Görüş Bildir
Haberler
Bahçeli'den Halaçoğlu ve CHP'ye Yanıt

Bahçeli'den Halaçoğlu ve CHP'ye Yanıt

Onedio Medya
08.07.2015 - 21:10 Son Güncelleme: 09.07.2015 - 09:08
İçeriğin Devamı Aşağıda

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu’nun CHP ile girdiği 'dinsiz parti' polemiğine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Bahçeli, CHP'li vekillerin tepki gösterdiği sözler için 'Herkes ağzından çıkan sözlerin nereye gideceğini iyi ölçmeli' dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP ile meclis başkanlığı seçimleri sonrası 'Sayın Baykal'ı desteklemiş olsaydık, AKP'nin tabiriyle 'Dinsiz bir partinin, inançsız bir partinin adamını seçtiniz' diye bize yükleneceklerdi' açıklamasını yapan Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu’nun sözlerini Twitter üzerinden değerlendirdi.

Bahçeli “Herkes ağzından çıkan sözlerin nereye gideceğini iyi ölçmeli, iyi tartmalıdır. Söze hâkim olunmazsa tutsak düşülmesi mukadderdir.” dedi.

CHP bu sözlere tepki göstermişti. Bahçeli’nin konuyla ilgili açıklaması şu şekilde oldu;

“İfrat (haddi aşmak) ve tefritten (geride kalmak) kaçınmak herkesin vazifesidir. Din ve inançlar üzerinden yeni istismar kanalları açmak kimseye bir şey kazandırmayacaktır. Kimin neye, nasıl inandığını tayin makamı kimseye düşmeyecektir. Herkes ağzından çıkan sözlerin nereye gideceğini iyi ölçmeli, iyi tartmalıdır. Söze hâkim olunmazsa tutsak düşülmesi mukadderdir.”

Bahçeli 'Kasten çarpıtılan cümleleri fitne santrali gibi kullanmak da şirretliktir.' diyerek de CHP'ye mesaj verdi

Neler yaşanmıştı?

Neler yaşanmıştı?

MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu

İçeriğin Devamı Aşağıda

CHP’nin Meclis Başkan adayı Deniz Baykal, Meclis Başkanlığı seçimi sürecinde CHP Grup Başkanvekili Levent Gök ile MHP'li Yusuf Halaçoğlu'nun buluştuğunu söyleyerek Halaçoğlu'nun Levent Gök'e, ''Bir sıkıntı yok, kutlarız. Baykal seçilebilir. Çünkü biz grubu serbest bırakacağız' dediğini iddia etmişti.

MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu da TBMM'de bir basın toplantısı düzenleyerek, Levent Gök ile yaptığı görüşmeyi anlatmış, MHP grubunun Meclis Başkanlığı seçimi öncesi serbest bırakılacağını söylemediğini belirtmişti.

Halaçoğlu, ardından tartışmaların odağı olan şu sözleri sarfetmişti;

'Sayın Baykal'ı desteklemiş olsaydık, kamuoyunda şunlar yansıtılacaktı; 'Siz Baykal'ı seçtiniz, bir muhalif adı altında.' AKP'nin tabiriyle 'dinsiz bir partinin, inançsız bir partinin adamını seçtiniz' diye bize yükleneceklerdi'

Ajanslar

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0