Görüş Bildir
Haberler
AK Partili Miroğlu: 'HDP Karşısına Çıkan Fırsatları Bu Defa Iskalamasın!'

AK Partili Miroğlu: 'HDP Karşısına Çıkan Fırsatları Bu Defa Iskalamasın!'

Emre Ordu
05.11.2022 - 13:31 Son Güncelleme: 05.11.2022 - 14:31

AK Partili Orhan Miroğlu, AK Parti heyetinin anayasada yapılmak istenen başörtüsü düzenlemesiyle ilgili HDP'ye yaptığı ziyaret için 'Cumhuriyetin 100. yılına girerken yeni diyaloglara gerekçe üretmek daha iyi! Yeter ki, HDP karşısına çıkan fırsatları, bu defa da ıskalamasın!' ifadelerini kullandı. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ başkanlığındaki AK Parti heyeti, anayasada yapılacak olan başörtüsü düzenlemesine destek için hafta içinde muhalefet partilerinin kapısını çaldı. AK Partililerin sürekli terörle ilişkilendirdikleri HDP'yi ziyaret etmesi kamuoyunda tartışma konusu oldu. 

HDP'ye yapılan ziyaretle ilgili AK Parti içinden dikkat çekici bir çıkış geldi. AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu, HDP'ye yapılan ziyaretin fotoğrafını sosyal medya hesabından paylaşıp şu notu düştü:

'Fotoğrafa, ‘Türkiye Yüzyılı’ vizyon belgesinin felsefesi üzerinden de ayrıca bakılabilir. Siyasi diyalogsuzluğa bahane üretmek en kolayı! Cumhuriyetin 100.Yılına girerken yeni diyaloglara gerekçe üretmek daha iyi! Yeter ki, HDP karşısına çıkan fırsatları,bu defa da ıskalamasın!'

HDP temasına AK Parti'den eleştiriler de geldi

HDP temasına AK Parti'den eleştiriler de geldi

HDP ziyaretine AK Parti'den eleştiriler de geldi. AK Parti eski milletvekili Mehmet Metinersosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda ziyaretin doğurduğu çelişkiye dikkat çekti:

“AK Parti karar vermeli: HDP'yi kendisiyle oturulup konuşulacak ve desteği önemsenecek bir parti olarak görüyorsa o vakit HDP'ye dair dilini ve yaklaşımını değiştirmeli. Sadece HDP'ye dair değil, HDP ile siyaseten ilişkilenen diğer partilere ilişkin dilini ve yaklaşımını da…

HDP'yi hem TBMM çatısı altında olmaması gereken terör örgütünün siyasi partisi olarak suçlamak, hem de anayasa değişikliği için muhatap alıp görüşmek, AK Parti açısından sıkıntılı bir yeni durum. Bundan sonra HDP'ye dair söylenecek her söz, bu fotoğrafa çarpıp geri dönecek.'

Şamil Tayyar destek verdi 

Mehmet Metiner'in bu açıklamalarına AK Parti MKYK Üyesi Şamil Tayyar da destek verdi. Metiner'in paylaşımını sosyal medya hesabından alıntılayan Tayyar, “Kesinlikle. AK Parti, HDP'ye nasıl bakıyorsa o düzlemde ilişkisini yürütmelidir. PKK'nın siyasi uzantısı ve kapatılması gereken bir partiyse, onlarla niye Anayasayı konuşuyoruz? PKK ayrı HDP ayrıysa aynileştiren dil ve üsluba niye ihtiyaç duyduk? Bu muhakemeyi yapmalıyız” ifadelerini kullandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
31
2
2
1
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Bozkurt

AKP'liler şimdiden twit silmeye başlasın. Seçime anca biter zaten.

Bozkurt

2009-Temmuz 2015 yılları arasında resmi tarihle yüzleşmek adı altında cumhuriyet tarihine saldırıp ayrılıkçı hareketlerin sorumlularına din mazlumu diye sahi... Devamını Gör

Emre Öztürk

adamlardaki utanma seviyesi çok yüksek.

Beatrize Vaksman

hdp lilerin karsisinda CHP olsaydi ortalik yikilirdi simdi. Iki yuzlu, firsatci, faydaci siyasetciler. Trollerinde agzina... desenize hdpkk diye, gotler.