Görüş Bildir
Haberler
Antalya'nın Maldivleri'nde Tehlike Çanları: Suluada, Kirlilik Tehlikesiyle Karşı Karşıya!

Antalya'nın Maldivleri'nde Tehlike Çanları: Suluada, Kirlilik Tehlikesiyle Karşı Karşıya!

Yüksel Venedik
17.07.2019 - 15:35 Son Güncelleme: 18.07.2019 - 13:41

Beyaz kumu ve pırıl pırıl suyu ile Antalya'nın en gözde bölgelerinden olan Suluada, kirlilik tehlikesiyle karşı karşıya. Akademisyenler, yaz döneminde günlük 2 bine yakın turistin adım attığı Suluada'nın özel saha ilan edilmesini istiyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Su altı mağaralarıyla bir doğal cennet

Su altı mağaralarıyla bir doğal cennet

Antalya'nın Kumluca ilçesinde, kıyıdan 2 kilometre uzaklıkta bulunan Suluada, beyaz kumları ve su altı mağaraları ile adeta bir cennet. Ancak her yıl binlerce turist ağırlayan Suluada'nın, kirlenme tehlikesi ile karşı karşıya olduğu belirtildi.

'Akdeniz fokunun en çok uğradığı yer'

'Akdeniz fokunun en çok uğradığı yer'

Adanın özel koruma bölgesi ilan edilmesi gerektiğini söyleyen Akdeniz Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi'nden öğretim üyesi Prof. Dr. Mehmet Gökoğlu şunları söyledi:

''Bu bölgenin en büyük özelliklerinden biri de Akdeniz fokunun en çok uğradığı alanlardan biri olması. Özel bir alan ve özel koruma sahası olması gerekiyor. Çok bakir bir bölge ve iyi korumak lazım. Ancak yaz döneminde bölgeye her gün yüzlerce ziyaretçi geliyor. Önlem alınmalı''

'Kumun rengi bile değişmiş'

'Kumun rengi bile değişmiş'

Börtü Böcek Doğa Grubu’nun lideri dağcı rehber Cuma Gök, yaz döneminde Adrasan’dan 70 civarında, Kemer’den ise 30 civarında teknenin bölgeye turist getirdiğine dikkat çekti. Gök, “Bu teknelerle gelen turistleri hesaplayınca günde neredeyse 2 bine yakın ziyaretçi geliyor. Sahil artık kirlenmiş. Kumun rengi bile değişmiş. Çok üzücü. Suluada adeta bir cennet ama koruma yetersiz' diye konuştu.

Biyoçeşitlilik açısından çok zengin

Biyoçeşitlilik açısından çok zengin

Adı tatlı su kaynağından gelen ve çağlar boyu balıkçıların tatlı su temin ettiği Suluada, volkanik Torosların yan tarafında deniz içinde bir dağ silsilesi şeklinde yükselirken, doğal resif bölgesi olması dolayısıyla biyoçeşitlilik açısından oldukça zengin bir bölge. 

Suluada’nın çevresinde çok sayıda sualtı mağarası bulunuyor. Kuş ve deniz canlıları için önemli bir yaşam alanı olan adanın beyaz kum ve çakıldan oluşan sahili ise dünyaca ünlü tatil cenneti Maldivler’i hatırlatıyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
200
136
34
6
2
2
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Bruce Wayne

Bizim milletten bir b*k olmaz. Medeniyetten çok uzak bir yer oldu Türkiye. Midem bulanıyor ciddi anlamda.

Lestat

Lafa gelince "taşına topraana ölürüm" icraata gelince o taşın toprağın anasını yine siz s*kiyorsunuz. Saygılar.

alper arslan

Türkler mi yapmış? Hem de Antalya'da?

Ecem Acıpınar

Gecen birisine neden copu yere attigini sordum ve bana zaten toplayan var dedi. Uzun ama saglam bir cozum ise cocuklarimizi bu konuda egitmek; simdi yapilmas... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

Ahh be arkadaşım keşke herkes senin gibi iyi niyetli olsa güzel düşünceli olsa, iyi ki yere çöp atan ayı sana, sanane ulan diye girişmemiş, Japonya'da mesela... Devamını Gör