Görüş Bildir
Haberler
Altaylı, Metropoll'ü 'Algı Yönetmekle' Suçladı, Sencar'dan 'Baltayı Taşa Vurdun' Yanıtı Geldi

Altaylı, Metropoll'ü 'Algı Yönetmekle' Suçladı, Sencar'dan 'Baltayı Taşa Vurdun' Yanıtı Geldi

Emre Ordu
19.10.2022 - 19:32 Son Güncelleme: 19.10.2022 - 19:41

Gazeteci Fatih Altaylı Metropoll araştırma şirketinin sahibi Özer Sencar'ı 'masa başı anket yapmak' ve 'algı yönetmekle' suçladı. Altaylı, Özer Sencar'ı güvenilir bulmadığı için programına hiç davet etmediğini söylerken, Sencar'dan bu ifadelere yalanlama geldi. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Habertürk yazarı Fatih Altaylı bugünkü yazısında Metropoll araştırma şirketini ve sahibi Özer Sencar'ı eleştirdi.

Habertürk yazarı Fatih Altaylı bugünkü yazısında Metropoll araştırma şirketini ve sahibi Özer Sencar'ı eleştirdi.

Metropoll'ün peş peşe çok sayıda kamuoyu araştırması yayımladığına dikkat çeken Altaylı 'Sencar’ın anket sonucu açıklamalarına bakınca 'Bu şirketin en az 2000 anketörü var ve bunlar her gün sokakta anket yapıyorlar' diye düşünüyor insan. Dünyanın en büyük ve yaygın anket şirketleri bile bu kadar düzenli ve geniş anket yapamazlar' dedi. 

'Bana sorarsanız ortada Metropoll’un yaptığı bir anket falan yok' diyen Altaylı 'Masa başı siyaset mühendisliğini 'anketçilik' olarak sunuyor. Kendi fikirlerini 'anket sonucu' diye pazarlıyor. Günlük köşe yazılarını 'anket süsü' olarak bize iteliyor. Hiç kimse bu kadar detaylı, bu kadar sofistike, bu kadar incelikli sorularla oluşturulmuş anketleri bu kadar sık ve bu kadar düzenli biçimde yapamaz. Çok açık ki, Özer Sencar tamamen siyasi mühendislik yapıyor, algı oluşturmak için 'araştırma şirketi' adını kullanıyor' ifadelerini kullandı.

"En ufak bir güvenirliği yok"

"En ufak bir güvenirliği yok"

Altaylı, Sencar'a yönelik eleştirilerini şöyle sürdürdü:

'Bana sorarsanız kendisinden ve şirketinden mümkün olduğunca uzak durmak, yayınladığı 'sözde anketleri' asla ciddiye almamak, hatta bunlardan bahsetmemek bile lazım. En ufak bir güvenilirliği yok. Araştırma adı arasına saklanmış son derece profesyonel bir siyaset mühendisi.

Muhtemelen aslında matematikçi ya da istatistikçi olmadığı ve ziraatçı olduğu için, ne ekerse ne biçeceğini iyi biliyor. Tarlayı kendi yüksek verimine uygun biçimde sürüyor.

Ha şimdi bazıları 'Adam artık AK Parti’ye yanaştı diye bunu yazıyorsun' diyecektir. Bunu diyenlere yanıtım şu olur. En en muhalif olduğu dönemde ben bu zatı Teke Tek’e çıkarmadım, referans almadım. Çünkü hiçbir zaman güvenemedim. Şimdi bu yazıyı okuyunca bana bir sürü sözde belge ve evrak gönderir. Oysa ben ona 'Kılıfın yok' demiyorum ki, 'Minare nerede' diyorum.'

"Fatih Altaylı baltasını taşa vurdu"

"Fatih Altaylı baltasını taşa vurdu"
İçeriğin Devamı Aşağıda

Özer Sencar, Fatih Altaylı'nı suçlamalarına sosyal medya hesabından yanıt verdi. Sencar 'Fatih Altaylı baltasını taşa vurdu. Kendisi adına iki kez arandım ve programına davet edilmiştim son bir yılda ve kabul etmemiştim. Bu günlerde birilerini çok rahatsız etmişiz anlaşılan' dedi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
8
7
2
2
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
omer ali

sıfatına sıçtığım tipine bak ne bok olduğunu anlarsın zaten

güney Bati

Anketler elbet önemli ama her ankete güvenilmez 😂