Görüş Bildir
Haberler
Bağdat Caddesi'nde Çiçekçiyi Öldüren Sürücüye 'KHK Tahliyesi'

etiket Bağdat Caddesi'nde Çiçekçiyi Öldüren Sürücüye 'KHK Tahliyesi'

Deniz Gök
29.10.2016 - 17:36 Son Güncelleme: 29.10.2016 - 22:19

Kadıköy’de çiçekçi Mehmet Emin Kaya’ya kaldırımda çarparak ölümüne neden olmaktan 7 yıl hapis cezası alan Murathan Öztürk, OHAL nedeniyle çıkan KHK kapsamında tahliye oldu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kadıköy Bağdat Caddesi’nde 11 Temmuz 2015 tarihinde, kullandığı lüks otomobil ile yol kenarındaki çiçekçi Mehmet Emin Kaya’ya çarparak ölümüne neden olmaktan aranan Murathan Öztürk, oalydan tam 87 gün sonra teslim olmuştu.

Teslim olduğunda saç kesimi kısa olduğu için Öztürk’ün saçı üzerinde alkol ve uyuşturucu testi yapılamamıştı.

Şubat ayındaki duruşmada ise Öztürk, “Bilinçli taksirle bir kişinin ölümüne neden olmak”tan 7 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Öztürk için hiçbir indirim maddesi uygulamadı ve bu ceza taksirli suçlarda verilen en yüksek ceza olarak kayıtlara geçti.

Kapsamı genişletilen koşullu salıverilmeyle tahliye oldu

Kapsamı genişletilen koşullu salıverilmeyle tahliye oldu

Vatan'dan Çağdaş Ulus'un haberine göre infaz yasasına göre 7 yıllık cezanın 4,7 yılını yattıktan sonra tahliye olması beklenen Öztürk, hükümetin çıkardığı koşullu salıverme uygulamasıyla tahliye oldu. 

Kanun Hükmünde Kararnamede yer alan koşullu salıverme uygulamasındaki “1 Temmuz öncesi işlenen cezalar yarı yarıya düşer” maddesine göre Öztürk’ün 7 yıllık cezası 3,5 yıla (42 ay) indi. 

Şubat ayında aldığı cezadan önce yattığı 5 aylık süre ve cezadan sonra yattığı 9 aylık sürede göz önünde bulundurulduğunda ise Öztürk’ün cezası 28 aya düştü. 

Yine koşullu salıverme uygulamasına göre cezası 3 yılın altında olan mahkumlar açık cezaevine gönderildiği için Öztürk, kapalı cezaevinden açık cezaevine nakledildi. 

Öztürk’ün burada 4 ay daha kalması beklenirken, Yargıtay kararına kadar tahliye edildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Alkol ve uyuşturucu raporu sahte iddiası

Alkol ve uyuşturucu raporu sahte iddiası

Murathan Öztürk’ün kaza sonrasında özel bir hastaneden aldığı alkol ve uyuşturucu raporunun da sahte olduğu iddia edilmişti. 

Sanığın kanında alkol ve uyuşturucuya rastlanmadığını gösteren rapordaki imzasının sahte olduğunu ileri süren Biyokimya Uzmanı Okşan Güner, belgenin verildiği gün hem çalışmadığını hem de görev yaptığı hastanenin bu tür tetkikleri yapacak donanımı bulunmadığını söylemişti.

Vatan

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
304
243
48
13
6
4
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Lisami

KHK ile çıkan bunun gibi daha kaç kişi vardır kim bilir...

Deneri

Bir insanın canını almak ne kadar kolay ya şanssızsan 3-5 ay yatarsın şanslıysan daha mahkemeye cikmadan iyi hal bile alabilirsin.Çok güzel adalet anlayisimi... Devamını Gör

Serkan Kaya

adaletini sikeyim türkiye