Görüş Bildir
Haberler
AKP'den Kürtçe Afiş

AKP'den Kürtçe Afiş

ahmet yenilmez
23.02.2014 - 21:51 Son Güncelleme: 24.02.2014 - 00:13

Ak Parti'den Kürtçe seçim afişi

'Demokratikleşme Paketi' kapsamında seçimlerde her türlü propagandanın Türkçe'nin yanı sıra farklı dil ve lehçelerde de yapılmasının serbest bırakılmasına ilişkin hazırlık sürerken Diyarbakır'da AK Parti Belediye Başkan adayları kentin birçok noktasına Kürtçe yazılı propaganda pankartları astı.

AK Parti İl Binası önündeki kaldırılan Türkçe pankartların yerine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğraflarının yanı sıra Türkçe ve Kürtçe yazıların yer aldığı pankartlar asıldı.

SEÇİME YÖNELİK KÜRTÇE PANKARTLAR

Diyarbakır'da büyükşehir başta olmak üzere ilçe belediyelerinin önemli bölümünü elinde bulunduran BDP ile yarışan AK Parti, yoğun propaganda çalışmalarını arttırdı. BDP'li Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi kentteki bütün bilboardlara yaptıkları çalışmaları Kürtçe ve Türkçe 'Söz verdik, sözümüzü yerine getirdik', 'Söz verdik, birlikte çalıştık ve başardık' yazılı pankartlarla duyururken, AK Parti adayları da, seçime yönelik Kürtçe afiş ve pankartlar astı.

ŞEHRİN BİR ÇOK YERİNE ASILDI

AK Parti, Diyarbakır Milletvekili ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Galip Ensarioğlu'nun fotoğrafının yer aldığ, 'Diyarbakır artık değişim istiyor' anlamına gelen Kürtçe 'Amed (Diyarbakır) Edi Guhertin Dixwaze' yazılı pankartı kentin merkezi durumundaki merkez Yenişehir İlçesindeki Valilik binasının karşısındaki bir binaya astı. Ayrıca Yenişehir Ak Parti Belediye Başkan Adayı Sebgetullah Seydaoğlu'nun fotoğrafının yer aldığı Türkçe 'Barışı hizmetle süsleyeceğiz' anlamına gelen Kürtçe 'Eme Aşitiye bi xizmete Bixemilinin' yazılı Kürtçe pankart da aynı caddeye asıldı.

Kaynak: http://hurhaber.com/ak-parti-den-kurt...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0