Görüş Bildir
Haberler
Banksy 'Adını Çalmak İsteyen Şirkete Karşı' Londra'da İçine Girilemeyen Dükkan Açtı

etiket Banksy 'Adını Çalmak İsteyen Şirkete Karşı' Londra'da İçine Girilemeyen Dükkan Açtı

Batuhan
02.10.2019 - 09:15 Son Güncelleme: 03.10.2019 - 00:04

Sokak sanatçısı Banksy, İngiltere'nin başkenti Londra'da bir 'dükkan' açtı. Dükkanda polis kaskından yapılmış bir disko topu ve şarkıcı Stormzy için tasarladığı, üzerinde Birleşik Krallık bayrağı olan bir çelik yelek de bulunuyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Croydon ilçesinde açılan dükkanı Instagram hesabından duyuran Banksy, 'Bugün bir dükkan açtım. Ama dükkanın kapıları açılmayacak' ifadelerini kullandı.

Dükkanın içindeki nesnelere iki hafta boyunca camın ardından bakmak mümkün olacak.

Dükkanın içindeki nesnelere iki hafta boyunca camın ardından bakmak mümkün olacak.

Dükkandaki ürünler ise internet üzerinden satılacak.

Dükkandaki ürünler ise internet üzerinden satılacak.

BBC Türkçe'de yer alan habere göre, Banksy bu dükkanı ve internet sitesini 'bir kartpostal şirketinin adını kullanarak ürün satmasını engellemek için açmak zorunda kaldığını' söyledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Göçmenlerin kullandığı can yeleklerinden yapılan paspaslar da var

Göçmenlerin kullandığı can yeleklerinden yapılan paspaslar da var

Sanatçı, Gross Domestic Product (Gayrisafi Yurtiçi Hasıla) adını verdiği dükkanı açarak ticari markasını söz konusu kartpostal şirketinden koruyabileceği yönünde yasal tavsiye üzerine bu kararı aldı.

'Sanırım mahkemeye giderek ifade vermeyeceğimi düşündükleri için böyle bir şey deniyorlar' diyen Banksy'nin satışa çıkardığı ürünler arasında göçmenlerin kullandığı ve Akdeniz sahillerine vuran can yeleklerinden yapılan paspaslar da var. Bu paspaslar Yunanistan'daki göçmen kamplarında tutulan kadınlar tarafından elle dikilmiş.

"Telif hakkına dair tutumum değişmedi"

"Telif hakkına dair tutumum değişmedi"

Banksy, satışlardan gelecek paranın Akdeniz'de göçmenleri kurtarmak için bir gemi alımına harcanacağını söyledi ve ekledi:

'Telif hakkına dair tutumum değişmedi. Herkesi eğlence, akademik araştırma veya aktivizm için eserlerimi kopyalamaya, ödünç almaya, çalmaya ve üzerlerinde değişiklik yapmaya davet ediyorum. Sadece birilerinin adımı münhasır bir şekilde kullanmasının önüne geçmek istiyorum.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
459
103
11
10
9
4
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Bluessy

Bu yüzyılda da bu kralı merak etmekle geçecek ömrümüz herhalde. Adam tam bir dahi ve ben her hareketini ağzımın suyu akarak izliyorum.

Berkay

Bu kim ise hem ticari yonden felaket zeki ,zaten onun sanatsal yonunu tartismam bile en sevdiğim yonu ise hep değişik fikirlere sahip.

Lestat

"Banksy, satışlardan gelecek paranın Akdeniz'de göçmenleri kurtarmak için bir gemi alımına harcanacağını söyledi" İyi bir insan olmanın herhangi bir kriteri ... Devamını Gör