Görüş Bildir
Haberler
AKP'li Elitaş'tan 'Lebaleb Kongre' Savunması: 'Yapılması Gerekiyordu, Yaptık'

AKP'li Elitaş'tan 'Lebaleb Kongre' Savunması: 'Yapılması Gerekiyordu, Yaptık'

AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş pandemi yasaklarına rağmen yapılan AKP kongreleri için 'O günkü şartta yapılması gerekiyordu onu yaptık' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş Habertürk TV'de gazeteciler Muharrem Sarıkaya ve Serap Belet'in sorularını yanıtladı. 

Elitaş, salgın tedbirleri hiçe sayılarak yapılan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'lebaleb' ifadesiyle hatırlanan AKP kongrelerine ilişkin şunları söyledi:

"Salgında iyiye gidiş görmüştük"

"Salgında iyiye gidiş görmüştük"

'Eskiden üç dört günlük kuluçka süresindeki yayılma hızı şu anda çok hızlı bir hale geldi. Çok yüksek olduğu dediğimizde yüzde 20'lere yaklaşmıştı. Şimdi 300 bin test yapıyor, 40 bin vaka sayısı çıkıyor. Aynı oran devam ediyor. Test sayısı çoğaldığı için vaka sayısı da çok çıkıyor. Şu anda demek ki 500 civarında taşıyıcı insan var. Onun için kapanmaya ihtiyacımız var. Kongreleri yaparken salgında iyiye doğru gidiş şeklinde görmüştük süreci. Kongreler öncesinde test yaptırdık. Salgında etkisi ne kadar oldu? Eleştirilebilirler. O günkü şartta yapılması gerekiyordu onu yaptık.'

Salgında yapılan kongreleri AKP'liler de desteklemiyor

MetroPOLL Araştırma’nın anketine göre toplumun yüzde 79’u pandemide kongre yapılmasını doğru bulmadığını belirtti. 

AKP seçmeninin yüzde 68.4'ünün, ittifak ortağı MHP seçmeninin ise yüzde 77.4'ünün 'lebaleb kongreleri' doğru bulmadığını söylemesi dikkat çekti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
187
106
25
9
5
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Kal El

Adamlarda utanma arlanma kalmamis artik, bu gamsiz ..cocuklari tam partisini bulmus.

Yunus Emre Can

Pişkin bir açıklama. İnsan hayret ediyor.

demet s.

Eleştirilebilir mi??? Haşa ve kella, kimin haddine düşmüş cumhurbaşkanamızın kararını eleştirmek... hele bir denesinler hemen hakaretten soruşturma açarız, g... Devamını Gör