Görüş Bildir
Haberler
Almanya'da Üç Parti Koalisyon Anlaşmasına Vardı

Almanya'da Üç Parti Koalisyon Anlaşmasına Vardı

Almanya'da Sosyal Demokrat Parti, Yeşiller Partisi ve Hür Demokrat Parti'nin oluşturacağı yeni koalisyon hükümetinin programı ana hatlarıyla belli oldu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sosyal Demokrat Parti'nin (SPD) başbakan olması beklenen adayı Olaf Scholz, Yeşiller Partisi'nin eş başkanları Robert Habeck ve Annalena Baerbock, Hür Demokrat Parti (FDP) lideri Christian Lindner ve Hür Demokrat Parti (FDP) Genel Sekreteri Volker Wissing

16 yıldır başbakan olan Angela Merkel'in yerine göreve gelecek olan Olaf Scholz, Almanya ekonomisini 'yeşil prensiplerle' yeniden düzenlemeyi hedefleyeceklerini söyledi.

Scholz'u başbakanlığa aday gösteren Sosyal Demokrat Parti, Eylül ayında yapılan genel seçimde ilk sırada yer almıştı.

Üç parti arasındaki koalisyon görüşmeleri iki ay sürdü.

Hedef 2030'da kömür tüketimini sıfırlamak

Hedef 2030'da kömür tüketimini sıfırlamak

Koalisyon protokolünün önemli kısmını, iklim değişikliği ile mücadele konusunda atılacak adımlar oluşturuyor.

Üç parti kömür tüketimini aşamalı olarak azaltarak, planlanandan 8 yıl erken, 2030 yılı itibarıyla sıfırlamayı hedefliyor.

Yeni hükümet ayrıca Almanya topraklarının yüzde 2'sini rüzgar enerjisi üretimi için kullanmayı, ayrıca hidrojene dayalı enerji üretimine de odaklanmayı amaçlıyor.

Almanya'nın 2030 itibarıyla toplam elektrik tüketiminin yüzde 80'inin yenilenebilir enerjiden elde edilmesi de hedeflere eklendi.

Üç parti Almanya'da saatlik asgari ücreti 12 euro'ya çıkaracak.

Yeni hükümetin planları arasında lisans verilecek dükkanlarda kenevirin yasal olarak satılması, bu uyuşturucu maddenin kalitesinin ve dağıtımının kontrol altına alınması da var.

Koalisyon protokolünün ve programın ana hatlarının kesinleşmeden önce üç partinin üyeleri tarafından onaylanması gerekiyor. Avrupa'nın en büyük ekonomisi olan Almanya'nın izleyeceği ekonomi politikaları ülkenin bütün komşularını ve Avrupa Birliği'ni de yakından ilgilendiriyor.

BBC Türkçe

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
26
13
2
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Halil Değerli

Demokrasi ve uzlaşmanın gözünü seveyim... .... 🤪🤪🤪