Görüş Bildir
Haberler
Fırat Anlı, Ayla Akat Ata ve Gültan Kışanak Tutuklandı

etiket Fırat Anlı, Ayla Akat Ata ve Gültan Kışanak Tutuklandı

Onedio Medya
30.10.2016 - 17:30 Son Güncelleme: 31.10.2016 - 00:48

Terör soruşturması kapsamında gözaltına alınan ve mahkemeye sevk edilen Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak tutuklandı. Eş Başkan Fırat Anlı ile eski BDP Batman milletvekili Ayla Akat Ata'nın da tutuklanmasına karar verildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Fırat Anlı, Ayla Akat Ata, Gültan Kışanak

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca 5 gün önce 'silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak ile 'devletin egemenliği altındaki topraklardan bir kısmını devlet idaresinden ayırmaya yönelik' suçtan dolayı yakalanan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Fırat Anlı'nın emniyetteki işlemleri tamamlandı.

AA ve DHA'nın haberine göre yoğun güvenlik önlemi altında adliye binasına getirilen ve savcılıkta ifadeleri alınan Kışanak ile Anlı, tutuklama talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi.

Hakimlik, Gültan Kışanak'ın tutuklanmasına karar verdi.

Fırat Anlı ile BDP Batman milletvekili Ayla Akat Ata da tutuklandı.

Kışanak 25 Ekim'de Diyarbakır Havalimanında, DBP Meclis Üyesi Fırat Anlı ise adresinde gözaltına alınmıştı.

HDP Merkez Yürütme Kurulu'ndan açıklama

HDP Merkez Yürütme Kurulu'ndan açıklama

HDP Merkez Yürütme Kurulu'ndan yapılan açıklamada, tutuklamaların siyasi ve hukuksuz olduğu ifade edilerek şöyle denildi:

'Diyarbakır halkının siyasi iradesi yok sayıldı. Yüz binlerce insanın oy vererek seçtiği Eşbaşkanlar Gültan Kışanak, Fırat Anlı ve KJA Dönem Sözcüsü Ayla Akat Ata mesnetsiz ve uydurma iddialarla tutuklandı.

Erdoğan-AKP iktidarı Kürt halkının siyasi iradesine yönelik bu düşmanca tutumuyla demokratik siyasetin ve demokratik muhalefetin tasfiyesini hedefliyor.

İktidar, Kürt halkı açısından sembolik ve tarihi bir değeri ve anlamı olan bir kentin seçilmiş iradesini çiğnemekten çekinmeyeceği mesajını verdi. Bu tarihsel bir yanlıştır. Bu yanlışın vebali Erdoğan-AKP iktidarındadır. Ne Kürt halkı ve siyasal hareketi, ne de Türkiye’nin demokrasi ve barış güçleri bu hukuksuzluklara, baskılara ve zulme boyun eğmeyecek ve diz çökmeyecek...'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
656
227
170
81
48
31
12
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Mehmet Cepik

"Hep ayni seyi deneyerek, farkli sonuc almayi beklemek aptalliktir"...Yillardir askeri yöntemlerle bitürlü cözülemeyen sorunu, yine ayni yöntemlerle cözmeyi ... Devamını Gör

Vedat Gülmez

Hay gönlüne sağlık kardes ama su anlattıklarını gelde güzel ülkemin cıkarcı ve bir okadarda cahil insanlarına anlat keşke anlasalar fakir öleceki biri zengin... Devamını Gör

M

o zaman dans ...

No Name

Çok iyi olmuş bir diyarbakırlı olarak bunların bize yaptıkları yetti yani diyarbakırlıları terörist dağdan inen maganda olarak yanstıyolar buraya gelenlerin ... Devamını Gör

Darkwins

Senin kim olduğunu memleketin değil fikirlerin belirler..