Görüş Bildir
Haberler
Apple'dan Süpriz İşe Alım!

Apple'dan Süpriz İşe Alım!

Ümit Kılçık Kaya
06.09.2014 - 19:24 Son Güncelleme: 06.09.2014 - 22:00

Apple'dan Süpriz İşe Alım!

Farklılık, tasarım, dizayn gibi konularda ünlenen teknoloji devi Apple , süpriz bir şekilde dizayn başkan yardımcısı işe aldı. İşe alınan isim ise Marc Newson . Peki kim bu Marc Newson ? Endüstri tasarımcısı olarak bilinen; araba, bisiklet, mobilya, saat gibi ürünler tasarlayan dünyaca ünlü Marc Newson peki neden işe alındı ?

Steve Jobs öldükten sonra şirketin yaratıcılık konusunda eksik kaldığı için şirket içerisinde çatlak sesler çıktığını duymayan kalmadı. Apple ‘ın başına geçen Tim Cook sadece bir yönetici. Cook ürün tasarlama veya yeni yaratıcı fikirler bulma konusunda Jobs ‘ın biraz gerisinde kaldı. Bunun da farkında olacak ki dünyaca ünlü tasarımcı Marc Newson ‘ı dizayn başkan yardımcısı olarak işe aldı.

Peki bu işe alım Apple ‘ın işine yarar mı ? Marc Newson ‘ın CV’sine baktığımızda bunun cevabı kesinlikle evet! Yüzlerce ödül almış, yaptığı tasarımlar her kesim tarafından beğenilmiş bir tasarımcının Apple markası altında çıkaracağı ürünün yok satacağını ön görebiliriz. Bu zamana kadar Apple ‘ın çok fazla yenilik yapmamasına rağmen (özellikle iPhone ) satış rakamlarının arttığını düşünürsek; Newson ‘ın satışları daha yukarı çekeceğini düşünmek yanlış olmaz.

Kaynak: http://www.teknoturko.com/2014/09/06/...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın