Görüş Bildir
Haberler
Ayetler ve Hadisler ile En Güzel Miraç Kandili Mesajları! 2019 Miraç Kandili Ne Zaman?

Ayetler ve Hadisler ile En Güzel Miraç Kandili Mesajları! 2019 Miraç Kandili Ne Zaman?

Don't mind me
30.03.2019 - 13:19 Son Güncelleme: 02.04.2019 - 10:44

Miraç Kandili Müslümanlar için önemli bir gün. Peki Miraç Kandili ne anlama geliyor, ne zaman? Miraç Kandili'nin anlamı ve önemi ne? En güzel Miraç Kandili mesajları, tebrikleri ve sözlerini sizler için derledik. Keyifli okumalar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Miraç Kandili nedir, ne için kutlanır?

Miraç Kandili nedir, ne için kutlanır?

Aslen 'yükseğe çıkma' anlamına gelen söz, Arapça uruc (merdiven) kökünden gelir. Hazreti Muhammed (S.A.V)’in geceleyin Mekke’deki Mescid-i Haram’dan Burak adı verilen binek üzerinde Kudüs’teki Mescid-i Aksa’ya götürülmesini, Miraç ise göğe yükselmesini ifade eder.

Hadislere göre Hazreti Muhammed bu yükselmede gök katlarını Cebrail ile birlikte aşarken sırayla Âdem, Yusuf, Yahya ve İsa, İdris, Harun, Musa ve İbrahim peygamberleri görmüş, yedinci kat gökten sonra Sidret'ül Münteha’ya çıkmıştır. Cebrail’in Sidret'ül Münteha’dan ileriye geçememesi üzerine yolculuğunu tek olarak sürdürmüş, zaman, mekân ve cihetin olmadığı ifade edilen katta Allah ile aracısız görüşmüştür.

Peki 2019'da Miraç Kandili hangi gün?

Peki 2019'da Miraç Kandili hangi gün?

Recep ayının 27. gecesine tekabül eden Miraç Kandili, bu sene 2 Nisan 2019 Salı gününe geliyor.

İşte sizler için derlediğimiz resimli ve resimsiz Miraç Kandili mesajları, tebrikleri! Sevdiklerinizle paylaşmayı unutmayın!

İşte sizler için derlediğimiz resimli ve resimsiz Miraç Kandili mesajları, tebrikleri! Sevdiklerinizle paylaşmayı unutmayın!
  • Af ve namazın müjdeleyicisi Miraç Kandili'miz mübarek olsun. Allah dualarımızı kabul etsin İnşaallah. Hayırlı kandiller.

  • Sofranız afiyetli, paranız bereketli, kararlarınız isabetli, yuvanız muhabbetli, kalbiniz merhametli, bedeniniz sıhhatli, yüzünüz mutlu, Miraç Kandiliniz Mübarek Olsun.

  • Bakiler sevgiler adına nice dilekler vardır. Ölümü bile ayırır saymayan gönüller vardır. Mesafeler araya set çekmişse ne çıkar, dualarda birleşen gönüller vardır. Miraç Kandiliniz Mübarek Olsun

  • Duanız kabul, ameliniz makbul hizmetiniz daim olsun. Saadetiniz kaim olsun. Miraç Kandiliniz Mübarek Olsun.

  • Bir damla umut serpilsin yüreğine, bin tatlı umut dolsun günlerine, hayallerin gerçekleri bulsun, bütün duaların kabul, Miraç Kandilin Mübarek Olsun.

  • Ey Rabbimiz! Unutur veya yanılırsak bizi sorumlu tutma. Ey Rabbimiz! Bize, bizden öncekilere yüklediğin gibi ağır yük yükleme. Ey Rabbimiz! Bize gücümüzün yetmediği şeyleri yükleme. Bizi affet, bizi bağışla ve bize acı. Sen bizim Mevlâmızsın. Kâfirler topluluğuna karşı bize yardım et. (Bakara, 2/286) Miraç Kandiliniz mübarek olsun.

  • “Kulunu (Muhammed -aleyhissalâtü vesselâm-’ı) bir gece, Mescid-i Harâm’dan kendisine bâzı âyetlerimizi göstermek için, etrâfını mübârek kıldığımız Mescid-i Aksâ’ya götüren Allâh, her türlü noksan sıfatlardan münezzehtir. Şüphesiz O, her şeyi hakkıyla bilen, hak­kıyla görendir.” (el-İsrâ, 1) Miraç Kandiliniz mübarek olsun.

  • Yakınlık ne mekânda ne zamandadır sadece eller yukarı kalktığında aklına gelenler yakın olduklarındır… Miraç Kandiliniz mübarek olsun…

  • İnsanı miraca götüren yol barıştan, sevgiden ve kardeşlikten geçer. Birlik ve beraberlik içinde Miraç Kandiliniz mübarek olsun…

  • Allah şüphesiz içimizdeki kötülükleri bilir, buna rağmen bizi kollar ve cennetini verir. Miraç Kandilinizi en içten dileklerimle kutlarım.

  • Miraç Kandiliniz mübarek olsun; dualar müşterektir, duanızla gücümüze güç katmak ne güzel.. Allah kabul ve hayra vesile kılsın.

  • Gecenin güzel yüzü yüreğine dokunsun, şeytan senden uzakta, melekler başucunda olsun, güneş öyle bir geceye doğsun ki duaların kabul Miraç Kandiliniz mübarek olsun

  • Allah’ın rahmeti, bereketi sizinle olsun gönül dostlarım, bu gece kalbiniz nur dolsun, makamınız firdevs, dualarınız kabul olsun. Allah nice Kandillerine eriştirsin!

  • Bugün ellerini semaya gönlünü Mevla'ya aç... Bugün günahlarından olabildiğince kaç çünkü bugün Miraç kandili... Miraç Kandiliniz mübarek olsun!

  • Bu gece hayırlı bir gece, yüreklerimiz ibadetle çarpsın, gönüllerimiz bir olsun.. Kandiliniz mübarek olsun!

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bazı resimli mesajlar!

Bazı resimli mesajlar!

Bugün ettiğiniz bütün dualar göklere yükselip, tek tek kabul olup üzerinize sağanak gibi yağsın inşallah. Miraç kandiliniz mübarek olsun!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
11
4
1
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın