Görüş Bildir
Haberler
Bayram Tatilini Evinde Geçirecek Olanlara İlaç Gibi Gelecek 50 Yabancı Dizi ve Film

etiket Bayram Tatilini Evinde Geçirecek Olanlara İlaç Gibi Gelecek 50 Yabancı Dizi ve Film

Pelin Arslan
12.06.2018 - 17:45 Son Güncelleme: 14.06.2018 - 10:07

Amaaan 3 günlük tatil için onca yol çekmeye, masraf yapmaya, trafiğe girmeye gerek var mı? Açın mis gibi film ve dizilere dalın. Son zamanların en popüler ve bol ödüllü filmlerini, en havalı dizilerini izleyin. Sizler için konularıyla puanlarıyla sıraladık.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Önce dizileri alalım. Zorlarsanız birçoğunu bu tatilde bir çırpıda bitirirsiniz.

1. Game Of Thrones (IMDB Puanı: 9.5)

1. Game Of Thrones (IMDB Puanı: 9.5)

7 sezon - 67 bölüm (devam ediyor)

Ne desek spoiler olur, zaten sosyal medyada şimdiden birçok şeyi öğrenmiş olabilirsiniz. Hanedan entrikaları, kapılı kapılar ardında dönen oyunlar, birilerinin kuyusunu kazmak için düşmanın koynuna girmekten çekinmeyen kadınlar, kardeşler arası çekişmeler, dışlanmalar... Hepsi tek bir hedef için: taht kavgası... Uyaralım, sezonlar arası çooook çok uzun.

2. Breaking Bad (IMDB Puanı: 9.5)

2. Breaking Bad (IMDB Puanı: 9.5)

5 sezon - 62 bölüm (bitti)

Dizi tarihinin efsanelerinden kabul ediliyor. Lisede kimya öğretmenliği yapan Walter White bir gün doktordan ileri safhada akciğer kanseri olduğunu öğrenir. Kendisinden sonra geride kalan ailesine maddi birikim sağlamak isteyen Walter White, uyuşturucu yapımında ustalaşan eski bir öğrencisi, Jesse Pinkman ile beraber uyuşturucu işine girer. Elbetteki yasa dışı yollardan ve uyuşturucunun da eş anlamlısının bela olduğunu bilerek...

3. Sherlock (IMDB Puanı: 9.2)

3. Sherlock (IMDB Puanı: 9.2)
tvseriesfinale.com

4 sezon - 12 bölüm (devam ediyor)

Modern bir Sherlock Holmes uyarlaması.. Bu kez Sherlock günümüz Londra'sında, günümüz şartlarında çözüyor davaları. Yanında yine Doktor Watson, en büyük düşmanı yine Moriarty. Adresi yine Baker Street.. 

Değişen tek şey, cep telefonları, mesajlar, mailler, bloglar yani teknoloji. Ama Sherlock hala kendi tarzında ilerliyor.. Yine iki sezonu arası yıl süren bir dizi.

4. Westworld (IMDB Puanı: 8.9)

4. Westworld (IMDB Puanı: 8.9)

2 sezon - 18 bölüm (devam ediyor)

Karanlık bir gelecekte geçen dizi, zengin kesime hitap eden bir eğlence parkını mekan ediniyor. Yapay zekaların kullanıldığı, gelen ziyaretçilerin katılabildiği oyunlarla dolu bu parkta; vahşi batı macerası sunan kısımda bir sorun ortaya çıkıyor. Eğlenmeyi uman müşteriler, peşlerindeki silahlı nişancıdan kurtulmaya çalışıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Black Mirror (IMDB Puanı: 8.9)

5. Black Mirror (IMDB Puanı: 8.9)

4 sezon - 19 bölüm (devam ediyor)

Yaşam ve teknolojinin karanlık tarafına odaklanan dizi, benim diyen bilim kurgu filmini aşacak kadar zekayla ve özenle hazırlanmış. Her bölümü muazzam bir film kalitesinde olan diziyi izlerken 'Bu dünyanın içinde ben yaşasam çıldırırdım herhalde!' dedirtecek kadar distopyatik.

6. Narcos (IMDB Puanı: 8.9)

6. Narcos (IMDB Puanı: 8.9)

3 sezon - 30 bölüm (devam ediyor)

Uyuşturucu kartellerini anlatmaya başlamanın en iyi yolu Pablo Escobar'dı elbette. Kimine göre terörist, kimine göre haydut. Kimine göre halkının evladı, kimine göre kıyameti. Onu, Amerikan dedektiflerini, onunla beraber diğer kartelleri izlerken gözlerinizi ayıramayacaksınız. Ayırdığınız anda bir balya parayı yüzünüze vurarak kendinize gelebilirsiniz.

7. Stranger Things (IMDB Puanı: 8.9)

7. Stranger Things (IMDB Puanı: 8.9)

2 sezon - 17 bölüm (devam ediyor)

80'li yılları kendine fon yapan Stranger Things, dönemin korku filmlerine selam çakmayı atlamayan bir fantastik gerilim dizisi. Winona Ryder, David Harbour, Cara Buono'yu başrollerinde buluşturan dizi; kaybolan genç bir çocuğu ve onu bulmaya çalışan annesini anlatıyor. Son iki yılın en popüler dizilerinden.

8. This is Us (IMDB Puanı: 8.8)

8. This is Us (IMDB Puanı: 8.8)

2 sezon - 3+ bölüm (devam ediyor)

Aynı anne babadan üç kardeşin birbirlerine çok tezat karakterleri ve yaşamlarını izleyeceksiniz. Ebeveynlerin en ufak hareketlerinin bile çözülemeyecek travmalara sebep olacağını görebilir ama bir yandan da hemen bugün çocuk sahibi olmak isteyebilirsiniz. Listenin en naif dizilerinden.

9. The Office (IMDB Puanı: 8.8)

9. The Office (IMDB Puanı: 8.8)

9 sezon - 188 bölüm (bitti)

Adı üstünde, bir ofiste geçen günlük hayatı anlatıyor. “Mockumentary” denen “sözde belgesel çekimi” tekniği ile filme alınan dizide, ofis ortamı ile ilgili bir belgesel hazırlanıyor ve biz olaylara o kamera aracılığıyla bakıyoruz. Yeri geliyor, kahramanlarımızdan biri oturup kameraya özel olarak bir şeyler söylüyor. Ara sıra kameraya bakıp göz devirenler, başını sallayanlar oluyor. Bu hareketlerin çoğunun hedefi ise ofisimizin müdürü Michael Scott. Hiç izlemediyseniz bu efsaneyi izlemek için tatil güzel bir fırsat.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Dark (IMDB Puanı: 8.7)

10. Dark (IMDB Puanı: 8.7)

1 sezon - 10 bölüm (devam ediyor)

Kayıp bir çocuk. Bir yanıt bulmak için ümitsizce çabalayıp duran dört aile. Ve bu aramalar sonucunda ortaya çıkan sırlar ile gerçekler. Küçük kasabanın kaderi değişir ve gerçek yüzü ortaya çıkar. Biraz karanlık bir dizi. İzlemesi ilk başta zor gelebilir ama sonrasında gelmiş geçmiş en kaliteli dizilerden birini izlemiş olursunuz.

11. The Crown (IMDB Puanı: 8.7)

11. The Crown (IMDB Puanı: 8.7)

2 sezon - 20 bölüm (devam ediyor)

II. Dünya Savaşı’nın yarattığı yıkımın ardından İngiltere siyasi karışıklık içindedir ve bu zorlu dönemde tahta bir kadın geçmektedir. II. Elizabeth'in tahta geçmesi ile yeni bir dönem başlayacaktır. Kraliçe II. Elizabeth'in tahttaki ilk yıllarının perde arkasının konu edildiği dizide, siyasi rekabetler, aşk ve 20. Yüzyılın ikinci yarısına şekil veren olaylar anlatılıyor.

12. Better Call Saul (IMDB Puanı: 8.7)

12. Better Call Saul (IMDB Puanı: 8.7)

3 sezon - 30 bölüm (devam ediyor)

Breaking Bad öyle bir efsaneydi ki, dizinin karakterlerinden Saul Goodman için bir spin-off yapıldı. Bazı karakterleri de dizide görüyor, hasret gideriyoruz. Ama yapılmak için yapılmış, öylesine bir dizi değil. Dışarıdan baro sınavlarına hazırlanmış 'alaylı' bir avukatın kurnazlıkla başarıya ulaşma çabası, müthiş bir zeka ve harika bir olay dizisi izliyorsunuz.

13. La Casa De Papel (IMDB Puanı: 8.7)

13. La Casa De Papel (IMDB Puanı: 8.7)

2 sezon -15 bölüm (devam ediyor)

Profesör olarak adlandırılan bir suç dehası, tarihin en büyük soygununu yapmayı planlar. Amacı İspanya Kraliyet Darphanesine girmektir. Bunun için de işlerinde uzman olan 8 suçludan oluşan bir ekip kurar. Ekip, 5 aylık bir eğitim sürecinden geçer ve bu sürede her ihtimali hesaba katarak soygunu kusursuz bir hale getirirler. Artık her şey hazırdır. 8 kişi, rehineleri de yanlarına alarak kendilerini İspanya Kraliyet Darphanesine kilitler. Fakat hiç hesaba katmadıkları olaylar gerçekleşir. Bu senenin en konuşulan dizisiydi belki de. Aslında final yapmıştı ama yapımcılar bir Türk karakteri de içine alarak 3. sezonu çekmeye karar verdi. Siz de bir an önce yetişin.

14. The Newsroom (IMDB Puanı: 8.6)

14. The Newsroom (IMDB Puanı: 8.6)
22dakika.org

3 sezon - 25 bölüm (bitti)

Haber sunucusu Will McAvoy, zorunlu olarak ayrıldığı izinden döndüğünde ekibinin başka bir program için çalışmaya geçtiğini fark eder. Bu nedenle yokluğunda kanala katılan yeni takım üyeleriyle çalışmak zorunda kalır...The West Wing'in yaratıcısı ve The Social Network ile Moneyball'un senaristi Aaron Sorkin'in yarattığı The Newsroom, gece haberlerini hazırlayan ve sunan insanların kamera arkasında kalan yaşamlarını gözler önüne seriyor. Bir haber sunucusuna (Jeff Daniels), haber programının yapımcısına (Emily Mortimer) ve haber program ekibine (John Gallagher, Jr., Alison Pill, Thomas Sadoski, Olivia Munn, Dev Patel) odaklanan dizi bir yandan şirketle ilgili ve ticari engellerle uğraşırken diğer taraftan iyi haberleri Don Kişotvari bir tavırla hazırlayıp sunmaya çalışan insanların hikayesini anlatıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Mindhunter (IMDB Puanı: 8.6)

15. Mindhunter (IMDB Puanı: 8.6)

1 sezon - 10 bölüm (devam ediyor)

Mindhunter dizisi 1970’li yılların sonlarını konu alarak başlıyor. İki FBI ajanı devrim niteliğinde bir karara vararak, daha önce eşi benzeri görülmemiş bir araştırmaya girişirler. Seri katillerin psikolojik durumlarını daha iyi çözümleyebilmek adına diğer seri katillerden yardım alınır. Cani katillerin yardımlarıyla cinayet psikolojisini ve yeni bir katil profili analizini ortaya çıkarmak hedeflenir. Ancak bu araştırma FBI içindeki bürokratların pek hoşuna gitmez. Katillerle yakınlık kurulması, katilin FBI kurumunu adeta bir ağlama duvarı olarak kullanması demektir. FBI ajanları Holden Ford ve Bill Tench’i zor günler beklemektedir.

16. The Handmaid's Tale (IMDB Puanı: 8.6)

16. The Handmaid's Tale (IMDB Puanı: 8.6)

2 sezon - 18 bölüm (devam ediyor)

Gilead isimli bir toplum tek bir günde devrime gider. Doğal sebepler nedeniyle nüfus düşüşü yaşayan bu toplumda kadınlar devletin malı olarak kabul edilir. Doğurgan kadınlar artık komutanların çocuklarını dünyaya getirmekten başka bir yaşam amacı olmadan oradan oraya sürülürler. Toplumun yeniden çoğalması için üreme hizmetine zorlanan Offred, bu acımasız koşullarda hayatta kalmaya ve kızını bulmaya çalışır. Dizi Emmy ödüllü.

17. Big Little Lies (IMDB Puanı: 8.6)

17. Big Little Lies (IMDB Puanı: 8.6)

1 sezon - 7 bölüm (devam ediyor)

Dışardan mükemmel hayatlara sahipmiş gibi gözüken üç kadının yolları bir cinayet olayı ile kesişir. Çocukları anaokuluna giden kadınlar, veli toplantısı esnasında gerçekleşen bir cinayeti aydınlatmaya çalışır. Bu kadınlardan ikisini Nicole Kidman ve Reese Witherspoon canlandırıyor. Ufak Tefek Cinayetler'İ sevenlere ısrarla öneriyoruz.

18. Vikings (IMDB Puanı: 8.6)

18. Vikings (IMDB Puanı: 8.6)

5 sezon - 69 bölüm (devam ediyor)

8. yüzyıl İskandinavyası’nda geçen dizi, basit bir çiftçiyken cesur bir savaşçıya dönüşen Ragnar Lothbrok ve ailesinin öyküsünü ekranlara taşıyor. Savaş Tanrısı Odin'in soyundan geldiğine inanılan Ragnor’un acımasız ve korkusuz adamlarıyla birlikte denizlerle olan imtihanını seyrederken; savaşçı ve tüccar bir kavim olan Vikingler’in çok az işlenmiş ilgi çekici kültürüne hep birlikte tanık oluyoruz.

Tarihi bir drama olarak nitelendirilebilecek dizinin hikayesi, gerçek Avrupa efsanelerine ve tarihsel figürlere dayanıyor.

19. Coupling (IMDB Puanı: 8.6)

19. Coupling (IMDB Puanı: 8.6)

4 sezon - 28 bölüm (bitti)

Defalarca izleyin, hiç bıkmadığınız gibi daha da çok güleceksiniz. Hep Friends öneriyoruz, şimdi de İngiltere versiyonuyla Coupling. Konusu hayata dair birçok şey, o yüzden biz kadın-erkek ilişkisi deyip özetleyelim.

İçeriğin Devamı Aşağıda

20. Modern Family (IMDB Puanı: 8.5)

20. Modern Family (IMDB Puanı: 8.5)

9 sezon - 210 bölüm (devam ediyor)

Obama'nın favorim dediği dizi, senelerce Emmy'yi süpürdü gitti. Otoriter ve eski kafalı bir baba ile onun Kolombiyalı genç ve güzel karısının büyük muhteşem ailesi. Kızı çok saf ama tatlı bir adamla evli ve güzel, şapşal ve dahi olmak üzere üç çocuğa sahip. Oğlu ise eşcinsel ve sevdiği adamla beraber yaşıyor. Ha bir de evlat edindikleri Vietnamlı bir bebekle... Bu karmançorman ilişkiyi o kadar güzel götürüyorlar ve o kadar kahkaha attırıyorlar ki hemen açıp izlememek için iyi bir sebebiniz olmalı.

21. Extras (IMDB Puanı: 8.3)

21. Extras (IMDB Puanı: 8.3)

2 sezon - 13 bölüm (bitti)

Ün ve servet kazanma umutlarıyla yaşayan bir figüran... Oscar ödülünü almak için kırmızı halıda yürümek şöyle dursun, daha replikli bir rol bile alamamış olması, onu asla yıldıramıyor. O, huysuz görüntüsünün altında her zaman için umutlu, iddialı ve çok komik.

22. 13 Reasons Why (IMDB Puanı: 8.2)

22. 13 Reasons Why (IMDB Puanı: 8.2)

2 sezon - 26 bölüm (devam ediyor)

Lise çağındaki bir gencin, bir gün okuldan eve döndüğünde odasında bulduğu gizemli bir kutudan çıkan kaseti dinlemesi üzerine olaylar başlar.. Clay, kasette iki hafta önce intihar eden hoşlandığı kızın sesini duyunca, kayda kulak kesilir. Hannah ise kayıtta, hayatına son verme kararını almasının 13 sebebini anlatıyordur. Ama aslında işler Hannah Baker ile bitmiyor. Bunu 2. sezona geldiğinizde çok iyi anlayacaksınız.

23. Altered Carbon (IMDB Puanı: 8.2)

23. Altered Carbon (IMDB Puanı: 8.2)

1 sezon - 10 bölüm (bitti)

Aynı isimli çizgi romandan uyarlanan Altered Carbon, insanların karakterlerini ve ruhlarını yeni bedenlere transfer edebildikleri alternatif bir gelecekte geçiyor. Takeshi Kovacs, yıldızlararası savaşçılardan oluşan seçkin bir time mensup bir askerdir. Ancak takım, filizlenen bir isyan sonrası ağır bir yenilgi alınca hayatta kalmayı başaran tek asker Takeshi olur. Takeshi’nin zihni “buz içerisinde” hapsedilir ve yüzyıllar sonra Laurens Bancroftm adında son derece varlıklı bir adam ortaya çıkana kadar dondurulur. Laurens, Takeshi’ye tekrar hayata dönebilmesi için bir şans sunar. Ancak karşılığında son derece zorlu bir cinayeti çözmesini isteyecektir.

24. Orange is the New Black (IMDB Puanı: 8.2)

24. Orange is the New Black (IMDB Puanı: 8.2)

5 sezon - 65 bölüm (devam ediyor)

Piper Chapman, güzel bir hayata, iyi bir sevgiliye, anlayışlı bir aileye sahip genç bir kadındır. Üniversite yıllarında işlediği bir suç yüzünden konforlu hayatından uzaklaşarak hapse girer. Hapishane hayatı Piper’ın düşlediğinden bambaşkadır. Dört duvar arasındaki yeni hayatına alışmaya çalışan Piper, başlarda zorlansa da yavaş yavaş hapishane kültürünü öğrenmeye başlar. Hapishanedeki diğer mahkumlarla beklenmedik dostluklar kuran genç kadın, bu zamana kadar hayatında inandığı her şeyi sorgulamaya başlar. Hapishane fobisi olanların dahi rahatlıkla izleyebileceği, hatta enteresan ama zaman zaman o ortamda olmak isteyeceğiniz enteresan bir dizi. Kafanızı bolca karıştırabilir, şok edebilir, kocaman bir kahkaha attırıp bir dakika sonra gözyaşlarına boğabilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

25. Unbreakable Kimmy Schmidt (IMDB Puanı: 7.8)

25. Unbreakable Kimmy Schmidt (IMDB Puanı: 7.8)

2 sezon - 13 bölüm (devam ediyor)

Geçirdiği 15 yılın ardından bağlı olduğu tarikattan kaçan Kimmy, New York’ta kendine yeni bir hayat kurmaya çalışır. Eşcinsel ev arkadaşı, ruh hastası ev sahibi, egoist ve çatlak patronuyla birlikte 15 yılın acısını çıkarır.

Şimdi de izlemeye fırsat bulamamış olabileceğiniz, son bir yılın en iyi filmlerini sıralayalım...

1. Avengers: Infinity War (IMDB Puanı: 8.6)

1. Avengers: Infinity War (IMDB Puanı: 8.6)

Kaptan Amerika ve Iron Man'in arasında yaşanan olayların ardından bölünen kahramanlarımız, birbirlerinden uzaklara savrulurlar. Hepsi kendi yandaşlarıyla dünyayı korumaya çalışmaktadır. Ancak dünyanın kaderi bir kez daha tehlikeye girer. Sınırsız bir güç kaynağı olan sonsuzluk taşlarının peşine düşen Thanos, dünyanın gördüğü en büyük tehdittir. İnsanlığın kaderi bir kez daha, insanlık için savaşmaya ant içmiş kahramanlarımız elindedir. Hiçbir süper kahramanın tek başına yenemeyeceği büyüklükteki bu tehdit için ekipler birleşmeli ve tehdide tüm güçleriyle karşı koymalıdır...

Kendinize şunu sorun, Marvel evrenine girmeye hazır mıyım? Çünkü bu filmi izlemeden önce koca bir seriyi eksiksiz tamamlamanız gerek Iron Man (2008), The Incredible Hulk (2008), Iron Man 2 (2010), Thor (2011), Captain America: The First Avenger (2011), Marvel's The Avengers (2012), Iron Man 3 (2013), Thor: The Dark World (2013), Captain America: The Winter Soldier (2014), Guardians of the Galaxy (2014), Avengers: Age of Ultron (2015), Ant-Man (2015), Captain America: Civil War (2016), Doctor Strange (2016), Guardians of the Galaxy Vol. 2 (2017), Spider-Man: Homecoming (2017), Thor: Ragnarok (2017), Black Panther (2018), Avengers: Infinity War (2018)

2. Coco (IMDB Puanı: 8.4)

2. Coco (IMDB Puanı: 8.4)

12 yaşındaki Miguel'in ölüler diyarına macerasını anlatan animasyon filminin konusu kısaca; 12 yaşındaki Miguel'in en büyük kahramanı efsanevi Meksikalı gitarist Ernesto de la Cruz'dur. Ancak Cruz hayatını kaybetmiştir ve Miguel'in onunla tanışma imkanı yoktur. Her gün onun şarkılarını dinleyen Miguel günün birinde ünlü müzisyenin gitarını bulur. Ancak gitarı çalması onu bir anda Ölüler Diyarı'na götürüverir. Çıkış yolunu arayan Miguel, düzenbaz Hector'la karşılaşır ve birlikte Miguel'in aile tarihinin ardındaki gerçek hikayeyi keşfetmek için olağanüstü bir yolculuğa çıkarlar...

3. Deadpool 2 (IMDB Puanı: 8.0)

3. Deadpool 2 (IMDB Puanı: 8.0)

İlk fimine göre daha mı iyi yoksa daha mı kötü siz karar verin. 

Deadpool, kahramanlık işlerini devam ettirmekte, bir yandan da gündelik hayatını sürdürmektedir. Kız arkadaşı Vanessa'yla mutlu bir ilişki sürdüren Deadpool'un düzeni, gelecekten gelen Cable'ın ortaya çıkışıyla sarsılır. Cable gelecekte tehdit oluşturacak bir çocuğun peşindedir. Deadpool, Cable'ı durdurabilmek için süper güçlere sahip bir ekibi toplar ve bu aykırı karakterlerden oluşan X-Force ekibi, Deadpool'la birlikte maceraya atılır...

İçeriğin Devamı Aşağıda

4. Three Billboards Outside Ebbing (IMDB Puanı: 8.2)

4. Three Billboards Outside Ebbing (IMDB Puanı: 8.2)

Kızının cinayetini aydınlatmak isteyen bir anneyi temel alıyor. Kızının cinayet davasında bir suçlu bulunmadan aylar geçtikten sonra, Mildred Hayes cesur bir hamle yapar. Kentin saygıdeğer polis şefi William Willoughby'ye yöneltilen tartışmalı bir mesajla kentin ücra bir yolunda üç adet billboard kiralar. Şiddet eğilimli, çocuksu bir annenin çocuğu olan, şefin sağ kolu Dixon'ın adı olaya karıştığında, acılı anne ile güvenlik güçleri arasındaki savaş daha da şiddetlenecektir... Tam bir kara mizah filmi.

5. Isle of Dogs (IMDB Puanı: 8.2)

5. Isle of Dogs (IMDB Puanı: 8.2)

Günün birinde Megasaki City'deki bütün köpeklerin şehirden uzaklaştırılmasına karar verilir. Bütün köpekler, evcil ya da değil, devasa çöp döküm alanına sürülür. Bu köpeklerin içinde 12 yaşındaki Atari Kobayashi'nin koruma köpeği Spots da vardır. Minyatür uçağına atlayan Atari, tek başına nehrin karşı tarafına geçer ve köpeğini aramaya koyulur. Orada, yeni arkadaş olmuş melez köpek sürüsünün de yardımıyla epik bir yolculuğa çıkar. Atari'nin köpeğini arayış yolculuğu, bölgenin kaderini ve geleceğini değiştirecektir...

6. Blade Runner 2049 (IMDB Puanı: 8.1)

6. Blade Runner 2049 (IMDB Puanı: 8.1)

Bir devam filmi olan Blade Runner 2049'da ilk filmdeki hikayenin üzerinden geçen 30 yıl sonrası anlatılmaktadır. Los Angeles Polis Departmanı'nda görev yapan Memur K, toplum yaşamını kaosa sokacak olan ve uzun zamandır saklı kalan bir sırrı açığa çıkartır. Bir felaketi önleyebilmesi için eski ödül avcısı Rick Deckard'ı bulup ondan bazı sorularına yanıt alması şarttır. Söylenene göre devam filmi olmasına rağmen ilk kez Blade Runner izleyenleri de üzmemiş.

7. Hereditary (IMDB Puanı: 8.1)

7. Hereditary (IMDB Puanı: 8.1)

Graham ailesinin sert maderşahisi Ellen öldüğünde, kızı Annie ve ailesi atalarının gizemli ve giderek korkunçlaşan sırlarını keşfetmeye başlar. Keşfettikleri karanlıklaştıkça, aile üyeleri kendilerine miras kalmış gibi görünen bu korkunç kaderden kurtulmak için daha fazla mücadele etmek zorunda kalır. Ailevi bir trajediyi uğursuz ve derinden sarsıcı bir şeye dönüştüren olaylar, kalan paramparça mirasın gölgesini taşımaktadır... Bayram bayram bir korkmak, silkelenip kendinize gelmek isterseniz buyrun.

8. Logan (IMDB Puanı: 8.1)

8. Logan (IMDB Puanı: 8.1)

Hugh Jackman'ın önceki Wolverine filmlerini bir izleyin, sonra da onu son kez bu karakterde göreceğimiz filme geçin. 

Yakın gelecekte yaşlanmış ve yorgun olan Wolverine ve Professor X, Meksika sınırında saklanmaktadır. Fakat Logan'ın dünyadan gizlenmesi ve mirası, karanlık güçler tarafından takip edilen genç bir mutant geldiğinde sona erer. Şimdi Wolverine'de genç bir kadın klonunu Nathanial Essex'in liderliğindeki kötü bir organizasyondan korumalıdır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

9. Dunkirk (IMDB Puanı: 8.0)

9. Dunkirk (IMDB Puanı: 8.0)

Christopher Nolan'ın 2. Dünya Savaşı'nın kaderini belirleyen olaylardan biri olan Dunkerque Tahliyesi'ni konu edinen filmi, yüz binlerce İngiliz ve müttefik askerlerinin, düşman askerleri tarafından etrafının sarılması ile başlar. 

Arkaları deniz olan bir yerde sıkışan askerler, düşman saldırısına karşı çaresiz bir durumda kalırlar.

10. Call Me by Your name (IMDB Puanı: 8.0)

10. Call Me by Your name (IMDB Puanı: 8.0)

Beni Adınla Çağır'ın öyküsü 1983'ün yaz aylarında geçiyor. Kuzey İtalya'da ailesiyle kırsal bir bölgede tatilde olan Elio günlerini kitap okuyarak, kız arkadaşı Marzia'ya zaman ayırarak geçirmektedir. Arkeoloji profesörü babasına çalışmalarında yardımcı olmak üzere oraya gelen Amerikalı doktora öğrencisi Oliver, Elio'nun hayata bakışını tamamen değiştirir. 1983 yazı, Elio'nun hiçbir zaman unutmayacağı bir yaz olacaktır.

11. Wonder (IMDB Puanı: 8.0)

11. Wonder (IMDB Puanı: 8.0)

Auggie Pullman yaşıtı diğer çocuklardan biraz farklıdır. Çünkü yüzünde ciddi bir deformasyon vardır. Auggie diğer çocuklarla sıradan bir okula giderek, sıradan bir çocuk olduğunu kanıtlamaya çalışır. Çünkü esas güzellik derinin altında, içeride saklıdır...

12. Thor: Ragnarok (IMDB Puanı: 7.9)

12. Thor: Ragnarok (IMDB Puanı: 7.9)

Evrenin bir ucundaki Sakaar gezegeninde kötü kalpli ve çok güçlü Hela'nın (Cate Blanchett) esiri olan Thor oldukça zor durumdadır, üstelik çekicini Hela tuzla buz etmiştir. Thor'un bir an önce ülkesi Asgard'a dönerek Ragnarok'u, yani kendi uygarlıklarının temeli olan tanrıların ölümü ve Asgard'ın çöküşü anlamına gelen olayı durdurması gerekmektedir. Bunun için eski dostlarıyla ittifak kurar.

13. Get Out (IMDB Puanı: 7.7)

13. Get Out (IMDB Puanı: 7.7)

Genç bir siyah olan Chris, beya kız arkadaşı Rose'la birlikte, kızın ailesinin yanına, onlarla tanışmaya gider. Ancak bu kasabada tuhaf birşeyler vardır, burada yaşayan siyahlar, gizemli bir şekilde ortadan kaybolmaktadır. Burada yaşayan bir başka siyah, Chris'ten bir an önce oradan kaçmasını ister, ancak bu basit bir iş olmayacaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

14. Phantom Thread (IMDB Puanı: 7.6)

14. Phantom Thread (IMDB Puanı: 7.6)

1950'lerin Londra moda dünyasında, ünlü terzi Reynolds Woodcock  ve kız kardeşi Cyril en tanınmış kişileri giydirmekte, bundan dolayı haklı bir ün ve gelir sahibi olarak yaşamlarını sürdürmektedir. Hayatına pek çok kadın girip çıkan Reynolds, Alma ile tanıştıktan sonra, başkalarına karşı duyrduklarından çok daha farklı hislerle genç kadına yaklaşır. Alma onun sevgilisi ve ilham perisi olmuştur, ancak bu aşkın geleceğini kestirmek zordur.

15. I, Tonya (IMDB Puanı: 7.5)

15. I, Tonya (IMDB Puanı: 7.5)

1990'ların başında artistik buz patencisi Tonya Harding (Margot Robbie), buz patenine gönül vermiş ve hırslı bir sporcudur ve hızla Amerika'nın en iyi patencileri arasına girmiştir. Giderek yükselen Tonya, memnun edilmesi zor annesi, eski eşi Jeff Gillooly ile dengesiz ilişkileri ve hep daha iyi olmak adına kendini zorlaması gibi gerekçelerle stres içindedir. İki defa Olimpiyat ve iki defa da Skate America Champion ödülünü kazanan Tonya, eski eşinin de yardımıyla 1994 yılında ABD Şampiyonası öncesinde aynı dalda yarıştığı sporcu Nancy Kerrigan'ı sakatlaması için birini tutar. Ancak komplonun ortaya çıkması ile birlikte ödeyeceği bedeller Tonya için bir hayli zorlu olacaktır...

16. Lady Bird (IMDB Puanı: 7.5)

16. Lady Bird (IMDB Puanı: 7.5)

Christine McPherson, namıdiğer “Uğur Böceği” her ne kadar annesi gibi olmamak için elinden geleni yapsa da başaramayan, tıpkı onun gibi olan bir gençtir. Uğur Böceği’nin hemşire olan annesi, eşinin işini kaybetmesinden sonra ailesini geçindirmek için yorulmak bilmeden çalışır. Lise son sınıfta okuyan Uğur Böceği’nin yaklaşan üniversite tercihinin yarattığı stresin yanısıra, ergenlik sorunları, sosyal hayatında yaşadığı zorluklar ve annesi ile arasındaki zıtlaşmalarla uğraşır. Bunaldığı yaşantısından uzaklaşmak isteyen Christine, üniversite eğitimi için New York'a gitmeye çalışır.

17. Black Panther (IMDB Puanı: 7.5)

17. Black Panther (IMDB Puanı: 7.5)

Kaptan Amerika'yla yan yana çarpıştıktan sonra vatanı Wakanda'ya dönen T'Challa, ya da Kara Panter, bu gözlerden uzak, ancak son derece gelişmiş ülkeye liderlik etmeye hazırlanmaktadır. Ancak ülke içinde karışıklıklar çıkmış, tahta aday olan başkaları da baş göstermiştir. Ülkesini bir arada tutmak ve savaşa girmesini engellemek isteyen T'Challa, CIA ajanı Everett K. Ross'un da yardımını alacaktır.

18. The Shape of Water (IMDB Puanı: 7.4)

18. The Shape of Water (IMDB Puanı: 7.4)

Soğuk Savaş yıllarında Amerikan hükümetinin gizli bir araştırma tesisinde temizlikçi olarak çalışan dilsiz Eliza Esposito, sıradan geçen günlerinde mesaisine devam ederken, günün birinde arkadaşı Zelda ile birlikte büyük bir sırdan haberdar olur. Laboratuar koşullarında dünyada eşi olmayan bir yaratık üretilmiştir. Hem karada hem de suda yaşayabilen yaratık, zamanla Eliza'yla çok yakın bir bağ kuracaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

19. Darkest Hour (IMDB Puanı: 7.4)

19. Darkest Hour (IMDB Puanı: 7.4)

İnsan gözüyle görünmeyen uzaylılar aniden dünyayı işgal ederler. Rusya'ya tatile gelen bir grup Amerikalı genç, bu uzaylı istilasına Moskova'da yakalanırlar. Canlı olan her şeyin tuzla buz olup yok oluşuna, şehrin yerle bir olmasına tanık olan gençler köşe bucak ölümden kaçarken, bir yandan da uzaylılara karşı mücadele verirler.

20. Star Wars: The Last Jedi (IMDB Puanı: 7.3)

20. Star Wars: The Last Jedi (IMDB Puanı: 7.3)

Rey, Jedi dünyasına adım atmıştır. Bu yolda ona yoldaşlık edecek olan Luke Skywalker, Leia ve Finn, Poe gibi arkadaşlarıyla Güç'ün ve geçmişin sırlarını öğrenmek üzere büyük bir maceraya atılırlar.

Mutlaka ama mutlaka geçmiş Star Wars filmlerini öncesinde izleyin.

21. The Post (IMDB Puanı: 7.2)

21. The Post (IMDB Puanı: 7.2)

1970'lerin başında The Washington Post'un araştırmacı gazetecileri, Amerika Birleşik Devletleri'nin Vietnam'a 25 yıldan uzun süredir yaptığı müdahaleleri gösteren çok gizli belgeleri ele geçirmişlerdir. Bu belgeler devlet sırrı niteliğindedir ve yayınlayıp yayınlamama kararı, gazetenin genel müdürü Katherine Graham (Meryl Streep) ve genel yayın yönetmeni Ben Bradlee'ye (Tom Hanks) kalmıştır. Belgeleri yayınlayan gazete, müthiş bir sansasyon yaratır, ancak Graham ve Bradlee Amerikan devletini karşılarına almıştır ve hapse dahi girmeleri artık söz konusudur. Filmde 1971'de ABD'de büyük ses getiren 'Pentagon Belgeleri' skandalı konu edildi.

22. Beauty and the Beast (IMDB Puanı: 7.2)

22. Beauty and the Beast (IMDB Puanı: 7.2)

Disney masalından beyazperdeye uyarlanan filmde, tüccar olan bir adamyolculuğu sırasında fırtınaya yakalanır. Ailesine dönüş yolunda gece konaklayacak bir yer ararken yakınlardaki bir şatoyu görür. Ev sahibi ortada görünmese de her şey konuğun rahatı için ayarlanmıştır. Gitmek üzereyken, gözü bir güle ilişir ve kızının kendisinden bir gül istediği aklına gelir. Gülü kopan adam şatonun sahibi olan canavarla yüz yüze gelir ve hayatına karşılık kızını canavara teslim etmek zorunda kalır. Tüccarın en küçük kızı olan Belle anlaşmayı kabul ederek canavarın şatosuna yerleştiğinde hiç beklemediği bir aşkın kucağına atıldığından habersizdir...

23. Solo: A Star Wars Story (IMDB Puanı: 7.2)

23. Solo: A Star Wars Story (IMDB Puanı: 7.2)

Genç kaçakçı Han Solo, galaksinin en gizli ve tehlikeli köşelerinde yer altı dünyasında kendine bir yer edinmeye çalışırken, ileride çok iyi arkadaş olacağı Chewbacca, bir başka ünlü kaçakçı Lando Calrissian ve ona büyük yardımları dokunacak Tobias Beckett ile yolu kesişir.

Star Wars serisini izlemiş olmakta fayda var. Ama izlemeden de keyif alabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

24. Justice League (IMDB Puanı: 6.6)

24. Justice League (IMDB Puanı: 6.6)

İnsanlığa dair inancını yeniden tazeleyen Bruce Wayne (Ben Affleck), yeni dostu Diana (Gal Gadot) ile dünyayı tehdit eden çok daha büyük bir güce karşı koyabilmek için çabuk bir şekilde özel yetenekli kişileri bir araya getirmek için harekete geçmiştir. Temasa geçtikleri kişiler arasında Barry Allen/The Flash, Arthur Curry/Aquaman ve Victor Stone/Cyborg da bulunmaktadır.

Yine bir süper kahramanlık serisi. Evet, bu filmi izlemek için de yeni Batman ve Super Man serisini izlemenize ihtiyaç var. Ne yalan söyleyelim, diğer karakterlerin filmlerini izleseniz iyi olur ama pek sorun değil.

25. Red Sparrow (IMDB Puanı: 6.6)

25. Red Sparrow (IMDB Puanı: 6.6)

Dominika Egorova (Jennifer Lawrence), yetenekli bir Rus balerindir. Ancak hasta olan annesini tedavi ettirebilmek için karıştığı olaylar zinciri, onu bir 'serçe' olmaya kadar götürür. 'Serçeler', güzelliklerini ve vücutlarını kullanarak hedeflerini istedikleri şekilde yönlendirmek üzere eğitililen, eğitimleri sonunda kişiliklerini yitirerek adeta makineye dönüşen özel ajanlardır. Dominika, ilk görevinde CIA ajanı Nate ile karşılaştığında, her iki ülkenin güvenliklerini tehdit edecek bir durum ortaya çıkar.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
229
54
41
12
8
7
5
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
suat kaya

star wars her sene film çıkara çıkara eski kalitesini kaybetmeye başladı

Gizem Yenikler

Call myby your name çok beğemiştim Sherlock ise en sevdiğim dizilerden birisi Modern Family de eğlenceliydi

İbrahim Yağar

19. sıradaki filmin konusu yanlış yazılmış. Orada yazılan 2011 yapımı "the darkest hour" adlı imdb puanı 4.9 olan berbat bir filme ait.