Görüş Bildir
Haberler
Aşk, Kan ve Sivri Dişler! Vampir Günlükleri Serisini Sevenlerin Ayıla Bayıla Okuyacağı Kitaplar

Aşk, Kan ve Sivri Dişler! Vampir Günlükleri Serisini Sevenlerin Ayıla Bayıla Okuyacağı Kitaplar

Daha sonra dizi uyarlaması olarak da karşımıza çıkan popüler kitap serisi Vampir Günlükleri, özellikle genç kesimin kalbini çalan yegane kitaplardan. Eğer siz de bu seriyi hatim etmiş ve bir sonraki kitabınızı seçmekte zorlanıyorsanız, Vampir Günlükleri serisini okuyanların bayılacağı kitap önerileri...

Not: Kitap açıklamaları tanıtım bültenlerinden alınmıştır.

'Satın aldığınız ürünlerde satıcılardan kaynaklanan sorunlardan Onedio sorumlu değildir'

'Önerdiğimiz ürünleri seveceğinizi umuyoruz! Bu içerikten alışveriş yapmaya karar verirseniz, Onedio sayfadaki bağlantılardan gelir elde edebilir'

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Korku Ağı - Stephen King

1. Korku Ağı - Stephen King

Yazar Ben Mears, çocukluk yıllarını konu alan ve o günlerden beri ona musallat olmuş korkularıyla yüzleşmek amacıyla bir roman yazmak için Lot’a döner. Çocukken tanık olduğu korkunç olayın gerçekleştiği ev Marsten Köşkü işte karşısındadır; fakat yeni ve gizemli kiracıları vardır. Kasabada bazı kuşkulu şeyler yaşanmaya başlayınca, Mears’ın belleğindeki karanlık anılar da canlanmaya başlar: Önce bir köpek hunharca öldürülmüş olarak bulunur, ardından bir çocuk kaybolur. Bunlar başlangıçta çok da sıra dışı olaylar olarak görülmez, fakat liste uzamaya başlar. Çok geçmeden kasabayı saran şaşkınlık hayrete, belirsizlikler dehşete dönüşecektir.

Kitaba ulaşmak için buraya tık tık.

2. Vampirle Görüşme - Anne Rice

2. Vampirle Görüşme - Anne Rice
d2hdivuvzlcc3x.cloudfront.net

1994 yılında filme çekilen, Brad Pitt, Tom Cruise, Antonio Banderas gibi oyuncuların ölümsüzleştirdiği Vampirle Görüşme, zamanın ötesinde bir hikâyeyle okurunu şaşırtıyor.

“Şimdiye kadar yazılmış en müthiş, en erotik ve en şehvetli kitaplardan biri.”

Sting

Kitaba ulaşmak için buraya tık tık.

3. Carmilla - Sheridan Le Fanu

3. Carmilla - Sheridan Le Fanu

Sheridan Le Fanu (1814-1873): İrlanda edebiyatının en değerli isimlerindendir. Hukuk eğitimi almasına rağmen gazetecilik, yazarlık ve dergi editörlüğü yapmıştır. Çocukluğundan itibaren ilgisini çeken demonoloji, gizemli sanatlar ve folklora dair kitaplardan etkilenmiş, bu ilgisini İrlanda masallarının doğaüstü unsurlarıyla harmanlayarak İngilizce yazılmış en güzel hayalet hikâyelerinden bazılarını yaratmıştır. The Cockand Anchor, Uncle Silas, Wylder’s Hand gibi ünlü romanlarının yanı sıra dehşet ve doğaüstü unsurlar içeren hikâyeleriyle başta James Joyce olmak üzere pek çok yazarı etkilemiştir. Carmilla, Sheridan Le Fanu’nun en iyi bilinen hikâyelerinden ve vampir edebiyatının öncülerindendir. Bram Stoker’ın Dracula’sından yirmi altı yıl önce yazılmış ve türün başlıca esin kaynaklarından biri olmuştur. Bu tür içerisinde bir kadın vampir karakteri içermesi bakımından ayrıca ilgi çekicidir. Vampir mitinin günümüze dek gelmesine vesile olan bu klasik metin pek çok kez sinema ve televizyona da uyarlanmıştır.

Kitaba ulaşmak için buraya tık tık.

4. Ben, Efsane - Richard Matheson

4. Ben, Efsane - Richard Matheson

Richard Matheson korku, gerilim, fantastik ve bilimkurgu türlerinin en üretken ve en yaratıcı isimlerinden, yalnızca edebiyatta değil sinemada da ardılı sanatçıları hatırı sayılır derecede etkilemiş bir usta. Ben, Efsane ise bilimkurguyla korkuyu harmanlayarak insanlığın batıl inançlarına mikroskopla bakan, yazarın en bilindik ve en düşünsel eseri.

Robert Neville dünyada kalan son insandı… ama yalnız değildi. Toz fırtınasıyla birlikte hızla yayılan bir salgın tüm insanları gece yaşayan kan emici birer yaratığa dönüştürmüştü. Bu salgından etkilenmeyen Neville ise gündüzleri vampirleri avlıyor, gece olup da yaratıklar ortaya çıkınca korunaklı evinde saklanarak hayatta kalmaya çalışıyordu.

Vampirizme neden olan mikrobu araştırarak durumu tersine çevirmeyi, hâlâ tam olarak dönüşmeyen insanları kurtarmayı amaçlayan Neville bir yandan paranoya, umutsuzluk ve yalnızlıkla mücadele ederken hayatta kalan tek insanın kendisi olmadığını öğrendiğinde geleceği tahmin edemeyeceği bir yola sapacaktı.

Vampirizm bir mit mi yoksa bilimle çözülebilecek bir hastalık mı? Bir hastalıksa tedavisi mümkün mü?

Ben, Efsane, insanın mitleşme hikâyesi

Kitaba ulaşmak için buraya tık tık.

5. Tarihçi - Elizabeth Kostova

5. Tarihçi - Elizabeth Kostova

Gerçeğe Hazırlıklı Olun: Drakula'nın Kötülükleri Hala Sürüyor Olabilir...

Genç bir kadın, babasının kütüphanesini karıştırırken yaprakları sararmış mektuplar ile eski bir kitap bulur. Kitabın gizemi ve mektupların içerdiği bilgi genç kadını tarihin derinliklerinde, tasavvur bile edemeyeceği bir yolculuğa çıkarır: Babasının geçmişinde gömülü olan sırlara, annesinin gizemli kaderine ve onların tarihin karanlık sayfalarında gizli kalmış, akla hayale sığmayan bir kötülükle olan bağlantısına... Kazıklı Voyvoda... Drakula...

Modern dünya ile Kazıklı Voyvoda efsanesi arasında bir bağ olabilir mi? Drakula mitinin gerçekten var olma ve nesilden nesle geçerek günümüze kadar ulaşma ihtimali var mı? Bu soruların yanıtları, Tarihçi’nin kahramanlarının manastırlardan tozlu arşivlere, İstanbul’dan Doğu Avrupa’ya kadar uzanan araştırmaları sonucu ortaya çıkacak.

Bir kadınsa sonuca tüm tarihçilerden daha fazla yaklaşacak ve Kazıklı Voyvoda-Drakula’nın tarihi güçlerini saklayıp korumak adına her şeyi göze alan düşmanların nefesini ensesinde hissederek; gizli metinleri, ortaçağdan kalan kumaşlara işlenmiş şifreleri, anlamsız gibi görünen işaretleri çözüp hem kendi geçmişinin sır perdesini aralayacak hem de şeytanın ta kendisiyle yüzleşecektir.

Heyecanın ve merakın, iyinin ve kötünün, gerçeğin ve fantazinin, dünün ve bugünün ikilemlerini ustalıkla harmanlayıp okuru tarihin içinde uzun soluklu bir yolculuğa çıkararak unutamayacağı bir deneyime sürükleyen Tarihçi’yle Elizabeth Kostova, Don Kişot’la başlayan ‘roman’ geleneğini sürdürüyor.

Kitaba ulaşmak için buraya tık tık.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Dracula Günlükleri - Kim Newman

6. Dracula Günlükleri - Kim Newman

1888 yılındayız, Kraliçe Victoria yeniden evlendi ve eşi de Eflak prensi, kötü şöhretli Kont Dracula'dan başkası değil. Kirli soyu, giderek artan sayıda sakininin vampir olmayı tercih ettiği Londra'da yayılıyor.

Whitechapel'ın gaddar arka sokaklarında, 'Gümüş Bıçak' adı verilen bir katil, vampir kızları yok ediyor. Sonsuza kadar genç kalacak vampir Geneviève Dieudonné ve Diyojen Kulübü üyesi Charles Beauregard, sadist katili ararken bir araya geliyor ve İngiltere'nin en kana susamış hükümdarı ile yüzleşiyorlar.

Kitaba ulaşmak için buraya tık tık.

7. Kemikler Şehri - Cassandra Clare

7. Kemikler Şehri - Cassandra Clare

Vampirler, kurt adamlar, periler, gerçek aşk ve aklınızı başınızdan alacak daha birçok şey. Ölümcül oyuncaklar hafızanıza kazınacak!

On beş yaşındaki Clary Fray, New York'ta Pandemonium Kulüp'e doğru yola çıktığında bir cinayete tanıklık edeceği hiç aklına gelmezdi.

Hele ki, bu cinayetin daha önce hiç görmediği acayip silahlara sahip tuhaf dövmeli üç genç tarafından işleneceğini hayatta düşünemezdi! Clary, polisi arayabileceğini biliyordu fakat ceset bir anda ortadan yok olunca ve canileri Clary'den başka kimse göremediği için durumu açıklamak pek kolay olmayacaktı!

Clary'nin onları görebilmesine çok şaşıran katiller kendilerini Gölge Avcıları olarak tanıtacaktı. Yani, dünyayı şeytanlardan arındırmaya ant içmiş gizli bir kabile!

Kitaba ulaşmak için buraya tık tık.

8. Alacakaranlık - Stephenie Meyer

8. Alacakaranlık - Stephenie Meyer

Dünyanın en sevilen modern vampirlerini tanımayanınız yoktur. Ya da şöyle bir giriş yapalım: Söz konusu, bir vampir ile bir insanın aşkı olunca bu kimin ilgisini çekmez ki? Alacakaranlık roman serisi, fantastik olduğu kadar romantizmin tüm derinliğini taşıyan hikayesiyle yazıldığı günden bu yana adından söz ettirmeye devam ediyor.

Roman türünde ilk olarak Bram Stoker’ın Dracula adlı eseriyle edebiyat dünyasına kazandırdığı vampirleri, hiç bu kadar cana yakın görmemiştiniz! Alacakaranlık’ın yaratıcısı ABD’li yazar Stephenie Meyer; serinin 2005 yılında yayımlanan ilk romanında okurlarını, doğaları gereği bir arada olması imkansız iki karakterin dillere destan aşk hikayesinin başlangıcına götürüyor.

Hikaye; olayları birinci ağızdan anlatan Bella’nın, ülkenin en kasvetli kasabalarından birine taşınmasıyla başlıyor. Yılın neredeyse her günü bulutlu ve yağmurlu olan bu yer ilk zamanlar Bella’da bir sürgün izlenimi bırakıyor. Ancak burası, sıradan yaşamın çizdiği sınırların ötesinde, dünyanın en eski efsanelerine konu olan varlıklara ev sahipliği yapıyor.

Kitaba ulaşmak için buraya tık tık.

9. Risk Mevsimi - Susan Hubbard

9. Risk Mevsimi - Susan Hubbard

Kana susamışların savaşı...

'Kesin olarak bildiğim bazı şeyler var. Yarı ölümlü, yarı vampirim. Bazıları melez diyor bana, bazıları kırma. On beş yıl önce, Saratoga Kaplıcaları, New York'ta doğdum. Ancak bu yıl 22 yaşıma girdim. Sinesteziğim, kelimeler ve sayıları çeşitli renkler ve desenlerde görmeye meyilliyim. En yakın iki arkadaşım öldürüldü. İsmim Ariella Montero ve bir sır biliyorum. Bu sırrı açıkça söylemek her şeyi bir anda değiştirecek.'

Tarikatlar baskınlık ve güç için yeni yöntemler üretirken yarı insan yarı vampir Ari, vampirizmin ve kendisinin karanlık yanıyla tanışıyor. Ancak bütün bu zorlukların ötesinde daha büyük riskler yatıyor. Ari'nin, ilk vampir Neil Cameron ile olan ilişkisi en çok güvendiği insanlarından bile saklı tutulmalı. Gerçek çok geçmeden su yüzüne çıkınca Ari, yaptıklarının bedeliyle yüzleşmek zorunda kalacak.

Kitaba ulaşmak için buraya tık tık.

10. En Karanlık Gece - Gena Showalter

10. En Karanlık Gece - Gena Showalter

Geçmişten gelen sesler tüm hayatı boyunca Ashlyn Darrow'a acı çektirmiştir. Bu kâbusa bir son vermek için Budapeşte'ye giderek doğaüstü yetenekleri olduğu söylenen adamlardan yardım istemek durumunda kalır. Ancak grubun en tehlikeli üyesi ve kendi cehenneminde tutsak olan Maddox'ın kollarına sürükleneceğinden bihaberdir.

İkisi de acılarını dindiren bu ani açlığa karşı direnemez ve karşı konulmaz bir tutkunun kıvılcımları alevlenir. Ancak her sıcak temas ve yakıcı öpücük onları yok oluşa… ve aşkın en zorlu sınavına doğru götürecektir.

Sonsuza dek lanetlenmiş olmalarına rağmen Karanlığın Efendileri karşı konulmaz bir baştan çıkarıcılığa ve akıl almaz boyutlardaki güçlere sahiptir. Gena Showalter'ın bu yeni ve inanılmaz serisini kaçırmayın…

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Arzuların Esiri - Kresley Cole

11. Arzuların Esiri - Kresley Cole

Asırların ayırdığı bir kurtadam ile vampir...

Ölüm ile yaşamın sınırlarını zorlayacak kadar kuvvetli bir tutku!

Önüne çıkan engellerle durdurulamayacak, vahşi bir kurtadam...

Vampirlerin elinde yıllar boyunca işkence görmüş olan savaşçı Lachlain MacRieve, binyıldır beklediği eşinin bir vampir olduğunu keşfedince öfkeden deliye döner. Nefreti ve öfkesi kendisini içten içe tüketirken, vampiri ya kabullenecek ya da öldürecektir.

Çılgın bir fantezinin eline düşen, büyüleyici bir vampir...

Hayatı boyunca korunaklı bir evde yaşamış olan Emmaline Troy, ailesiyle ilgili sırları gün yüzüne çıkarmak isterken, güçlü Lykae tarafından esir alınır. Ona karşı duyduğu korku ile karanlık arzular iç içe geçtikçe kafası da karışmaya başlayacaktır.

İkisini de tüketen bir arzu...

Geçmişten gelen bir düşman tekrar ortaya çıktığında, bu korkunç kötülüğün karşısında birleşip arzularını aşkla taçlandırabilecekler midir? Gururlu savaşçı dize gelebilecek midir? Narin ve güzel vampir kendisini savunabilecek midir?

Kitaba ulaşmak için buraya tık tık.

12. Kara Cadı - Nora Roberts

12. Kara Cadı - Nora Roberts

İlgisiz anne babası yüzünden Iona Sheehan, adanma ve kabul edilme özlemi duyarak büyür. Büyükannesinden her ikisini de nerede bulacağını öğrenir: yemyeşil ormanlar, göz kamaştıran göller ve efsanelerle dolu bir ülkede.

İrlanda.

Iona bir at çiftliğinde iş bulduğunda, işletmenin sahibi olan Boyle McGrath ile tanışır. Bir kovboy, bir korsan ve vahşi bir kabile savaşçısı gibi görünen Boyle, Iona'nın en büyük üç fantezisinin birleşimidir.

Iona burada kendisi için bir yuva kurabileceğini -ve bu Boyle'a sırılsıklam âşık olmak anlamına gelse de- hayatını dilediği gibi yaşayabileceğini fark eder.

Ama hiçbir şey göründüğü gibi değildir. Iona'nın ailesine yüzyıllardır musallat olan ve mağlup edilmesi gereken kadim bir kötülük vardır. Umut ve sevgi için aile ve arkadaşlar hem birbirleriyle hem de birbirleri için savaşacaklardır…

Kitaba ulaşmak için buraya tık tık.

13. Kül Prensesi - Laura Sebastian

13. Kül Prensesi - Laura Sebastian

Prenses.

Tutsak.

Kimsesiz.

İsyankar.

“Annem ateş kraliçesi’ydi. Bense kaderin bir cilvesi olarak kül prensesiyim.”

Ülkesi işgal edilip Ateş Kraliçesi olan annesi gözlerinin önünde öldürüldüğünde Theodosia henüz altı yaşındadır. Kayzer o gün Theodosia’nın ailesini, ülkesini ve ismini elinden almıştır. Theo artık esir olarak yaşayacağı yeni hayatında bir utanç gibi taşıyacağı Kül Prensesi unvanıyla anılmaktadır. On yıl boyunca kendi sarayında tutsak hayatı yaşar. Kayzer ve sarayındakilerin acımasız tacizlerine ve aşağılamalarına maruz kalır. Eskiden olduğu kızı içine gömüp yeni dünyasında güçsüz bir prenses olarak hayatını sürdürür. Ta ki bir gece, Kayzer akla hayale gelmeyecek bir şey yapana kadar. Ellerini kana bulayınca, kaybettiği tahtını bir gün geri alma umudunu da yitiren Theo için artık kurtuluş yoktur. Ancak bir silahı vardır: Zekâsı kılıçtan keskindir. Ve güç, her zaman savaş meydanında kazanılmaz. Kül Prensesi on yıl boyunca ülkesinin nasıl yağmalandığını, halkının nasıl köleleştirildiğini görmüştür. Ama bu böyle bitmeyecektir.

Kitaba ulaşmak için buraya tık tık.

14. Bitmeyecek Öykü - Michael Ende

14. Bitmeyecek Öykü - Michael Ende

“İnsanlar vardır, asla Fantazya’ya gidemezler,” dedi Bay Koreander. “Ve insanlar vardır, gidebilirler ama sonsuza kadar orada kalırlar. Sonra bir de Fantazya’ya gidip geri dönenler vardır. Senin gibi. İşte bunlar iki dünyayı da esenliğe kavuştururlar.”

NE İSTİYORSAN ONU YAP, yazıyordu sınırsız güce sahip İmparatoriçe’nin sembolünde. Ancak Bastian, bu cümlenin gerçekten ne ifade ettiğini, uzun ve zahmetli arayış sonucu öğrenecektir.

Bastian tuhaf görünümlü bir kitap sayesinde kendini, güzel fakat tehlikenin pençesindeki Fantazya diyarında bulur. Bu büyülü ülkeyi, Çocuk İmparatoriçe’ye yeni bir isim vererek sadece bir “insan” kurtarabilir. Ancak saraya giden yol ejderhalar, devler, canavarlar ve birçok büyülü yaratığın yaşadığı yerlerden geçmektedir.

Bastian maceraya atılır atılmasına… ancak dönüş yolunu bulmak o kadar kolay değildir. Fantazya’nın derinliklerine girdikçe, dile getirilemeyecek kadar kötü yaratıklarla ve kendi kalbinin gizemleriyle yüzleşecek cesareti bulması gerekecektir.

Kitaba ulaşmak için buraya tık tık.

15. Tanrıçanın Savaşı - Aimee Carter

15. Tanrıçanın Savaşı - Aimee Carter

Kate Winters ölümsüzlüğü hak etti.

Ama hayatını Ölüler Diyarı'nda, Henry ile birlikte geçirmek istiyorsa bunun uğruna savaşması gerekecek.

Bütün olanlar içerisinde, ölümsüzlüğü kazanmak en kolayı olmuştu. Kate, artık Ölüler Diyarı Kraliçesi olarak taç giymek üzere olmasına rağmen, kendisini her zamankinden çok daha yalnız hissetmektedir. Ölüler Diyarı'nın hükümdarı olan Henry'ye karşı duyduğu sevgi günden güne büyürken, Henry ona karşı gittikçe mesafeli ve gizemli davranmaya başlamıştır. Kate'in taç giyme töreninin tam ortasında, evrende kendisini öldürebilecek kadar güçlü olan tek varlık tarafından alıkonur: Titanların Kralı, Kronos.

Diğer tanrılar her birinin sonunu getirebilecek olan savaşa hazırlanırken Henry'nin Tartarus'dan kurtuluşu yalnızca Kate'in elindedir. Ama Ölüler Diyarı'nın sonsuz mağaraları içinde yolunu bulabilmesi için, geleceğini tehdit eden tek kişiden yardım talep etmelidir.

Henry'nin ilk karısı, Persephone.

Kitaba ulaşmak için buraya tık tık.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Gecenin Hikayesi Aşeka - N. G. Kabal

16. Gecenin Hikayesi Aşeka - N. G. Kabal

O en güçlü Avcı ama kalbi için kurulmuş tuzaklardan birine kapılmak üzere.

Maya Efnan kaçtığı hayatın tam ortasına düştü, anlaşmayı bozmanın bedeli tahmin ettiğinden daha ağır. Artık tamamen tek başına.

Ona ait olanı almak için ölüm emrini veren kraliçenin inine girmesi gerekiyor ama kendisini ölmek ya da öldürmek zorunda kaldığı bir arenanın ortasında buluyor. Karşısına kimin çıkacağından haberi yok, etrafı sevdikleriyle kuşatılmış halde.

Kanıyla neler yapabileceğini öğrenmişken artık hiç kimseye güvenemez ama tarafını seçmek zorunda.

Fetih Yargıcı intikam hırsı ve hayal kırıklığı ile bir çıkmazın içinde, kendisinin de kapıldığı büyük bir oyun oynuyor.

Kasabada artık herkes daha tedirgin, üzerine çöken sisten kaçmaya çalışıyor. Hava daha soğuk, orman daha karanlık ve kar bütün ayak izlerini sildi.

Bu hâlâ bir aşk hikayesi değil, bu defa tutku ateşiyle harlanmış bir intikam mücadelesi.

Kitaba ulaşmak için buraya tık tık.

17. Karanlık Ateş - Karan Marie Moning

17. Karanlık Ateş - Karan Marie Moning

Karanlıktan korkar mısınız?

Hiçbir şey göründüğü gibi değildir ve yeri geldiğinde insanlar gördüklerine de inanmamalıdır...

Güzel, akıllı ve normal biri olmak, görünürdekinin gerçeğini ortaya çıkarmaya yeter mi bilinmez ama MacKayla bu özelliklere sahip bir kadın olarak “gerçekler” için çaba sarf edecektir.

Tek amacı, diğer tüm normal insanlar gibi mutlu ve sade bir hayatı varken kardeşinin öldürülmesi ile mantıklı bir açıklama getiremediği tuhaflıklara son vermekti.

Anne ve babasına olan sadakatini çiğneyerek kardeşinin katilinin peşine düşen Mac, İrlanda’ya gider. Çıktığı yolculuk, onu hiçbir şeyin göründüğü gibi olmadığı, iyi ile kötünün aynı derecede tehlike yarattığı karanlık bir dünyaya sürükler. Kısa süre içerisinde ise daha da büyük bir meydan okumayla karşı karşıya kalır: Sahip olduğundan haberdar bile olmadığı gücünü – insanlık âleminin ötesindeki, tehlikeli Fae âlemini görebilme yeteneği – kullanmayı öğrenir ve istenilenden çok daha uzun bir süre hayatta kalmayı başarır.

Her hareketi, geçmişi olmayan ve Mac’in hayal ettiği gelecekle alay eden bir erkek olan karanlık ve gizemli Jericho tarafından gölgelenir…

18. Gece Yarısı Öpücüğü - Lara Adrian

18. Gece Yarısı Öpücüğü - Lara Adrian

Gabrielle Maxwelli'in en gizli fantezilerini gerçeğe dönüştürecek olan siyah saçlı yabancı, kalabalık gece kulübünde uzaktan onu seyrediyordu. Bir anlığına gördüğü bu adam bütün hayatını değiştirecekti. Fakat Gabrielle'in tanıt olduğu cinayet, karanlık ve ölümcül sonuçlar doğuracaktı. Asla var olduklarını bilmediği vampirlerin dünyasına girecek ve asırlardır devam eden bir savaşın ortasında kalacaktı.

Lucan Thorne kendisini, bir ölümlü olan Gabrielle'e bağlayacak ve onu, bu karanlık dünyanın kötülüklerinden korumak için her şeyini riske atacaktı.

Tutkuyla bağlanan iki aşık kaderlerine karşı bu savaşta sonuna kadar mücadele edecekti.

Kitaba ulaşmak için buraya tık tık.

19. Meleklerin Kanı - Nalini Singh

19. Meleklerin Kanı - Nalini Singh

New York Times çoksatan yazarı Nalini Singh, Lonca Avcısı serisinin bu ilk kitabında okuru güzelliğin ve kana susamışlığın hüküm sürdüğü ve meleklerin her şeyin hakimi olduğu bir dünyayla tanıştırıyor.

Tehlikeli bir yakışıklılığa sahip olan New York Başmeleği Raphael, vampir avcısı Elena Deveraux'ya bir iş teklif etmişti. Ancak Elena'nın bu sefer peşine düşmesi gereken yolunu şaşıran bir vampir değil, çok daha tehlikeli, çok daha deli bir avdı

Avının peşinde Elena bir yandan hızla tutkunun eşiğine sürüklenirken, bir yandan da hayatı için mücadele ediyordu ve hayatını kurtarsa bile Raphael'in baştan çıkaran dokunuşlarına yenik düşmesi kaçınılmazdı. Çünkü başmeleklerin oyunu söz konusu olduğunda ölümlülerin hiç şansı yoktu...

Kitaba ulaşmak için buraya tık tık.

20. Bir İz Bırak - Veronica Roth

20. Bir İz Bırak - Veronica Roth

Zalim biri olduğumu düşünüyorsun, çünkü sana öyle söylendi,” dedim. “Peki, senin hakkında benim duyduklarıma ne demeli? Derin dedikleri kadar ince mi? Ölümüne ödlek ve budala mısın?

“Sen bir Noavck’sin,” dedi inatla, kollarını göğsünde kavuşturarak.

“Zalimlik senin kanında var.”

“Damarlarımda akan kanı ben seçmedim,” diye yanıtladım.

“Tıpkı senin de kaderini seçmediğin gibi. Sen ve ben, ikimi/ de ne olmak için yaratıldıysak, o kişiler olduk.”

Şiddetin ve zulmün hüküm sürdüğü bir gezegende, herkesin bir kaderle ayrıcalıklı kılındığı bir galakside, herkese bir akımarmağanı bahşediliyordu ve bu, geleceği şekillendirecek, kişiye özel bir güçtü. İnsanların çoğu için bu akım-armağanlar birer lütufken, Akos ve Cyra içinse durum farklıydı; armağanları, onları başkaları tarafından kontrol edilebilir kılıyordu. Armağanlarının, kaderlerinin ve yaşamlarının kontrolünü ellerine geçirerek galaksideki güç dengesini değiştirebilecekler miydi? Akımdan beslenen bir galakside, herkese bir armağan düşüyor.

Cyra, Shotet halkını yöneten zalim bir hükümdarın kardeşiydi. Cyra’nın akım armağanı ona acı ve güç veriyor ve ağabeyi, bu armağanı, düşmanlarına işkence etmek için kullanıyordu. Ama Cyra, ağabeyinin elinde bir bıçak olmaktan çok daha fazlasıydı. Sağlamdı, hızlıydı ve ağabeyinin sandığından çok daha zekiydi.

Akos, buzlarla kaplı ve barışçıl ulus gezegen Thuve’li bir çiftçi ile kâhinin oğluydu. Sıra dışı akım-armağanı tarafından korunan Akos, ailesine sınırsız bir sadakat besliyordu. Akos ve kardeşi, düşman Shotet askerleri tarafından esir alınınca, Akos, ağabeyini oradan canlı olarak çıkarmak için elinden geleni yapacaktı. Ne pahasına olursa olsun. Derken Akos, birden Cyra’nın dünyasına girdi. Ülkeleri ve aileleri arasındaki düşmanlık aşılamaz görünüyordu. Hayatta kalmak için birbirlerine yardım mı edeceklerdi, yoksa birbirlerini yok mu edeceklerdi?

Kitaba ulaşmak için buraya tık tık.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
2
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın