Görüş Bildir
Haberler
Betonda 'Deniz Kumu' Bulundu: İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'ndeki 7 Bina Tahliye Edilecek

Betonda 'Deniz Kumu' Bulundu: İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'ndeki 7 Bina Tahliye Edilecek

Batuhan
01.10.2019 - 17:19

İstanbul Valiliği depremde hasar gören İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi (Çapa Yerleşkesi) Diş Hekimliği Fakültesi binalarının tahliye edileceğini açıkladı. Diş Hekimliği Fakültesi'ndeki binaların bodrum katlarında kullanılan betonun deniz kumundan imal edildiği ve beton kalitesinin düşük olduğunun tespit edildiği belirtildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İstanbul Valiliği, İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'ndeki 7 binanın, deprem ön hasar tespiti sonucunda tahliyesine karar verildiğini duyurdu.

Vali Yerlikaya yapılan çalışmanın sonuçları paylaştı

İstanbul Valiliği, İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi ve Diş Hekimliği Fakültesi ile İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi yerleşkelerinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı teknik ekipleri tarafından yapılan çalışmanın sonuçlarını kamuoyu ile paylaştı.

"Deniz kumu kullanılmış"

"Deniz kumu kullanılmış"

Açıklamada, Çapa Yerleşkesi'nde bulunan Diş Hekimliği Fakültesi binasında hasar tespit edildiği belirtilerek, '7 adet binada yapılan deprem ön hasar tespiti incelemesi neticesinde; binaların genel olarak bodrum katlarında kullanılan betonun deniz kumundan imal edildiği, beton kalitesinin düşük olduğu tespit edilmiştir. Bunun yanında çok sayıda kolonun rutubete bağlı olarak korozyona uğradığı, beton dökülmelerinin oluştuğu, kolonlarda hem deprem hem de fiziki şartlardan kaynaklı önemli yapısal hasar bulunduğu tespit edilmiş ve binaların tahliyesine karar verilmiştir' denildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

"Diğer hasarlı binalar için karar verilecek"

"Diğer hasarlı binalar için karar verilecek"

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi binalarında yapılan incelemede ise Çocuk Acil binasının az hasarlı olduğunun tespit edildiği, diğer 13 binada ise yapısal bir hasar olmadığı kaydedildi.

Açıklamada, 'İstanbul Üniversitesi Kardiyoloji Enstitüsü (Haseki) Mikrobiyoloji Laboratuvarı, Sağlık Bilimleri Fakültesi (Bakırköy) binaları, Veteriner Fakültesi (Avcılar) binasının az hasarlı olduğu tespit edilmiştir. Binaların yapım yılı ve kullanım amacı dikkate alınarak yapılacak performans analizleri neticesine göre hareket edilmesi gerektiği bildirilmiştir. Yapılan çalışmalarda hasar tespit durumuna göre binalarda sunulan eğitim ve sağlık hizmetlerinin devamına ilişkin karar, her iki üniversitemizin rektörlüklerince verilecektir' ifadelerine yer verildi.

Deprem sonrası öğrenciler oturma eylemi yapmıştı

Silivri'de 26 Eylül'de yaşanan 5.8'lik depremin ardından İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nde oluşan hasarlar nedeniyle öğrenciler derslere girmeyerek oturma eylemi başlatmıştı.

Sosyal medyada, hastanedeki çatlak fotoğrafları paylaşılarak hasar tespiti yapılması istenmişti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
82
74
14
4
2
2
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Atlas

Öğrencilerin içeri girmeme kararı bir işe yaramış.Dün bir şey yok içeri girin diyen dekan da umarım utanıyordur.

Drn d.

20 yıldır tetkik sıfır; şehir resmen g't attı da sorumluluklarını hatırladılar! Pes! Olay olup bittikten sonra görünen polis araç ışıkları gibi durumumuz...

psyhedelichead

deprem 7 şiddetinde olduğunda, binaların bi kısmı yıkıldığı zaman hasar tespiti yaparlar diye düşünüyordum.. yanılmışım ama yine de her zamanki gibi önlem al... Devamını Gör