Görüş Bildir
Haberler
2023'te Görücüye Çıkıp İzleyiciler Tarafından Çok Sevilen IMDb Puanı En Yüksek Yabancı Diziler

etiket 2023'te Görücüye Çıkıp İzleyiciler Tarafından Çok Sevilen IMDb Puanı En Yüksek Yabancı Diziler

2023 yılı, televizyon dünyasında heyecan verici gelişmelere sahne oldu. Bu yıl, birçok muhteşem diziyle tanıştık; bazıları sadece tek sezonla sınırlı kalırken diğerlerinin devam edecek sezonlarını sabırsızlıkla bekliyoruz. Özellikle Apple TV+ bu yıl dikkat çekici bir atılım yaptı. Canlı aksiyon dizileri hayatımıza girdi ve Edgar Allan Poe hikayelerinin modern yorumları da bu yılın öne çıkan dizileri arasında yer aldı. Bu yıl, televizyon ekranlarında adeta görsel bir şölen yaşandı. Biz de sizin için IMDb puanı en yüksek dizileri bir araya getirdik. İyi seyirler! 👇

Kaynak: Filmlerle ilgili bilgiler, IMDb  ve TMDB sitelerinden alınmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

22. The Big Door Prize

22. The Big Door Prize

IMDb: 6.4 

Özet: Küçük bir kasabadaki yaşam, her bir sakininin gerçek yaşam potansiyelini ortaya çıkarmayı vaat eden, gizemli bir makinenin ortaya çıkmasıyla sonsuza dek değişir. 

Oyuncular: Chris O'Dowd, Gabrielle Dennis, Sammy Fourlas

21. Transatlantic

21. Transatlantic

IMDb: 6.6 

Özet: 1940'ta Marsilya'da iki Amerikalı ve müttefikleri, 2. Dünya Savaşı'ndan kaçmaya çalışan sanatçılara, yazarlara ve diğer mültecilere yardım etmek için kurtarma operasyonu düzenler. 

Oyuncular: Gillian Jacobs, Lucas Englander, Cory Michael Smith 

Yaratıcılar: Daniel Hendler, Anna Winger

20. Lucky Hank

20. Lucky Hank

IMDb: 6.8 

Özet: William Henry Deveraux, Pennsylvania'nın Rust Belt bölgesinde bir üniversitede çalışmaktadır. İngilizce bölümünün beklenmedik başkanı olan Deveraux, kendisini ciddi bir orta yaş krizinin ortasında bulur. 

Oyuncular: Bob Odenkirk, Mireille Enos, Cedric Yarbrough 

Yaratıcı: Paul Lieberstein, Aaron Zelman

19. American Born Chinese

19. American Born Chinese

IMDb: 7.0 

Özet: Gene Luen Yang'ın, mitolojik bir tanrının oğluyla arkadaş olmasıyla hayatı sonsuza dek değişen sıradan bir Amerikalı gencin yaşadığı zorlukları ve sıkıntıları anlatan çığır açan çizgi romanından uyarlanmıştır. Bu, genç bir adamın kendi kimliği için verdiği savaşın aile, komedi ve aksiyon dolu Kung-Fu ile anlatılan hikayesidir. 

Oyuncular: Ben Wang, Yann Yann Yeo, Chin Han 

Yaratıcı: Kelvin Yu

18. Rain Dogs

18. Rain Dogs

IMDb: 7.0 

Özet: Rain Dogs, kendisi ve kızının geçimini sağlamaya çalışan bekar bir annenin hikayesini konu ediyor. Eski arkadaşı Selby hapisten çıktıktan sonra üçü, her yeni günü atlatmak için birbirlerine nasıl yardım edeceklerini bulmaya çalışır. 

Oyuncular: Daisy May Cooper, Jack Farthing, Fleur Tashjian 

Yaratıcı: Cash Carraway

İçeriğin Devamı Aşağıda

17. I'm a Virgo

17. I'm a Virgo

IMDb: 7.1 

Özet: Kaliforniya Oakland'lı dört metrelik siyahi genç Cootie'nin yetişkinliğe giden yoldaki macerasını konu alıyor. Saklanarak büyüyen Cootie, dünyanın güzelliğini ve çelişkilerini ilk kez yaşar. Dostlar edinir, aşkı bulur, tuhaf durumları aşar ve gerçek bir süper kahraman olan idolü Kahraman'la karşılaşır. 

Oyuncular: Jharrel Jerome, Olivia Washington, Brett Gray 

Yaratıcı: Boots Riley

16. Platonic

16. Platonic

IMDb: 7.2 

Özet: Seth Rogen ve Rose Byrne, uzun bir aradan sonra yeniden bağ kuran, orta yaşa yaklaşan platonik eski dostlar olarak başrolleri paylaşıyor. Dostlukları ikiliyi daha çok tüketmeye başladıkça hayatlarının dengesi çok komik bir şekilde bozuluyor. 

Oyuncular: Rose Byrne, Seth Rogen, Luke Macfarlane 

Yaratıcılar: Francesca Delbanco, Nicholas Stoller

15. Queen Charlotte: A Bridgerton Story

15. Queen Charlotte: A Bridgerton Story

IMDb: 7.4 

Özet: Bridgerton'ın öncesine anlatan mini dizi; Kraliçe Charlotte'un şöhrete ve güce yükselişini merkezine alırken, Kral George ile olan büyük aşkını, evliliğini ve toplumsal bir değişimi nasıl ateşlediğini anlatacak. Elbette bir dizi skandalla! 

Oyuncular: India Amarteifio, Adjoa Andoh, Michelle Fairley

14. Telemarketers

14. Telemarketers

IMDb: 7.4 

Özet: Bu belgesel dizi, New Jersey'deki köhne bir çağrı merkezinde insanları hayır kurumlarına para vermeye ikna etmek için yaptıkları işin ardındaki karanlık gerçeği fark eden ve Amerikan tele-pazarlama sektöründeki sahtekârlığı ortaya çıkarmaya yemin eden iki beklenmedik ofis arkadaşının 20 yıllık karanlık, komik ve beklenmedik yolculuğunu anlatıyor. 

Oyuncular: Brian Goetz, Pat Pespas, Jonah Lipman-Stern

13. Justified: City Primeval

13. Justified: City Primeval

IMDb: 7.4 

Özet: Kentucky'den ayrılışından sekiz yıl sonra şimdilerde Miami'de yaşamakta olan Givens, 15 yaşındaki kızına yarı zamanlı babalık yapmaya çalışırken bir yandan da polis memurluğuna devam etmektedir. Florida otoyolunda tesadüfen yaşadığı karşılaşma sonucu Givens'ın yolu Detroit'e düşer. Burada Detroit'in en iyilerinin elinden bir kez kaçmış olan ve tekrar da kaçmak isteyen vahşi sosyopat Clement Mansell, namı diğer 'The Oklahoma Wildman', ile yolları kesişir. 

Oyuncular: Timothy Olyphant, Boyd Holbrook, Aunjanue Ellis-Taylor 

Yaratıcılar: Dave Andron, Michael Dinner

İçeriğin Devamı Aşağıda

12. Deadloch

12. Deadloch

IMDb: 7.4 

Özet: Tazmanya'nın Deadloch kasabası, ilgi çekici Kış Festivali arifesinde, kasabalı bir adamın ölü bulunmasıyla sarsılır. Birbirinden çok farklı iki kadın dedektif ve aşırı hevesli bir polis memuru olayı çözmek için bir araya gelir ve katili bulmak için birlikte çalışmak zorunda kalırlar. 

Oyuncular: Kate Box, Madeleine Sami, Alicia Gardiner 

Yaratıcılar: Kate McCartney, Kate McLennan

11. Gen V

11. Gen V

IMDb: 7.9 

Özet: The Boys dünyasından, Amerika'nın tek süper kahraman üniversitesinde geçen heyecan verici yeni dizi Gen V geliyor. Bu yetenekli öğrenciler, ahlaki sınırlarını test ederken üniversitenin en üst sırasına girip Vought International'ın seçkin süper kahraman takımı Yedi'ye katılmak için yarışır. Okulun karanlık sırları gün yüzüne çıkınca, ne tür kahramanlar olmak istediklerine karar vermeleri gerekir. 

Oyuncular: Jaz Sinclair, Chance Perdomo, Lizze Broadway 

Yaratıcılar: Evan Goldberg, Eric Kripke, Craig Rosenberg

10. Poker Face

10. Poker Face

IMDb: 7.9 

Özet: Natasha Lyonne'un canlandırdığı Charlie, yalan söylendiğini anlama konusunda olağanüstü bir yeteneğe sahiptir. Plymouth Barracuda'sıyla çıktığı yolda, her durakta yeni karakterler ve garip suçlarla karşılaşır. 

Oyuncular: Natasha Lyonne, Benjamin Bratt, Simon Helberg 

Yaratıcı: Rian Johnson

9. The Fall of the House of Usher

9. The Fall of the House of Usher

IMDb: 8.0 

Özet: 'Fortunato Pharmaceuticals' ilaç şirketini kuran Roderick ve Madeline Usher kardeşler, onu onlarca yıl içinde multi-milyon dolarlık bir şirkete dönüştürdüler. Ancak Usher hanedanının başarıları dışarıdan ne kadar etkileyici görünse de, aşılmaz bir yalan ağı, aileyi içeriden yok etme tehdit eder. 

Oyuncular: Carla Gugino, Bruce Greenwood, Mary McDonnell 

Yaratıcı: Mike Flanagan

8. Shrinking

8. Shrinking

IMDb: 8.0 

Özet: Jimmy babalık, arkadaşlık ve terapistlik görevlerini yerine getirirken bir yanda da karısını kaybetmenin yasını tutmak için mücadele etmektedir. Hayatındaki insanlara karşı yeni bir yaklaşım denemeye karar verir: Filtresiz, acımasız dürüstlük. Başkalarına yardım ederek kendine yardım edebilir mi? Bu onu ışığa geri getirecek mi? 

Oyuncular: Jason Segel, Jessica Williams, Harrison Ford 

Yaratıcılar: Brett Goldstein, Bill Lawrence, Jason Segel

İçeriğin Devamı Aşağıda

7. Primo

7. Primo

IMDb: 8.0 

Özet: Meksikalı-Amerikalı bir gencin üniversite özlemleri, toplumsal beklentiler ve bekar annesi ile beş amcası tarafından desteklenen telaşlı bir ev hayatı arasında denge kurmasını konu alan bir ergenlik komedisi. 

Oyuncular: Christina Vidal, Ignacio Diaz-Silverio, Carlos Santos 

Yaratıcı: Shea Serrano

6. Beef

6. Beef

IMDb: 8.0 

Özet: Başarısız bir müteahhit ve hüsrana uğramış bir girişimci, trafikte kavga eden iki yabancıyken, en karanlık dürtülerinin esiri olan iki düşmana dönüşür. Bu iki insan yoldaki olayın zihinlerinde yer etmesine ve yavaş yavaş her düşünce ve eylemlerini tüketmesine izin verdi. 

Oyuncular: Steven Yeun, Ali Wong, Joseph Lee 

Yaratıcı: Lee Sung Jin

5. Drops of God

5. Drops of God

IMDb: 8.0 

Özet: Ünlü Leger Şarap Rehberi'nin yaratıcısı ve şarap biliminin simgesel figürü Alexandre Léger, 60 yaşında Tokyo'daki evinde vefat etmiştir. 9 yaşında ebeveynleri ayrıldığından beri babasını görmeyen Camille, babasının ölüm haberini alır ve ona olağanüstü bir şarap koleksiyonu bıraktığını öğrenir. Ancak Camille’nin, mirası talep etmesi için, babasının kanatları altına aldığı ve Leger'in vasiyetinde 'manevi oğlu' olarak anılan parlak genç bir şarap uzmanı Issei Tomine ile rekabet etmesi gerekir. 

Oyuncular: Tomohisa Yamashita, Fleur Geffrier, Tom Wozniczka 

Yaratıcı: Quoc Dang Tran

4. Silo

4. Silo

IMDb: 8.1 

Özet: Bir kıyamet sonrası kurgusu olan Silo, dünyanın artık insanlar için yaşanamaz hale geldiği karanlık bir gelecekte geçiyor. Dünya üzerinde toplam nüfus 10.000 kişiye kadar düşerken insanlık hayatını yerin altındaki devasa bir Silo’da sürdürmeye çalışıyor. 

Oyuncular: Rebecca Ferguson, Common, Tim Robbins 

Yaratıcı: Graham Yost

3. One Piece

3. One Piece

IMDb: 8.4 

Özet: Popüler manganın bu canlı çekim uyarlamasında genç korsan Monkey D. Luffy, hasır şapkası ve çılgın mürettebatıyla birlikte hazineyi bulmak için destansı bir yolculuğa çıkıyor. 

Oyuncular: Iñaki Godoy, Emily Rudd, Mackenyu 

Yaratıcılar: Steven Maeda, Matt Owens

İçeriğin Devamı Aşağıda

2. A Small Light

2. A Small Light

IMDb: 8.4 

Özet: 'Bir Küçük Işık' Otto Frank'ın sekreteri Miep Gies'i anlatır. Miep ve kocası, Hollanda direnişinin yardımıyla Frankları ve sayısız kişiyi İkinci Dünya Savaşı sırasında Nazilerden korumuşlardır. Anne Frank'ın hikayesini ve ek binada yaşadıklarını biliyor olabilirsiniz. İşte kitaplığın diğer tarafında olanlar. 

Oyuncular: Bel Powley, Joe Cole, Amira Casar 

Yaratıcılar: Tony Phelan, Joan Rater

1. The Last of Us

1. The Last of Us

IMDb: 8.8 

Özet: The Last of Us'ta hayatta tek başına kalan Joel ve 14 yaşında bir kız olan Ellie'nin hikayesi konu ediniliyor. Ellie, tüm insanlığı yok eden salgının tek çaresidir ve Joel, Ellie'yi sağ salim bilim insanlarına teslim etmelidir. Ama bilim insanlarının elinde Ellie'nin sağ kalıp kalmayacağı belli değildir. 

Oyuncular: Pedro Pascal, Bella Ramsey, Anna Torv 

Yaratıcılar: Neil Druckmann, Craig Mazin

Bu içerikler de ilginizi çekebilir. 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
2
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın