Görüş Bildir
Haberler
Almanya'dan, Türkiye'nin Bir Suçlu İçin Yaptığı İade Talebine 'Ülkede Hukukun Üstünlüğü Zedelendi' Diyerek Ret

Almanya'dan, Türkiye'nin Bir Suçlu İçin Yaptığı İade Talebine 'Ülkede Hukukun Üstünlüğü Zedelendi' Diyerek Ret

Ulaş
14.04.2021 - 16:38

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, TELE1 kanalında katıldığı programda, Türkiye'nin Almanya'daki bir suçlunun iadesi için yaptığı talebin, Berlin Federal Mahkemesi tarafından 'Türkiye’de hukukun üstünlüğü ilkeleri zedelendiği' gerekçesiyle kabul edilmediğini söyledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Başarır, Ordu 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nin uyuşturucu ticaretinden yargılanan ve Berlin’de bulunan bir suçlunun iadesini istediğini fakat Berlin Federal Mahkemesi’nin Adalet Bakanlığı’na “Türkiye’de hukukun üstünlüğü ilkeleri, son dönemlerde ciddi anlamlarda zedelendiği için bu suçluyu iade edemeyiz” cevabını aldığını belirtti.

'Kabul etmiş oldu...'

'Kabul etmiş oldu...'

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'ün Almanya'dan gelen yazısı kabul etmemesi gerektiğini beliten Başarı şöyle devam etti:

'Berlin’den ‘Türkiye’de hukukun üstünlüğü ilkeleri, son dönemlerde ciddi anlamlarda zedelendiği için bu suçluyu iade edemeyiz’ diye yanıt geliyor. Peki bakan ne yapıyor? Bu yazıyı alıp mahkemeye yolluyor. Bunu yapan Adalet Bakanı. Eğer Türkiye’de hukuk, adalet ve yargı bir yerde dursaydı. Bu ülkenin Adalet Bakanlığı derhal, Dışişleri Bakanlığı ile bir yazı yazıp, Berlin’e yollardı. ‘Hadi oradan burası bir hukuk devleti!’ derdi. Peki bakan ne yaptı? Yazıyı aldı ve bir üst yazıyla 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ne yolladı. Yani kabul etti.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
48
20
4
4
3
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Caner Bey

Buradan Alamanya'ya sesleniyorum yanlış konuşmuşlar, ilkeler zedelendiği filan söylemişler ama yanlış hukuk mu kaldı ki zedelensin bildiğin a.. koydular :)

Pasif Kullanıcı

paralar nerde diye twet atıp siyasi sığınma talep etsek kabul olur o zaman:)

Mr.Hate

Guguktur o, hukuk olsa zaten ülke bu gün bu halde olmazdı.