Görüş Bildir
Haberler
Animasyon Dizi ve Filmlerin Gelişim Çağındaki Çocuklara 10 Faydası

Animasyon Dizi ve Filmlerin Gelişim Çağındaki Çocuklara 10 Faydası

Radlands
18.08.2022 - 16:40

Animasyon dizi ve filmler her ne kadar küçük büyük demeden herkes tarafından severek takip edilse de buna rağmen bazı ebeveynler tarafından temkinli yaklaşılmaktadır. Gelin bu yazıda hep beraber neden endişeleri bir kenara bırakıp çocuklarımıza animasyon izletmeliyiz, bakalım...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Öğrenmeye erken yaşta başlatırlar!

Şekil, sayı ve renkleri öğreten eğitici animasyon yapımları, çocuklara eğlenceli sahneler izletirken etkileşimli bir şekilde temel şeyleri de öğretebilir, Böylece öğrenmeyi zevkli bir aktivite haline getirir.

2. Bilişsel gelişimlerini desteklerler!

Animasyonlar sayesinde çocuğun mantık ve muhakeme yeteneği, görsel ve işitsel işleme yetenekleri gelişir. Dikkatini toplama yeteneklerini geliştirmeye yardımcı olur.

3. Dil gelişimine yardımcı olurlar!

Farklı dillerde yapılmış animasyon yapımları ile çocukların farklı dillere aşinalığı artar. Bunun yanında kendi dillerindeki yapımlar sayesinde de telaffuzlarını ve konuşma tarzlarını geliştirebilirler.

4. Yaratıcılığı artırırlar!

Çocuklar belirli animasyon dizi ve filmlerden esinlenerek yeni fikirler bulabilir ve yine izlediklerinden yola çıkarak yeni hikayeler ya da kendilerine ait eğlenceli sanat eserleri üretebilirler.

5. Kahkahaları artırır ve stresi azaltır!

Çocuklar animasyon yapımları eğlenceli bulurlar ve çizgi film karakterlerinin tuhaflıklarına genellikle yüksek sesle gülerler. Kahkaha iyi bir stres giderici ve güven oluşturucudur. Ve unutmayın ki gülmek bağışıklığı güçlendirir!

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Ders materyali olarak kullanılırlar!

Animasyon yapımların kimi birçok sınıfta ders materyali için eğitici bir tamamlayıcıdır ve bazı durumlarda tarihsel olarak dahi eğitim değeri sağlayabilirler.

7. Farklı konularda bilgi sahibi olunmasını sağlarlar!

Animasyonlar, çocuklara yerel gelenekler, tarih ve mitoloji hakkında bilgi vermenin harika bir yoludur.  Bu yolla çocuklara nezaket ve merhamet öğretebilir.

8. Sosyal yetenekleri geliştirirler!

Animasyon yapımda sosyal bir çevreye tanık olan çocuk, sosyal hayatta da nasıl hareket edeceğini yine buradan öğrenir. Dizi ve filmlerdeki güzel dostluklar, gerçek sevgiler çocuklarımızı iyileştirir ve eğitir...

9. Problem çözme yeteneğini geliştirirler.

Genelde animasyon film ve dizilerde bir problemi çözmeye yönelik senaryo oluşturulur. Bir sorunun nasıl ele alınıp çözüleceğini gören çocuk bu şekilde problem çözme yeteneğini geliştirir.

10. Özgüveni artırırlar!

Animasyon dizi ve filmlerde karakterlerin cesur yönlerini gören gelişim çağındaki çocuklar onlar gibi olmak ister ve kendilerine olan güvenleri de artar.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
23
18
12
9
7
5
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın