Görüş Bildir
Haberler
AKP'li Atay Uslu: 'Türkiye'de Yaşayan 3 Milyon 657 Bin Suriyeliye Maaş Verilmiyor, Yardım Yapılıyor'

etiket AKP'li Atay Uslu: 'Türkiye'de Yaşayan 3 Milyon 657 Bin Suriyeliye Maaş Verilmiyor, Yardım Yapılıyor'

Batuhan
26.06.2019 - 19:51

Göç ve Uyum Alt Komisyonu Başkanı AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, Türkiye'de yaklaşık 3 milyon 657 bin Suriyelinin yaşadığını açıkladı. Suriyelilere maaş verilmediğini, hayatlarını idame ettirmeleri için yardım yapıldığını söyleyen Uslu, 'Suriyelilerin suç işlediği iddiası tamamen bir efsaneden ibaret' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

AA'da yer alan habere göre, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu bünyesinde kurulan Göç ve Uyum Alt Komisyonu, AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu başkanlığında toplandı.

"Suriyelilerin suç işlediği iddiası tamamen bir efsaneden ibaret"

"Suriyelilerin suç işlediği iddiası tamamen bir efsaneden ibaret"

Komisyonda konuşan Uslu, Türkiye'de yaşayan Suriyelilerle ilgili toplumdaki tartışmalara değindi.

Uslu, Türkiye'de bulunan Suriyelilere maaş verilmediğini söyleyerek, 'Hayatlarını idame ettirmeleri için yardım yapılıyor. Sığınmacıların ve Suriyelilerin suç işlediği iddiası tamamen bir efsaneden ibaret ve gerçekleri yansıtmıyor. İşlenen tüm suçların yüzde 3'ünün Suriyeliler tarafından işlendiğini gördük. Türkiye'de geçici koruma statüsünde yaklaşık 3 milyon 657 bin Suriyeli yaşıyor. Bunlara insani ve adalet duygusu temelinde yaklaşıyoruz. Göç isteğe bağlı bir durum değil. Savaştan kaçan sığınmacılar büyük bir travma yaşıyor. Türkiye'de 1 milyonun üzerinde Suriyeli çocuk var' diye konuştu.

"Belediyelerin plaj yasaklama gibi bir yetkileri yok"

"Belediyelerin plaj yasaklama gibi bir yetkileri yok"

CHP’li belediyelerin, Suriyelilerin plaja girmesini yasaklamaya varan kararlar aldığını anımsatan Uslu, “Geçmişte de ABD’de siyahilerin otobüslere binmesini yasakladılar. Her iki karar arasında fark yok. Bu faşizmdir, ırkçılıktır. Belediyelerin böyle bir karar alma yetkileri de yok. Bu konuların üzerine gidilmesi gerekir. Kullanılan dil ırkçı bir dil. Ne bize ne tarihimize ne de medeniyetimize yakışıyor” değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
548
368
29
11
10
4
4
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Fatih Öztürk

ulan kendi vatandaşını kollamayan tek hükümet bizimki herhalde

DoctorWhat

bunlara vatandaşlık verip bizi kovacaklar herhalde, yeni halkları da onlara minnettar olduğu için zibilyon yıl başta tutacak bizimkileri

Gözde Çetin

karını o plaja gondersene amk göt yalaması...

Utku Yıldırım

Evet maaş olması için çalışıyo olmaları gerekiyo