Görüş Bildir
Haberler
ATA İttifakı'ndan Yer Alan Liderden Kılıçdaroğlu'na Destek

etiket ATA İttifakı'ndan Yer Alan Liderden Kılıçdaroğlu'na Destek

Emre Ordu
16.05.2023 - 21:16 Son Güncelleme: 16.05.2023 - 21:19

ATA İttifakı'nda yer alan Adalet Partisi Genel Başkanı Vecdet Öz, cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turu için 'Zafer Partisi adına konuşamam ama biz ehveni şer de olsa gönlümüz Millet İttifakı'ndan yana' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

14 Mayıs seçimlerinde Sinan Oğan'ı cumhurbaşkanı adayı gösteren ATA İttifak bileşeni Adalet Partisi'nin Genel Başkanı Vecdet Öz, cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu desteklemekten yana olduklarını belirtti. 

Vecdet Öz, gazeteci Gürkan Hacır'a konuştu. Hacır, Öz'ün “İlk turdan herkesin gereken dersi çıkarmış olması lazım. Protesto oyları bizde toplandı. Zafer Partisi adına konuşamam ama biz ehveni şer de olsa gönlümüz Millet İttifakından yana' dediğini aktardı.

Ümit Özdağ şartlarını açıkladı

Ümit Özdağ şartlarını açıkladı

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda ATA İttifakı'nın ilkelerini kabul edecek olan adaya destek vereceklerini anlattı. Sözcü'den İpek Özbey'e konuşan Özdağ, ilkelerini şöyle sıraladı:

'Anayasa'nın değiştirilmemesi, teklif dahi edilemeyeceği… İlk dört maddesinin muhafazasını şart koşuyoruz. 66. Madde ile hiç oynanmaması gerektiğini şart koşuyoruz. 66. Madde 'Türt milleti tanımı.' Terör örgütleriyle mücadeleden vazgeçilmemesi, güçlendirilmesi gerektiğini ortaya koyuyoruz. Tarikat ve cemaatlerin devlet içerisinde bugün kazanmış oldukları etkinlik bizi çok rahatsız hissediyor. Liyakatin terk edilmiş olması… Bunu bir şart olarak koyuyoruz. Ve sığınmacıların vatanlarına dönmesi sürecinin yönetilmesi gerektiğini şart olarak koyuyoruz.”

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
446
179
29
27
8
5
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Öteye Giden

Gayet makul istekler sunmuşlar

Hoess

İstek bile olmaması gereken şeyler

Y

Bu şartları kabul etmeyenler kaybetsin zaten.

Yasmen

katılıyorum