doğum günü partisinden hemen sonra malikanesinde ölü bulunduğunda meraklı ve neşeli bir dedektif olan Benoit Blanc cinayeti çözmesi için gizemli biri tarafından işe alınır. Blanc, Harlan'ın zamansız ölümünün ardındaki gerçeği ortaya çıkarmak için anlamsız kandırmacalar ve yalanlardan oluşan bir yılan hikayesini çözmeye çalışacaktır. 

Oyuncular: Daniel Craig, Chris Evans, Ana de Armas 

Yönetmen: Rian Johnson

16. Mulholland Drive, 2001

16. Mulholland Drive, 2001

IMDb: 7.9 

Özet: Betty Elms, ünlü bir oyuncu olabilmek umuduyla geldiği Los Angeles'ta Kanada’ya taşınmaya karar veren teyzesinin yaşadığı apartman dairesine taşınır. Daireye yerleşmek için geldiğinde bir trafik kazası geçiren ve hafızasını kaybettiği için orada saklanan Rita'yı bulur. Betty kendisi ile ilgili her şeyi unutmuş bu kadına yardım etmeye karar verir. Bilinç ve bilinçaltı birbirlerine karışır. 

Oyuncular: Naomi Watts, Laura Harring, Justin Theroux 

Yönetmen: David Lynch

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Donnie Darko, 2001

15. Donnie Darko, 2001

IMDb: 8.0 

Özet: Donnie Darko adında 16 yaşındaki genç, bazı gerçek olmayan görüntüler görmeye başlar. Özellikle de tavşan kostümlü bir adam sık sık belirir. Çevresiyle uyum sorunu yaşayan genç, ailesinin ve okulun kendisi için çizdiği yoldan ayrılıp esrarengiz misafirinin izinden gitmeye karar verir. 

Oyuncular: Jake Gyllenhaal, Jena Malone, Mary McDonnell 

Yönetmen: Richard Kelly

14. Prisoners, 2013

14. Prisoners, 2013

IMDb: 8.1 

Özet: Keller Dover’in altı yaşındaki kızı Anna arkadaşı Joy ile kaybolmuştur. Tek ipucu sokaklarına çok önce park edilmiş döküntü bir karavandır. Çocuğunun hayatının tehlikede olduğunu düşünen çıldırmış Dover durumu kendi ellerine almaktan başka bir seçeneği olmadığını fark eder. 

Oyuncular: Hugh Jackman, Jake Gyllenhaal, Viola Davis 

Yönetmen: Denis Villeneuve

13. Stalker, 1979

13. Stalker, 1979

IMDb: 8.1 

Özet: Bir nevi kıyamet sonrası gelecekte isimsiz bir ülkedeyiz. Düşen dev bir meteor, açıklanması güç olaylara sebep olmuştur. Yarattığı etki 'Bölge' adı verilen bir alanda etkili olmaktadır. Bu alanın ortasında yer alan bir odada insanlığın en derin tutkularını gerçek yapacağı söylenen bir güç vardır. Dikenli teller ve askerler ile korunan Bölge'ye sadece zihinsel güçleri ve yeterli cesaretleri olan İz Sürücüler girebilmekte ve eşlik ettikleri insanları odadaki güçle yüzleşmeye götürmektedirler. Kahramanımız da böyle bir İz Sürücü'dür. Karısının itirazlarına rağmen bir bilim adamını ve bir de yazarı yanına alarak hayatının yolculuğuna çıkar. 

Oyuncular: Alisa Freyndlikh, Aleksandr Kaydanovskiy, Anatoliy Solonitsyn 

Yönetmen: Andrei Tarkovsky

12. Persona, 1966

12. Persona, 1966

IMDb: 8.1 

Özet: Dönemin en gözde tiyatro oyuncusu güzeller güzeli Elisabet Vogler, önemli bir piyes sırasında aniden susar. Şaşkına dönen insanlar ne olup bittiğini anlayabilmek için ellerinden geleni yapsalar da Vogler konuşmamaya devam eder. Bedeninde tıbbi olarak hiçbir problem bulunamayan Vogler, doktorun tavsiyesiyle gözlerden uzak bir yazlığa gönderilir. Vogler’a genç bir hemşire olan Alma eşlik eder. Alma saatlerce, günlerce kendi hikayesini anlatır. Sonunda meydana gelen şey ise psikoloji biliminin en ilginç vakalarından birini oluşturacaktır. 

Oyuncular: Bibi Andersson, Liv Ullmann, Margaretha Krook 

Yönetmen: Ingmar Bergman

11. Gone Girl, 2014

11. Gone Girl, 2014

IMDb: 8.1 

Özet: Eski bir yazar olan Nick ile karısı Amy’nin evlilik yıl dönümlerinde Amy kaybolur ve evlilikleri bir gizeme dönüşür. Nick, şüphe uyandırıcı davranışları yüzünden bir numaralı şüpheli olur. Amy, ölü ya da diri bulunmak üzere ilham arayışındaki dünyanın gözleri önünde medya çılgınlığının övülen malzemesi haline gelir. 

Oyuncular: Ben Affleck, Rosamund Pike, Neil Patrick Harris 

Yönetmen: David Fincher

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Shutter Island, 2010

10. Shutter Island, 2010

IMDb: 8.2 

Özet: Teddy ve Chuck isimli iki adli polis memuru, bir akıl hastasının ortadan kaybolması üzerine tehlikeli akıl hastalarının tedavi gördüğü Ashecliffe Hastanesi'ne soruşturma yapmak için giderler. Zamanla işler karmaşıklaşarak rüya ile gerçek arasındaki sınırlar zorlanır. 

Oyuncular: Leonardo DiCaprio, Emily Mortimer, Mark Ruffalo 

Yönetmen: Martin Scorsese

9. A Beautiful Mind, 2001

9. A Beautiful Mind, 2001

IMDb: 8.2 

Özet: John Forbes Nash kazandığı bir bursla Princeton Üniversitesi'nde öğrenim görmeye başlar. Bu süreçte parlak zekasını hissettiren ancak çevresindekilerle uyum sorunu yaşayan dahi Nash, inanılmaz bir teoriyi ortaya sürüp kanıtlama aşamasına kadar gelir ancak dahi adam zamanla şizofreni belirtileriyle mücadele etmeye başlar. 

Oyuncular: Russell Crowe, Ed Harris, Jennifer Connelly 

Yönetmen: Ron Howard

8. Vertigo, 1958

8. Vertigo, 1958

IMDb: 8.3 

Özet: Bir suçluyu kovalarken çatıdan düşen ortağını kurtaramayan dedektif Scottie Ferguson’da bu olayın ardından yükseklik korkusu baş gösterir. Ferguson, eski bir arkadaşı tarafından şüphe ettiği karısı Madeleine’ni izlemesi için kiralanır. Scottie de kadını daha yakından izledikçe bir şeylerin yolunda gitmediğini fark eder. Dahası kadının intihara meyilli olduğunu görür. Artık işleri yoluna koymak için uzaktan takip etmek yetersiz kalacak, Scottie’yi kendi korkularıyla da yüzleşeceği bir mücadelenin içerisine sürükleyecektir. 

Oyuncular: James Stewart, Kim Novak, Barbara Bel Geddes 

Yönetmen: Alfred Hitchcock

7. Oldboy, 2003

7. Oldboy, 2003

IMDb: 8.4 

Özet: Oh Dae-su, bir gün kendisini küçük karanlık bir hücrede bulur. Oraya kimler tarafından ve niye kapatıldığını bilmeyen adamın dünyayla bağlantısı sadece hücresindeki küçük televizyondur. 15 yıl sonra serbest bırakılan adam intikam almaya karar verir. 

Oyuncular: Choi Min-sik, Yoo Ji-tae, Kang Hye-jeong 

Yönetmen: Park Chan-wook

6. Memento, 2000

6. Memento, 2000

IMDb: 8.4 

Özet: Leonard karısını öldüren adamın peşindedir. Katili belirlemesinde ise büyük bir zorlukla karşı karşıyadır. Leonard'ın nadir görülen, tedavisi olmayan bir hafıza kaybı hastalığı vardır. Kaza öncesi olayları tüm ayrıntılarına kadar hatırlayabilen Leonard, 15 dakika önce ne olduğunu, ne yaptığını, nereye gittiğini ve neden gittiğini bilmemektedir. 

Oyuncular: Guy Pearce, Carrie-Anne Moss, Joe Pantoliano 

Yönetmen: Christopher Nolan

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. The Departed, 2006

5. The Departed, 2006

IMDb: 8.5 

Özet: Genç çaylak Billy Costigan’a Costello’nun çetesine sızma görevi verilir. Billy, Costello’nun güvenini kazanmaya çalışırken bir başka genç polis Colin Sullivan da eyalet polis teşkilatında basamakları hızla tırmanmaktadır. Üstlerinin bilmediği şey, Colin’in Costello için çalıştığı ve suç patronunun polisin hep bir adım önünde olmasını sağladığıdır. Billy ve Colin sürekli olarak düşman tarafından yakalanma tehlikesiyle karşı karşıya kalırlar. 

Oyuncular: Leonardo DiCaprio, Matt Damon, Jack Nicholson 

Yönetmen: Martin Scorsese

4. Prestige, 2006

4. Prestige, 2006

IMDb: 8.5 

Özet: Robert Angier eşi Julia McCullough ve Alfred Borden hem arkadaş hem de bir sihirbazın asistanlarıdırlar. Bir gösteri esnasında Julia ölünce Robert, onun ölümünden Alfred’i suçlar ve birbirlerine düşman olurlar. Zaman içinde ikisi de hem ünlü olurlar hem de rakip sihirbazlara dönüşerek birbirlerinin sahne üstünde performansını sabote etmeye kalkışırlar.  

Oyuncular: Christian Bale, Hugh Jackman, Scarlett Johansson 

Yönetmen: Christopher Nolan

3. The Usual Suspects, 1995

3. The Usual Suspects, 1995

IMDb: 8.5 

Özet: Polis San Pedro'da patlayan bir tekneyi araştırdığında 27 ceset ve 91 milyon dolarlık uyuşturucu parası bulur. Olaydan kurtulan iki kişi, yanıklarla dolu vücuduyla korkmuş bir Macar terörist ve Verbal Kint adında bir tetikçidir. Polisteki sorgusunda Kint, 6 hafta öncesinden başlayarak olayları anlatmaya başlar.  

Oyuncular: Kevin Spacey, Gabriel Byrne, Chazz Palminteri 

Yönetmen: Bryan Singer

2. Se7en, 1995

2. Se7en, 1995

IMDb: 8.6 

Özet: Bir seri katil 7 ölümcül günahı işleyenleri kendi yöntemleriyle öldürmektedir. Seri cinayetler işleyen bu katilin peşine düşen iki dedektif, bu yolda başlarına geleceklerden habersizdirler.

Oyuncular: Morgan Freeman, Brad Pitt, Kevin Spacey 

Yönetmen: David Fincher

1. Inception, 2010

1. Inception, 2010

IMDb: 8.8 

Özet: Dom Cobb’un uzmanlık alanı, zihnin en karanlık ve savunmasız olduğu rüya anında, bilinçaltının derinliklerindeki değerli sırları çekip çıkarmak ve onları çalmaktır. Zamanla bu durum onu uluslararası bir kaçak yapmış ve sevdiği her şeye mal olmuştur. Cobb'a içinde bulunduğu durumdan kurtulmasını sağlayacak bir fırsat sunulur. 

Oyuncular: Leonardo DiCaprio, Joseph Gordon-Levitt, Elliot Page 

Yönetmen: Christopher Nolan

Bu içerikler de ilginizi çekebilir. 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın