Görüş Bildir
Haberler
Akaryakıt İstasyonlarında 'Self Servis' Uygulaması Başladı: 'Kendi Yakıtını Alanlara İndirim Var'

etiket Akaryakıt İstasyonlarında 'Self Servis' Uygulaması Başladı: 'Kendi Yakıtını Alanlara İndirim Var'

Emre Ordu
30.01.2019 - 19:39 Son Güncelleme: 01.02.2019 - 08:31

Dünyanın pek çok bölgesinde uzun yıllardır kullanılan benzin istasyonlarında 'self servis' yakıt alımı uygulaması artık Türkiye'de de var. Uygulamayı hayata geçiren Aytemiz firması oldu. Firmanın Genel Müdürü Ahmet Eke, uygulamanın şu anda 30 istasyonda olduğunu, bir ay sonra bu sayının 100 istasyona ulaşmasını hedeflediklerini dile getirdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

DHA'nın aktardığına göre, Aytemiz, ‘self servis’ yakıt alım hizmetini tüketicileri ile buluşturdu. Türkiye’de ilk defa uygulanacak olan bu sistem ile tüketicilerin, kendi araçlarına yakıtlarını tamamen kendilerinin doldurmasına olanak sağlanıyor.

"Karşınızda sizinle iletişim kurabilen bir makine var"

"Karşınızda sizinle iletişim kurabilen bir makine var"

Başta ABD ve Avrupa olmak üzere, gelişmiş tüm ülkeler tarafından uzun yıllardır akaryakıt istasyonlarında bu sistemin kullanıldığını ve Türkiye akaryakıt sektörünün de dünya standartlarında böyle bir hizmeti sunmaya başlamasının zamanının geldiğini belirten Aytemiz Genel Müdürü Ahmet Eke, üzerinde yapay zekayla plaka tanıma sistemi barındıran bu ‘kiosk teknolojisi’nin dünyada bir ilk olduğunu ifade etti. Eke, 2 yıldır üzerinde çalıştıkları self servis hizmetini 30 istasyonda vermeye başladıklarını ve yaklaşık bir ay sonra da Türkiye genelinde 100 istasyona taşımayı hedeflediklerini açıkladı.

Eke, 'Karşınızda yapay zekası olan, konuşabilen ve kamera sayesinde plakanızı görebilen, sizinle iletişim kurabilen bir makine var artık” dedi.

"Self servislerde fiyatlar indirimli olacak"

"Self servislerde fiyatlar indirimli olacak"
İçeriğin Devamı Aşağıda

Self servis sisteminin Batılı ülkelerde sıklıkla kullanıldığının altını çizen Eke, “Türkiye’de de biz başlatıyoruz. Madem tüketici aracından iniyor, bu yakıtı almak için bir zahmete giriyor, bunu ödüllendirmemiz gerektiğini de düşündük. Dolayısıyla normal istasyondaki fiyattan daha düşük, daha avantajlı bir fiyat uygulayacağız burada. Motorin ürünleri için 20 kuruş, benzin ürünleri için 15 kuruş indirim olacak. İndirimle ilgili oranlar istasyondan istasyona değişebilse de tüketici burada kendini, kendi yaptığı işlemle ödüllendirmiş olacak” diye konuştu.

"Şu anda sadece kredi kartıyla çalışıyor"

"Şu anda sadece kredi kartıyla çalışıyor"

Müşterilerin şu anda sadece kredi kartı ile kiosk üzerinden işlem yapabildiğini belirten Eke, “Bu makine şu anda kredi kartıyla çalışıyor. Çok yakında da debbit kartlarla ve nakit haznesiyle aynı bankamatikler gibi çalışmaya devam edecek. Ayrıca sadece benzin ve motorin müşterileri kullanabiliyor. Biliyorsunuz Türkiye otogazda, LPG kullanımında dünyada da önemli sıralarda ama onları bu uygulamaya ekleyemiyoruz. Çünkü LPG basınçlı bir ürün, onu araca aktarabilmek için özel eğitimden geçmek lazım” dedi.

"Orta vadede istihdamda bir azalma öngörmüyoruz"

"Orta vadede istihdamda bir azalma öngörmüyoruz"

Bu yeni sistemin rağbet göreceğine inandıklarını dile getiren Eke, istihdam konusunda da şimdilik olumsuz bir durum olmadığının altını çizerek, “Şu anda istihdamda hiçbir eksiğimiz olmadığı gibi bu hizmeti kolaylaştırmak için buraya özel self servis asistanları istihdam ediyoruz. Müşterimizi rahatsız etmeden geri planda bekleyecek. Biz kısa ve orta vadede istihdamda bir azalma öngörmüyoruz. Ama uzun vadede şayet bu 23 milyon kullanıcının 15 milyonu self servise alışırsa ister istemez istasyonlarda pompacı ya da ön saha görevlileri ile ilgili başka hizmet alanlarına kaydırma olabilir, onu zamanla göreceğiz” ifadelerini kullandı.

Eke, self servis sisteminin müşteriler tarafından beğenilmesi durumunda tüm istasyonlarında uygulamayı düşündüklerini belirtti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
454
76
53
18
14
11
7
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Mr Logical

Artık gelin adayı Hanife düşünsün...

ali özgür

Millet daha tuvalet deliğini tutturamıyor, nasıl dolduracak benzini?

"Orta vadede istihdamda bir azalma öngörmüyoruz" tabi lan ben olsam bende pompaci calistiririm başında dursun otomatikte olsa çok seversiniz hayır işlerini :... Devamını Gör

Başar Demirsoy

Bu Migroslardaki jet kasa gibi olacak. 2-3 yıldır aktif olarak jet kasalar bulunmasına rağmen, hala kullanımda sorunlar yaşanmakta. Halk olarak bu tarz makin... Devamını Gör