Görüş Bildir
Haberler
Avni Yıldırım Altın Kemeri Türkiye'ye Getirecek ! Avni Yıldırım Kimdir, WBA WBC Maçı Ne Zaman?

Avni Yıldırım Altın Kemeri Türkiye'ye Getirecek ! Avni Yıldırım Kimdir, WBA WBC Maçı Ne Zaman?

Müge Kakşi
11.02.2021 - 16:14

Profesyonel Türk boksör Avni Yıldırım, Dünya Boks Birliği (WBA) ve Dünya Boks Konseyi (WBC) ' de süper orta sıklet kemerlerinin sahibi Meksikalı Saul Alvarez ile 28 Şubat'ta karşılaşacak. Saul Alvarez ile yapacağı müsabakayı kazanarak altın kemeri Türkiye'ye getirmek istediğini söyleyen Avni Yıldırım yapılan basın toplantısında karşılaşma ile ilgili açıklamalarda bulundu. Peki Avni Yıldırım kimdir? Yaptığı açıklamalar nelerdir? Avni Yıldırım'ın kariyeri hakkında tüm detayları haberimizde sizler için derledik...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Avni Yıldırım "Altın Kemeri Ülkemize Getireceğiz."

Avni Yıldırım "Altın Kemeri Ülkemize Getireceğiz."

CVK Park Bosphorus Hotel'de gerçekleştirilen basın toplantısına Avni Yıldırım'ın yanı sıra Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, Arena Boxing Kurucusu Ahmet Öner ve S Sport Plus Genel Müdürü Zeynep Acar katıldı.

Toplantıda açıklamalarda bulunan Avni Yıldırım, Miami kentindeki Hard Rock Stadı'nda yapılacak karşılaşmanın önemine dikkati çekerek, 'Dünyanın en büyük boks maçına bu vatanın öz evladı olarak çıkmak bana nasip olacak. İnşallah Türk halkının dualarıyla buradan alnımızın akıyla çıkacağız.' ifadelerini kullandı.

Hazırlık sürecinden bahseden Türk boksör, 'Son maçımdan itibaren çeşitli sıkıntılar yaşadım. Lobiye karşı savaştık. Hakkımız yendi. Sakatlıklar geçirdim. Salgın beni etkiledi ancak sabrettik ve çalıştık. 21 aydır ülkemden ayrı ABD'de ve Almanya'da antrenmanlarımı sürdürdüm. Pes etmedim, çok kırılma noktaları oldu. Sabrın sonu selamet, sabır hayra alamet demişler. Bu maçı kazanmak için tüm imkanları sağladık.' diye konuştu.

Dünyanın en iyi antrenörlerinden biriyle çalıştığını aktaran Avni Yıldırım, 'Enerjimiz çok yüksek. Antrenörüm Joel Diaz'a çok güveniyorum. Böyle büyük bir arenada ülkemi temsil etmek büyük bir onur. Her şey güzel olacak. Hiç kimse Türk boksöre şans vermiyor. Bunu insanların gözüne sokacağız. İnşallah hakkımız olan altın kemeri almak nasip olur. Altın kemeri ülkemize getirmek için elimizden geleni yapacağız. 2004'te Sinan abinin (Sinan Şamil Sam) maçlarını izleyerek boksa başladım. Sinan abi benim idolüm. Bizim için efsane. Onun yeri ayrı. Onu hiçbir zaman geçemeyiz. Onun yolundan gitmek bize nasip oldu. İnşallah kemeri de Sinan abinin mezarına götürmek nasip olur.' değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, Avni Yıldırım'ın profesyonel boksta çok önemli bir noktada olduğunun altını çizerek: 'Avni'nin bu maçı kazanacağına tüm kalbimle inanıyorum' diye ekledi.

Arena Boxing Kurucusu Ahmet Öner, Avni Yıldırım'ın 28 Şubat'ta ABD'de yapılacak müsabakada sergileyeceği performansla kalitesini tüm dünyaya göstereceğini ifade ederek: 'Avni, mutlaka bu ülkeye bu kemeri getirecek' diye ekledi.

S Sport Plus Genel Müdürü Zeynep Acar ise bu seviyede önemli bir maçı yayınlayacak olmaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek cümlelerini 'Bu seviyedeki maçı yayınlamak gurur verici' diyerek sonlandırdı.

Avni Yıldırım Kimdir?

Avni Yıldırım Kimdir?

Avni Yıldırım, 5 Ağustos 1991 tarihinde Sivas'ta dünyaya geldi. Hafif ağır siklet klasmanında yer alan Avni Yıldırım, şu ana kadar çıktığı 23 mücadeleden sadece ikisini mağlup olarak tamamlamıştır.

Avni Yıldırım'ın mağlup olduğu isimler İngiliz Chris Eubank Jr. ve Amerikalı Anthony Dirrell olmuştur.

178 kanat açıklığına sahip olan Avni Yıldırım'ın boyu ise 1.82'dir.

Avni Yıldırım, MR. Robot lakabıyla tanınmaktadır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın