Görüş Bildir
Haberler
Bakanlık, Bozcaada'nın Bakir Koylarından Sulubahçe'yi İhaleye Çıkardı

etiket Bakanlık, Bozcaada'nın Bakir Koylarından Sulubahçe'yi İhaleye Çıkardı

Ulaş
14.11.2016 - 22:02

Bozcaada'nın bakir koylarından Sulubahçe, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından ihaleye çıkarıldı. Bozcaada halkı ise hem kendileri hem de bu bakir koyu ziyarete gelecek turistler için ihaleye karşı tepkili.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Açık teklif usulü yapılacak ihalenin muhammen bedeli 227 bin 200 TL olarak belirlendi. İhaleyi alan firma, alanı 3 yıl süreyle işletecek.

'İhale telafisi olmayan birçok tehlikeyi içeriyor'

'İhale telafisi olmayan birçok tehlikeyi içeriyor'

Bozcaada Haber'e göre; ada halkı ve sivil toplum kuruluşları, Bozcaada Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz‘ın çağrısıyla bir araya geldi.

Koyların özel şahısların eline verilmesini kabul etmediklerini belirten ve buna karşı hep birlikte mücadele edeceklerine dair söz veren Başkan Yılmaz, “Bozcaada halkı, Bozcaada’daki bütün sivil toplum kuruluşları, ben ve adaya gelen misafirler, bu koyların bakir kalması yönünde görüş bildiriyoruz. Yapılacak ihalenin bu hali ile sonuçlanmasının Bozcaada için ileride telafisi ve ikamesi mümkün olmayan birçok tehlikeyi içereceği kanaatindeyiz. Bütün hukuki ve kanuni haklarımızı da savunarak bu ihalenin mutlaka durdurulması gerektiğini düşünüyoruz.” dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sulubahçe’de ağaçlar kesildi, mesire yeri yapıldı

Sulubahçe’de ağaçlar kesildi, mesire yeri yapıldı

Son dönemlerin tartışma konusu olan ve doğal güzelliğiyle bilinen Bozcaada’da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın planı dışında başka bir dizi gelişme de tehdit oluşturuyor.

Diken'den Fırat Doğan'ın haberine göre ise; Sulubahçe ormanlık alanının Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından özel bir şahsa ihale edilmesiyle yapılan mesire alanı için adalılar, alana ruhsat verilmemesi için Bozcaada belediyesine dilekçe sundu.

Beylik Koyu ihalesi tepkiler üzerine iptal edilmişti

Beylik Koyu ihalesi tepkiler üzerine iptal edilmişti

Beylik Koyu 2014 yılında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çanakkale Şubesi'nde memur olarak çalışan Zahit Ulaş'a ihale edilmişti. İhale ile ilgili haberlerin kamuoyuna yansımasının ardından, durum büyük tepkilere neden olmuş ve ihale iptal edilmişti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
209
90
35
6
4
3
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Cihan Çiçek

Bunlara aslanların soyu tükeniyo desen, kuşanıp aslan avına çıkarlar :) Bu artık cehaletin ötesinde doğa düşmanlığı!

gökhan gök

Hadi bakalım hayırlısı. Satmadıkları yer kalmadı. Yakında kendi g*tlerini değil, onların g*tüne bişey olmuyor. Olan bizim g*tümüze oluyor. Yakında bizim g*tü... Devamını Gör

Enise

Buldugunuz her yeri satin millete. Hic güzel dogal bisey kalmasin. Cebinize giren parayla gömücekler sizi cünkü.