Görüş Bildir
Haberler
Bir İnsanın Zeki Olduğunu Kanıtlayan 12 Davranış

Bir İnsanın Zeki Olduğunu Kanıtlayan 12 Davranış

Zeki insanlar uzaktan bakıldığında bile şıp diye belli olur. Mesela benim Zeki Emocan olduğumu ilk bakışta anlayabilirsiniz. Gözlerim ışık saçar. Övünmek gibi olmasın (ya da olsun) Emocan'ların arasında zekamla gündeme gelenim. Peki bir insanın zeki olup olmadığını anlamamızı sağlayan özellikler neler? 😌  Bugün biraz bu konuda konuşmak istiyorum.

1. Müzik kulağına sahip olmak yani müzikten anlamak.

Yapılan çalışmalarda müzik yapabilen ya da iyi müzikten anlayan insanların IQ seviyelerinin yüksek olduğu gözlemlendi. Tam 16 tane müzik aleti çalabildiğimi söylemiş miydim?

2. Aileye değer vermek ve onların iyiliği için çabalamak.

Yapılan çalışma, sorumluluk sahibi olan ve bu sorumluluklarının bilincinde olanların daha zeki olduğu sonucunu ortaya koyuyor. Ayrıca büyük kardeşler her zaman daha zeki olma eğiliminde. Emocan kardeşlerimin arasında en sorumluluk sahibi olan tabi ki benim, sonuçta zekama güveniyorum.

3. Kedileri sevmek ve onlara yardım etmeye çalışmak.

2014 yılında 600 üniversite öğrencisi üzerinde yürütülen çalışmada kedi besleyen öğrenciler, yapılan IQ testlerine göre köpek besleyenlerden daha yüksek puan elde ediyor. Öğrenciliğimde kedi beslediğimi söylememe gerek yok herhalde?

4. Solak olmak.

Yapılan çalışmalar, solak insanların hem daha zeki hem de daha yaratıcı kişiler olduğunu ortaya koyuyor. Ben iki elimi birden kullanabiliyorum. Ne kadar zeki olduğumu bilmem anlatabildim mi?

5. Boyunuzun uzamasını sağlayan sporlar yapmak.

Bir üniversitede 2008 yılında binlerce çocuk üzerinde yürütülen çalışma, boylarının uzamasını sağlayan sporları yapan çocukların daha yüksek IQ puanına sahip olduklarını ve büyüdüklerinde daha iyi yerlere geldiğini gösteriyor. Şimdi diyeceksiniz ki Zeki Emocan fakat ya sen? Ne derler bilirsiniz, istisnalar kaideyi bozmaz.

6. Okumayı küçük yaşta öğrenmiş olmak.

Araştırma, okuma ve yazmayı çok küçük yaşta öğrenen insanların diğerlerine göre ortalama 6-7 puan daha yüksek IQ'ya sahip olduğunu ortaya koyuyor. Bu arada kitaplarla birlikte doğduğumu söylemiş miydim?

7. Biraz fazla endişeli olmak.

Tehlikeyi önceden fark ettikleri ve tüm ayrıntıları düşündükleri için zeki insanların endişeli olmaları doğal karşılanıyor. Tıstıs kadar olmasa da ben de endişeleniyorum bazen. Zekamdan ötürü tabii.

8. İnce espriler yapmak.

400 üniversite öğrencisi üzerinde yapılan çalışmalar, arkadaşları tarafından komik bulunan öğrencilerin, aynı zamanda IQ testlerinde de daha başarılı olduğunu ortaya koyuyor. Konu ciddi olduğu için şu an espri yapamayacağım ama bir ara buluşalım isterim.

9. Meraklı olmak.

Meraklı ve daha zeki olan insanlar bilmeye, öğrenmeye ve araştırmaya karşı daha büyük bir arzu duyuyor ve etraflarında dönen olayların daha çabuk farkına varıyor. Ben de hep neden bu kadar zeki olduğumu merak ediyorum mesela.

10. Biraz fazla dağınık olmak.

Minnesota üniversitesi'nden Dr. Kathleen Vohs'a göre dağınıklık gerçekten de bir zeka belirtisi. Siz bunu okurken ben gidip bi odamı toparlayayım, malum düşünmekten toparlanacak vakit bulamadım.

11. Geceleri geç yatmak.

Yapılan araştırmalar, geceleri daha aktif olup gündüzleri uyuyan insanların diğerlerine göre daha zeki kişiler olduğunu artaya koyuyor. Bu içeriği gece hazırladığımı söylemem yeterli sanırım.

12. Biraz da tembel olmak.

Belki de buna 'tembel' etiketini yapıştırmak doğru değil, ancak zeki insanların bir şeylere ulaşmak için daha az çaba sarf etmesi gerektiği biliniyor. Zaten biliyorsunuz, tembel adam yaratıcı olur.

Gittiği her yerde teknolojiyi nasıl yakalayacaklarını da tabii çok iyi bilirler!

Gittiği her yerde teknolojiyi nasıl yakalayacaklarını da tabii çok iyi bilirler!

Ben Zeki Emocan. Bu gördüğünüz özelliklerin hepsine hatta daha fazlasına sahibim. Emocanların da en akıllısıyım. 😎  Bu yüzden tercihim elbette Turkcell! Siz de benim gibi bilgiliyseniz, Turkcell'e gelin, biraz sohbet edelim :)

ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ismail Çelik

Hiçbiri yok 😁😌