Görüş Bildir
Haberler
ATA Kurumsal Danışmanlık 2021 Yabancı Çalışma İzni Verilerini Açıkladı

ATA Kurumsal Danışmanlık 2021 Yabancı Çalışma İzni Verilerini Açıkladı

Türkiye'deki yabancılara yönelik danışmanlık hizmetleri ile yeni bir dönem başlatan ATA Kurumsal, 2021 yılında Türkiye'de çalışan yabancı personel istatistiklerini paylaştı. Şirketler, en çok satış ve pazarlama için yabancı personel istihdam ederken en çok Arapça ve İngilizce bilen personeller tercih etti.

ATA Kurumsal desteği ile en fazla çalışma izni alınanlar; Satış ve pazarlama elemanı, tercüman, halkla ilişkiler, yazılım uzmanı, saha yöneticisi, yurt dışı pazar elemanı olarak sıralandı. 2021'de yabancı personel çalıştıran şirketler istihdamını yüzde 20, ürün ve hizmet yelpazesini yüzde 30 genişletti.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

2021 değerlendirmesine göre yabancı personel çalıştıran iş yerleri, en çok yurt dışına satış amacıyla yabancı personel istihdam etti

2021 değerlendirmesine göre yabancı personel çalıştıran iş yerleri, en çok yurt dışına satış amacıyla yabancı personel istihdam etti

Pandeminin normalleşme sürecine dönüşmesiyle birlikte 2021 yılının ilk yarısından itibaren yurt dışına ürün ve hizmet satmak isteyen şirketlerin yabancı personel ihtiyaçları ön plana çıktı. Değerlendirmeye göre 2021 yılında en çok Sağlık Turizmi firmaları yabancı personel istihdam etti. En çok Arap ve Avrupa pazarında çalışacak deneyimli personeller işe alındı.

Yabancı personel istihdam sayısı %20 Arttı

Yabancı personel istihdam sayısı %20 Arttı

Değerlendirme sonuçlarına göre, 2021 yılında en çok Nisan ve Haziran aylarında çalışma izni alındı. Alınan çalışma izni sayısı 2020 yılına kıyasla yüzde 20 arttı. 2021 yılında, oturma izni için 353 bin kişi, çalışma izni için 177 bin kişi, Türk vatandaşlığı için 34 Bin kişi ve toplamdan 1,3 milyon kişi atakurumsal.com'u ziyaret etti.

Yabancılar için oturma izni, çalışma izni, turkuaz kart, Türk vatandaşlığı, vergi SGK ve bordro hizmetleriyle yabancı personel çalıştıran işyerlerinin ihtiyaçlarını online ortamda karşılayan ATA Kurumsal tarafından 2021 yılında, yüzde 34 ile en çok çalışma izni danışmanlık hizmeti, yüzde 17 ile oturma izni, yüzde 9 Türk vatandaşlığı hizmeti verildi.

Yabancı yazılım uzmanı sayısı hızla artıyor

Yabancı yazılım uzmanı sayısı hızla artıyor

Pandemi nedeniyle fiziksel kanallar yerine online kanalları daha fazla tercih eden kişilerin artmasıyla yazılım uzmanı arayışında artış yaşandı. Bu arayışın ilerleyen teknoloji ile birlikte daha da artacağını belirten ATA Kurumsal, önümüzdeki yıl yabancı yazılım uzmanı istihdamının artacağını açıkladı.

Pandemi koşulları iyileştirildi, şirketler yatırımlarını arttırdı.

Pandemi koşulları iyileştirildi, şirketler yatırımlarını arttırdı.

Geçtiğimiz sene sektörlerdeki durgunluğun bitmesiyle beraber şirketler daha çok yurt dışı pazarlara ulaşmak için yatırımlar yaptı, başarılı yatırım yapan şirketler ise yüzde 50'nin üzerinde bir büyüme oranı yakaladı. Ürün ve hizmetlerini Türkiye dışına satmak isteyen şirketler hedefledikleri ülkelerden yabancı personel istihdam ederek, bölgenin satın alma kültürüne göre satış stratejisi geliştirdi ve başarılı oldu.

'Şimdi ise sıcak satış kanallarını e-ticaret ile geliştirmek isteyen şirketler yazılım ve dijital pazarlama personelleri ile daha hızlı bir şekilde dünya pazarına hâkim olmak istiyorlar' diyen ATA Kurumsal Danışmanlık genel müdürü Murat Sarıusta, 2022 yılında yabancı yazılım personeli istihdamının yüzde 30 artacağını tahmin ettiğini belirtti.

'ATA Kurumsal olarak bu kapsamda müşterilerimizin ihtiyaçlarına en hızlı şekilde cevap verebilmek için beş ayrı dilde hizmet vermek amacıyla yatırımlarımızı gerçekleştirdik' diyen Sarıusta, 'Bir önceki yılda yakaladığımız müşteri memnuniyeti oranımızı bu yıl da yükselterek Türkiye'nin en güvenilir danışmanlık firması unvanımızı korumaya devam edeceğiz' diyerek bu seneki vizyonlarını ortaya koymuş oldu.

ATA Kurumsal, şehirlere göre alınan çalışma izni istatistiklerini de paylaştı. 2021 yılında en çok İstanbul, Ankara ve Antalya’da yabancılara çalışma izni alınırken; bu illeri sırasıyla Kocaeli, Bursa ve İzmir izledi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
16
4
4
1
1
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın