Görüş Bildir
Haberler
Antalya'da Denizin Yeşermesinin Nedeni Bulundu

Antalya'da Denizin Yeşermesinin Nedeni Bulundu

Onedio Medya
17.09.2014 - 15:41 Son Güncelleme: 17.09.2014 - 22:35

Antalya'da Denizin Yeşermesinin Nedeni Bulundu

Akdeniz Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Gökoğlu, dün öğle saatlerinde Konyaaltı Sahili'nin bazı bölümlerinin renginin değişmesiyle ilgili basın toplantısı düzenledi.

Deniz suyunu tahlil etmediklerini, fakat gördüğü kadarıyla sudaki yeşermenin fitoplankton çoğalmasından kaynaklandığını düşündüğünü belirten Gökoğlu, 'Bunlar çok küçük canlılardır, besin zincirinin en alt halkasıdır. Su sıcaklığı uygunsa bunlar çok hızlı bir şekilde çoğalır ve rengi değiştirir' dedi. Belek ve Konyaaltı bölgesinde denize dökülen çok fazla dere veya çay olduğunu kaydeden Gökoğlu, bazen çayların önünün kapandığını, içeride çoğalan suyun birden boşalmasıyla denizde alg patlaması olduğunu söyledi.

İnsan sağlığını tehdit edecek bir durum olmadığını, olsaydı bölgede çok fazla balık ölümü olacağını ifade eden Gökoğlu, şöyle konuştu:

'Gördüğüm kadarıyla dün yaşanan olay fitoplankton çoğalması, yani alg patlaması. Bu zaman zaman denizlerde yaşanan bir durum. Bölgedeki tatlı suların etkisi olabilir. Denize dökülen çayların ağzı bazen kapanır. İçeride su şişer ve birden boşalır. Bu sırada çok fazla besleyici element deniz suyuna karışır.

Sularda girdi çok fazla, besleyici element çok fazla. Bu besin girdisi, karasal, evsel ve tarımsal kaynaklı olabilir. Bu nedenle sularda alg çoğalması oluyor. Akıntıyla ve rüzgarla Konyaaltı'na sürüklenip rengi değiştirmiş. Bazen suyun kızardığını, bazen karardığını bazen de yeşile dönüştüğünü görebilirsiniz.

Korkacak bir durum yok, biz yıllardır Konyaaltı'nda dalış yapıyoruz, bu dalışlarımızda zaman zaman bu durumla karşılaşıyoruz.'

Kaynak: http://www.cnnturk.com/haber/turkiye/...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0